Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Kako je Srpska napredna stranka zaposela Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu

Zapisi iz stranačkog doma

Iskompleksirani vršioci apsolutne vlasti u Zrenjaninu, bez ikakve odgovornosti i srama, pokazuju i dokazuju svojim sugrađanima da su kultura, obrazovanje, pamet, znanje, skromnost, vrednoća i struka, najveća bruka. Naime, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" i način na koji se ponaša njegova politikanska stranačka vrhuška, „pokazna je vežba" za blokadu razvoja i napretka nauke. Više od 1.500 studenata (redovnih i vanrednih) i njihovi dokazani vrhunski redovni profesori, uz danonoćno šikaniranje, pretnje i ucene, uteruju se u stranački „tor", gde je jedino važno, biti član SNS-a

Zoltan Horvat

Počev od Saveta fakulteta, kojim obesno rukovodi „legendarni" dvojac, Draga Teta (Dragica Radosav) i Markoni (Branislav Markoski), sve je u službi otimanja jedinog banatskog fakulteta od zdravog razuma. Zapošljavanje „brda"stranačkih idiota, „sposobnih" jedino za besramnu kupovinu visokoškolskih diploma, ima veze sa naučno-istraživačkim radom, koliko i jalovi i kilavi vrh ovdašnjeg LSV-a sa opozicionim delovanjem.

Pomenuta Dragica Radosav, iz milošte nazvana Draga Teta, ničim izazvana dekanka, friška je potpredsednica gradskog odbora SNS i „heroina" naprednjačkih mitinga. Problematičnog je i nedovoljnog univerzitetskog znanja protkanog bešćašćem (lokalni kolega od pera bi mogao da se raspiše o ovoj temi) od kojeg nije makla decenijama, ali, redovno urla na zaposlene, posebno na administrativne radnike.

Draga Teta, gospođa Radosav, ima specijalan nazadnjački zadatak da satre školovanje i budućnost studenata i ovu ustanovu pretvori u profitabilni stranački SNS dom. Cilj je jasan, svetlosnom brzinom će se štancovati diplome podobnih kadrova, pa će desetine i desetine miliona fakultetskih para biti lak plen nazadnjaka. Nepodnošljiv osećaj niže vrednosti, neznanje i apsolutna inferiornost u odnosu na dosadašnje zavidne rezultate fakulteta i dokazanu struku vrhunskih profesora, „naterao" je Dragu Tetu, Markonija i njihove stranačke poslušnike da direktno sprečavaju ulaganja u stručno osposobljavanje studenata i iz inostranstva. Sva filozofija vrhunskih izdajnika zrenjaninskog fakultetskog obrazovanja svodi se na psovku: j...nam se za stručni razvoj studenata, daj da legalizujemo drpanje i trpanje fakultetskih para u privatne džepove stranačkih „junaka", dakle, naše.

Za operaciju „čišćenja" fakulteta od pameti, nije dovoljna samo Draga Teta. Njen prvi „autoritativni" (po)moćnik je Branko Markoni Markoski. Njegova (ne)dela su kulminirala bežanijom sa novosadskog Tehničkog fakulteta da ne bi bio izbačen, jer ga je njegova žudnja da postane neko i nešto, proizvela u univezitetskog raspirivača svađa, intriga i podmetačina među kolegama. Markoni je za Dragu Tetu idealan saradnik, jer je kao takav, sinonim pokvarenosti prema iskrenim (i naivnim) kolegama, te je shodno svom destruktivnom talentu, nagrađen i funkcijom u vrhu SNS-a!

Iz prve su pronašli metu i krenuli u otvoreni napad na nepodobne profesore, koji se svojim znalačkim prenošenjem znanja armiji talentovanih studenata, usuđuju da rade u korist napretka studenata i podizanja ugleda jedinog banatskog fakulteta. Markoskog sa SNS „pedigreom", preko nepotrebnog svim fakultetima u Srbiji nakon novosadske blam epizode, „poželeo" je samo Zrenjanin. I šta zajedno čine retko nesposobni za bilo šta kreativno u životu? Žestoko se obrušuju na tvorce dokazanih rezultata jedinog fakulteta u Banatu, želeći da ga pretvore u provincijski stranački banatski fakultetčić, bez ikakvog uticaja na razvoj nauke.

