Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Ko je Slobodan Erdeljan, nezakoniti vršilac dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine

Od ovaca, do krupnih novaca

Poznato je da u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, haraju nestručni kadrovi. Ipak, među njima se posebno ističe Slobodan Erdeljan, sadašnji vršilac dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine. Reč je o osobi koja nikada nije pročitala nijedan propis iz oblasti životne sredine, ne razume šta uopšte znači pojam životne sredine, a ne zna čak ni osnovne radnje na računaru! Ali, zna da maltretira podređene i bavi se nezakonitim poslovima. nezakonito je na tu funkciju i postavljen, tvrde zaposleni u Ministarstvu kojima je njegov teror dozlogrdio pa su napisali pismo Magazinu Tabloid koje redakcija objavljuje bez skraćenja

......

Slobodan Erdeljan je sa mesta dužnosti pomoćnika Milana Bačevića, tadašnjeg ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, razrešen tek 23. januara 2015. rešenjem broj 119-10988/2014 iako je nova Vlada formirana još 27. aprila 2014. godine što znači da je 9 meseci bio pomoćnik ministra prethodne Vlade. Na istoj sednici Vlade je postavljen za vršioca dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine - Sektor za zaštitu životne sredine, na šest meseci.

Krajem jula je protekom perioda od šest meseci ponovo imenovan za vršioca dužnosti pomoćnika ministra na period od još tri meseca. U prvih šest meseci Erdeljanovog vladanja u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine je po zakonu bio raspisan konkurs za popunjavanje Erdeljanovog mesta ali je konkurs iz nepoznatog razloga bio poništen i u oktobru ponovo raspisan, ali nije okončan do sada, dok je za druga dva mesta pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine bio uspešno okončan konkurs i izabrani su pomoćnici ministra koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za obavljanje funkcije pomoćnika ministra.

Slobodan Erdeljan uopšte ne ispunjava uslove za obavljanje ove funkcije. Za obavljanje ove funkcije je potrebno devet godina iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom a Erdeljan je tek pre dve godine diplomirao navodno, na za sada nepoznatom ekonomskom fakultetu u Beogradu, kako piše u Erdeljanovoj biografiji, za vreme obavljanja funkcije pomoćnika ministra Milana Bačevića. Dobijenu diplomu niko za sada nije video i nije dostupna javnosti. Tako da se lako može zaključiti da se sa namerom nezakonitog opstanka Erdeljana na funkciji poništi konkurs za mesto pomoćnika ministra za koje je Erdeljan vršilac dužnosti i iz istog razloga novi konkurs nije završen.

Slobodan Erdeljan je imao zaista impresivnu profesionalnu karijeru. Od 1990 - 1999. godine - Rukovodilac stočarske proizvodnje "7. juli" Surčin; 2000 - 2003 - Pomoćnik direktora Gazdinstva „7. juli" Surčin; 2003 - 2011 - Direktor farme ovaca „7. juli; 2011 - 2013 - Direktor DOO „Bistro 1881" Subotište ; 2013. godine - Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, vršilac dužnosti pomoćnika ministra; 2015. godine - Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, vršilac dužnosti pomoćnika ministra.

Od prvog dana je dotični srednjoškolac bio na rukovodećim funkcijama. „Najveći uspeh" u Erdeljanovoj karijeri je bio kada je u aprilu 2015. godine Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo predistragu oko mogućih malverzacija sa zemljištem nekadašnjeg poljoprivrednog dobra "7. juli" iz Surčina, koje je poslovalo u sastavu PKB a poziv za saslušanje dobio je i nekadašnji direktor ovog dobra Slobodan Erdeljan. Kako se Erdeljan nije odazivao na pozive tužilaštva, izdat je nalog da se on pronađe i privede. Kriminalistička policija Beograda je raspisala potragu za Erdeljanom 15. aprila i istog trenutka ona je poslata svim policijskim stanicama i upravama - navodi izvor "Novosti". Istog dana, međutim, on se odazvao pozivu, pa je potraga obustavljena. Za sada nije poznato kako teku predistražne radnje i da li će protiv Erdeljana biti podignuta optužnica.

Što se tiče Erdeljanove stručne vladavine u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa dotičnim gospodinom su lako mogli zaključiti da nije pročitao nijedan propis iz oblasti životne sredine, da ne razume šta pojam životne sredine znači i da ne zna kako se radi na računaru. Da bi prikrio ove svoje nedostatke i naterao zaposlene da ga uvažavaju koristi se metodama mobingovanja i zastrašivanja zaposlenih.

Svakodnevno obilazi kancelarije zaposlenih i proverava gde se nalaze i preti disciplinskim postupcima svakom ko se u tom momentu ne zadesi u kancelariji pa makar i bio na sastanku. Kako je izjavio pred svojim najbližim saradnicima on sebe smatra glavnim u Ministarstvu, čak važnijim od same ministarke Snežane Bogosavljević Bošković i u svakom momentu zna ko šta radi. Jedan od glavnih metoda ispoljavanja sile je da konstantno premešta i razmešta zaposlene po kancelarijama i vređa ih kako ne rade ništa. Pri tome Erdeljan radi jako važne poslove pomoćnika ministra, pored neprestanog ulaženja u kancelarije zaposlenih i mobingovanja bavi se i prodajom odela sumnjivog porekla i preuređivanjem kancelarija za šta svakodnevno angažuje majstore.

Iz razloga što je Poglavlje 27 - Životna sredina i klimatske promene jedno od najvažnijih poglavlja za pristupanje Evropskoj Uniji, čak trećina propisa EU se odnosi na životnu sredinu, postavlja se pitanje sa kojim kadrom vladajuća elita planira da otvori to poglavlje. Ukoliko Erdeljan ostane glavni čovek u resoru životne sredine teško da će Srbija ispuniti zahteve EU. Da ne govorimo o nestručnom kadru koji je Erdeljan angažovao u Ministarstvu i odlasku stručnih državnih službenika zbog torture koju dotični sprovodi postavljanjem svojih rodjaka i ljubavnica na najvažnijim mestima.

23. oktobra 2015. je isteklo dodatna tri meseca na koje je Erdeljan postavljen za vršioca dužnosti i nakon toga je prekršen Član 67a Zakona o državnim službenicima ("Sl. glasnik RS", br. 79/2005, 81/2005 - ispr., 83/2005 - ispr., 64/2007, 67/2007 - ispr., 116/2008, 104/2009 i 99/2014), po kome vršilac dužnosti ne može više biti postavljen na tu funkciju istekom tog roka, tako što ie Erdeljanu produžen mandat na još tri meseca rešenjem broj 119-10682/2015.

26. januara 2016. godine je Erdeljanu istekao mandat od tri meseca a on je i dalje dolazio na posao i pored neimanja zakonitog rešenja da bi tek 18. februara rešenjem broj 119-14011/2015 Erdeljan ponovo bio postavljen za vršioca dužnosti pomoćnika ministra na period od tri meseca počev od 26. januara 2013. godine.

Kako se Erdeljan lično hvalio njega ne podržava niko drugi do tajkun Miodrag Kostić i zbog toga se ministraka Snežana Bogosavljević Bošković nije usuđivala da ga smeni i pored svih krivičnih prijava i sramoćenja ministarstva na raznim skupovima svojom nestručnošću i neznanjem, toliko o uspešnoj borbi protiv tajkuna.

Erdeljan je čak predstavljao Srbiju pred Evropskom komisijom na sastanku Pododbora za saobraćaj, energetiku, životnu sredinu, klimatske promene i regionalni razvoj u Briselu koji je održan početkom marta 2016. godine i za njega i njegovu pratnju je država Srbija u periodu politike štednje imala da izdvoji sredstva za put!

Opet se postavlja pitanje šta je ovaj potpuno nestručan čovek, nezakonito postavljen, bez ikakvog obrazovanja u oblasti životne sredine imao da izlaže na sastanku i po kojem osnovu mu je plaćen put. Očekujemo od nadležnih organa da preispitaju kršenje člana 67a Zakona o državnim službenicima kojim se Erdeljan drži bez ispunjenja zakonskih uslova na mestu vršioca dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne duže od godinu dana, kao i razloge za poništenje po zakonu raspisanog konkursa za njegovo mesto pomoćnika ministra za Sektor zaštite životne sredine, člana 67a Zakona o državnim službenicima Postavljenje vršioca dužnosti Član 67a...

Do postavljenja državnog službenika na položaj, može biti postavljen vršilac dužnosti, na šest meseci, bez internog ili javnog konkursa. Za vršioca dužnosti može se postaviti lice koje ispunjava uslove za rad na položaju određene ovim zakonom i pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u državnom organu. Interni, odnosno javni konkurs za popunjavanje položaja na koji je postavljen vršilac dužnosti oglašava se u roku od 30 dana od dana postavljenja vršioca dužnosti. U slučaju da se interni, odnosno javni konkurs ne okonča postavljenjem na položaj. Status vršioca dužnosti može se produžiti najduže još tri meseca.

podeli ovaj članak:

Natrag