Pre samo par meseci, bivšem dekanu fakulteta, uvaženom profesoru Pavloviću, dani su bili odbrojani. Uprkos brojnim uspesima fakulteta i njegovih studenata, počev od zajedničkog studijskog programa sa Univerzitetima iz Rusije, uz saradnju sa Univerzitetima iz Finske i Slovenije, preko okončanja radova na novoj zgradi, opremanja laboratorija i menjanja stolarije na staroj zgradi, uz veći broj međunarodnih i domaćih projekata pa sve do 6 međunarodnih konferencija na zrenjaninskom fakultetu i zasluženog priznanja za najbolji fakultet od strane Novosadskog univerziteta, zasmetao je ovdašnjim dežurnim „smetalima".

„Proradio" je Savet fakulteta, a u priču o nameštanju stranačkog dekana umešalo se lično Njegovo Veličanstvo, Regionalni Isus, Goran Knežević, danas (ničim izazvani) ministar privrede. Jedan glas je presudio da uspeh fakulteta i grada Zrenjanina, postane apsolutno nebitan. Najvažnije za nazadnjačke lakrdijaše koji već četiri godine „sisaju krv" sugrađanima je, da SNS, na prepad, osvoji i fakultet. Draga Teta je sada dekanka, njen ljubimac Darko Bađok, ničim izazvani doktorant sprema se da osvoji katedru, Markoni „diriguje" na smrt preplašenim profesorima nakon otvorenih pretnji „letenja" sa fakulteta...Nazadnjački banditizam je za tren oka neutralisao sve dobro što je prethodnih godina sistemskim radom stvorio kvalitetan tim ljudi redovnih profesora i talentovanih studenata.

Draga Teta i Čika Markoni danas imaju „sjajne" poslušnike iz redova zaposlenih. Docentkinja hemije, Nina Đapić, najdraži je Markonijev saradnik u sprovođenju operacije pravljenja grupe neradnika od predavača. Jedan jedini radni dan nedeljno na fakultetu, puna kapa za predavača, hiljadarka evra start, Markoni dopunjuje budžet predavača raznoraznim izmišljenim honorarima, more, ko ne bi voleo ovakvo plandovanje, bez ikakve odgovornosti za...tamo neku studentariju. Zauzvrat, gđa Nina je bila prvi javni progonitelj bivšeg dekana na sednicima Nastavno-naučnog veća, optuživala ga za sve i svašta, ali, malo veća je kukavica, jer nema dovoljno hrabrosti da uđe u laboratoriju i pokaže studentima, koliko ne zna i zašto dugi niz unazad ne radi na sopstvenom usavršavanju. Markoni to od nje i ne traži, dakle, Nini se za najmanje 1.500 evra mesečno garantuju 4 radna dana u mesecu, plus sastanci NN veća, gde, po Markonijevom pravilu, treba „opljunuti" sve one koji nešto konkretno i za studente korisno rade na fakultetu.

Predavač tekstilnih predmeta, Ineta Nemeš, ima druge, takođe zadatke „strogo vezane" za struku. Sa suprugom u okolini Kikinde ima plantažu trešanja, pa kad gajba zrelog krupnog koštunjavog voća osvane u kancelarijama Drage Tete ili Markonija, Ineta postaje Kraljica od predavača, sa privilegovanim statusom honorardžije za najveće fakultetske pare. Bivši dekan, Momčilo Bjelica, donedavno mister nanogica, „uvaženi" je Markonijev kolega, dežurni „pljuvač" svih onih koji smetaju neradnicima na fakultetu i glavni kandidat za meračeno mesto šefa katedre za tekstil.

Predavačice engleskog jezika, Erika Tobolka i Dragica Ivin, (umesto „nepotrebnih" doktora nauka engleskog jezika) su veoma, veoma podobne i kooperativne, jer se u svakoj diskusiji prve javljaju da podrže Tetu i Markonija, nakon čega „zasluženo" dobijaju svoj deo kolača od honorara. Profesor na odseku dizajna, Vasilije Kovačev, ističe se u predlozima da se raspuste najuspešnije katedre, poput tekstilne, gde u očima Markonija dobija posebno mesto, pride honorari.

Predavač na katedri informatike, Višnja Ognjenović, za sve redovne profesore koji su fakultet doveli do novoga poštovanja u Srbiji i šire, u oštrim replikama na sastancima, ponavlja da su neradnici. Naravno, ona je radnik sa zagarantovana dva radna dana u nedelji, honorarima i uzajamnim simpatijama na relaciji Markoni - predavač (ispunila zadatak, „napljuvala" gospodu na fakultetu kojima nije do članaka). Tu se negde mota i Dijana Karulović, prodekan za nastavu i Biljana Radulović, prodekan za finansije, sa istim izvršavanjem zadataka, gde i njihov „dirigent", Markoni, opsesivni pronalazač honorara svih fela, zadovoljno trlja ruke, sa pogledom na sopstveni, sve dublji džep.

Ovom i ovakvom timu „Neradnika", ne smeta dopis Aleksandra Šibanova iz NIS-a gde se traži uvid u stanje laboratorija čije je opremanje direktno finansirao NIS sa 15 miliona dinara. Trenutno, na instrumente u savremenim nastavnim laboratorijama pada samo prašina, što je bio alarm za nadležne u NIS-u da obustave već odobrenu novu tranšu donacije fakultetu od 5 miliona dinara. Ovakva sprdnja u režiji Drage Tete i Markonija nadovezuje se na IPA projekte prekogranične saradnje Srbije i Rumunije. Mega sprdnja je organizovana na nivou posleratnih filmova gde je cilj, prevaspitavanje neistomišljenika. Naime, projektni tim redovnih profesora, na predlog Drage Tete, Markonija i preostalih privilegovanih, izvodi se pred tablu da „brani" projekat pred kolektivom za nepostojeći manjak od 6 miliona dinara. Markoni & Neradnici su sa uživanjem komentarisali argumentovana obrazloženja rečima: „...Uuu, ponovi još jednom, šta reče, zar tolike pare uložiti u ove naše studente...".

Reč je o milionima raspoloživih evra iz IPA fondova, gde se od struke zrenjaninskog fakulteta očekivalo da konkretnim projektima opravda uložen novac. Međutim, Neradnici se oglušuju o ovaj projekat iz EU programa vredan 50 miliona evra koji su na dohvat ruke zahvaljujući projektima ovdašnjih vrednih stručnjaka i njihovih talentovanih studenata, prezrenih od čelnika fakulteta. Draga Teta je tim povodom, stranački odradila zadatak: osvanula je u zgradi novosadske Banovine da uzme kredit i otplati eventualne penale.

Poenta rastakanja zrenjaninskog fakulteta je jasna kao suza: za značajna sredstva u podizanju nivoa znanja studenata i unapređenja nastave, treba se boriti znanjem i kreativnošću. Ima ga u izobilju, ali poseduju ga „pogrešni" ljudi, koje Neradnici mrze iz dna duše. Gde će docent dr Ineta da primorava sebe da uči nove stvari planirane projektom, kada ima sijaset obaveza na svojoj plantaži odakle donosi trešnje i prodaje ih na fakultetu.

Beš savremenu opremu, laboratorije, znanje, nauku i studente, daj da stranački Neradnici uživaju u jednodnevnom radu nedeljno, i nemilice drpaju pare.

Nastavak u sledećem broju:

("Nauka i struka u „živom blatu" SNS-a")

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane