Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Na)zdravlje

Podivljali, poluobrazovani Vučićev jurišnik, teroriše zdravstvene radnike

Na koga reži režimski doktor?

Bivši direktor Doma zdravlja u Barajevu, a sadašnji direktor Doma zdravlja Palulula, Aleksandar Stojanović, čovek sumnjivog obrazovanja, sumnjivog seksualnog opredeljenja ali nesumnjivo kriminalne psihologije, zaseo je na grbaču i lekarima i pacijentima u dve velike beogradske opštine. Zbog njegovog terora lekari i medicinske sestre odlaze iz službe, a na sve kritike, ovaj jurišnik Srpske napredne stranke poziva se na svoje prijateljstvo sa Aleksandrom Vučićem.

Vuk Stanić

Sada već bivši direktor Doma zdravlja u Barajevu, Aleksandar Stojanović, autentični je predstavnik Vučićevih prevaranata iz Srpske napredne stranke, koji su zaposeli sve državne ustanove u Srbiji i u njima haraju, bez znanja, obrazovanja, kompetencije i bez odgovarajuće diplome, a najčešće sa kupljenim "akademskim" zvanjima.

Tako je i pomenuti Stojanović uporno tvrdio da je medicinski fakultet završio za vreme rata u Sarajevu, i to početkom devedesetih, a da je po završetku fakulteta specijalizirao oftamologiju u Tuzli. Naravno, niko nikada nije video diplomu ovog patološkog lažova, koji je nedavno oteran sa mesta direktora Doma zdravlja u Barajevu. Na kraju je priložio diplomu Medicinskog fakulteta u Tuzli, koju je stekao u vreme rata, posle 11 godina studiranja. Grupi lekara iz Doma zdravlja Barajevo Stojanović se javno hvalio kako su njegovi dobri prijatelji Nikolić, Vučić, Tabakovićka, te da nemaju kome da se žale. Često, posle telefonskih razgovora, obaveštava prisutne da ga je "upravo zvao premijer Vučić". Takođe se "izjasnio" i povodom lekarske profesije rekavši da ne bi obukao beli mantil ni po kakvu cenu, da bi pre skočio u Savu nego živeo od doktorske plate!

Ali, mesto direktora Doma zdravlja Barajevo nije odbio, jer mu je koristilo da teroriše zaposlene i tako ispoljava svoj bolesni, narcistički i siledžijski karakter.

U međuvremenu je pet zaposlenih dobilo spor za mobing protiv Stojanovića, zbog čega je duže vremena račun Doma zdravlja bio blokiran. Konačno, Aleksandar Vučić je odlučio da ga skloni iz Barajeva, ne zato što mu je bilo žao zaposlenih, već zato što su tamošnji zdravstveni radnici, organizovali ulične proteste protiv ovog čoveka, a tom prilikom nosili su transparente na kojima je pisalo: "Gde ti je diploma?". Blokirali su ulice i pretili da neće prestati sa protestima dok ga Srpska napredna stranka ne skloni iz Barajeva. Bliže se predsednički i gradski izbori, pa je odlučeno da ovog siledžiju premeste na mesto direktora Doma zdravlja "Milutin Ivković" na Paliluli.

-Ne trebaju nam blokade ulica i prozivanje naših kadrova da sa kupljenim diplomama leče ljude, žalio se mesni odbor SNS iz Barajeva centrali. Sa druge strane, zaposleni Doma zdravlja na Paliluli počeli su da proklinju dan kada je Stojanović došao kod njih.

Osmog juna 2016., imenovan je na mesto direktora. Trinaestog i četrnaestog je održao kolegijum na kome je saopštio:

"...Ako mislite da mene možete da pređete treba da znate da sam ja engleska škola. Nosim odelo od 500 evra, cipele od 600 evra, imam ljubavnicu i skupe automobile, a dobar sam drugar sa premijerom Vučićem! Da znate i da sam kao lekar radio u Africi. Znam šta ste ovde pričali o meni! Pratim Vas od januara! Svi koji su pričali snosiće posledice zbog toga!"

Mi nismo imali pojma ko je taj čovek, ali smo ubrzo shvatili da tu nije kraj već početak našeg pakla, priča jedan od lekara koji je prisustvovao ovo kolegijumu. On dalje navodi da je već sutradan Stojanović počeo da upada kod kolega u ordinacije, da je prilikom tih upada nosio na reveru značku Srpske napredne stranke, ali nije nosio i beli mantil. Upitan što ne nosi beli mantil, odgovorio je da mu ne pada na pamet da to učini.

Tako je, bez službenog belog mantila upao i u ginekološku ordinaciju dok je na ginekološkom stolu ležala novinarka Studija B! Uplašio je i lekarku i pacijentkinju, pa mu je skrenuta pažnja da to nije normalno ponašanje. Ali, Stojanović se samo okrenuo i otišao niz hodnik, kao da ništa nije uradio. Pacijentkinja se obukla i potrčala za njim.

-Sram Vas bilo! Da li ste svesni šta ste uradili? Neće se završiti na ovome, vikala je za njim novinarka Studija B. Ali...Umesto da bude kažnjen ili smenjen, umesto da "Studio B" objavi nešto o ovom nasilniku, kao u lošem filmu, sve se desilo suprotno od toga: on je ubrzo gostovao na "Studiju B" i hvalio se kako je od strane SNS određen da kontroliše druge direktore beogradskih domova zdravlja!

Svoj uticaj u SNS Stojanović je izgradio tako što je tokom kampanje potencijalnim glasačim u ime stranke poklanjao kineske okvire za naočare. Neko iz vrha mu je obećao da će kasnije dobiti novac od stranke, ali to obećanje nije ispunjeno već su mu dali da bude Direktor doma zdravlja, najpre u Barajevu, a potom i na Paliluli. Dogovor je očigledno promenjen tako da on funkciju iskoristi da nadoknadi uloženo i zaradi preko toga. U prilog ovoj teoriji ide i priča o tome da je Stojanović po dolasku na čelo Doma zdravlja Palilula izdao "Naredbu" kojom je zabranio sve električne uređaje koje su zaposleni koristili za kuvanje kafe i to: rešoe, kuvala za kafu, električne bokale...Bez tendera postavio automate za kafu, pića i sendviče, a procentom od prodaje on verovatno naplaćuje novac koji je izgubio kada je delio kineske okvire u kampanji SNS-a.

Ni ovaj posao nije išao najbolje pa je odlučio da poveća cenu limenki, što je suprotno ugovoru potisanom sa kompanijom Coca Cola, koja traži da se limenka na kojoj piše 50 dinara i prodaje po pedeset dinara, dok je na Stojanovićevim automatima potrebno ubaciti 70 dinara za takvu limenku! Ni to mu nije donelo dovoljno profita, pa je zaposlenima pauzu za ručak skratio sa pola sata na 20 minuta, kako ne bi imali vremena da odu van zgrade da popiju kafu.

Mesec dana kasnije pravna služba Doma zdravlja zamolila je Stojanovića da dostavi svoju diplomu na uvid. Diplomu do danas nije doneo, ali je pravnika koji je to tražio kaznio smanjenjem plate. U najboljoj nameri pravnik ga je kasnije obavestio da je prošlo šest meseci od kada on funkciju direktora obavlja kao vršioc dužnosti i da je neophodno da se raspiše konkurs za njegovo radno mesto. Stojanović je procenio da se ovaj pravi previše pametan i premestio ga je na manje plaćeno radno mesto. Na sve ove i druge čudne odluke reagovao je predsednik sindikata, a sve se završilo tako što je i predsednik sindikata premešten na manje plaćeno radno mesto.

Zbog Stojanovića je do sada 15 zdravstvenih radnika napustilo ovaj Dom zdravlja, među kojima su većina lekari. Ovaj Dom zdravlja ima 20 ispostava odnosno ogranaka među kojima su Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Kovilovo, Glogonjski Rit, Jabučki Rit, Padinska Skela, Vrbovsko, Besni Fok, Dunavac, Karaburma, Višnjička Banja, Slanci, Veliko Selo, ambulanta u zgradi Radio Televizije Srbije i ambulantu koju je finansirao Danski krunski savet u izbegličkom kampu, kao i medicina rada u ulici Vojvode Vuka. Kada je iz ovog velikog sistema zbog Stojanovića, otišao tako veliki broj zdravstvenog osoblja, pacijentima je praktično uskraćeno pravo garantovano zakonom da se leče kod izabranog lekara....Stojanović je i taj problem počeo da "rešava" tako da stvari budu još gore. Načelnika sudske medicine, koji je ceo život radio u mrtvačnici, za potreba suda, on je premestio u ambulantu i dao mu zaduženje lekara opšte prakse! Na ovo su reagovali i pacijenti koji su se žalili da ne žele da idu na preglede kod mrtvozornika umesto kod ranije izabranih lekara.

Stojanović je potčinjenima objasnio i da ukoliko mu se suprotstave mogu da dožive dve vrste sankcija pojedinačno ili kombinovano i to: smanjenje plate i društveno koristan rad! Pod društveno korisnim radom Stojanović podrazumeva da zaposleni koji ga ne slušaju moraju da peru službene automobile.

Što se pranja automobila tiče ono se ne odvija samo kao društveno koristan rad, već je Stojanović raskinuo ugovor sa perionicom koja je to do skoro radila za 350 dinara, a potom je bez tendera sklopio ugovor sa drugom perionicom koja sada automobile pere za 500 dinara. On toliko voli službene automobile, da službeni hjundai koristi 24 sata što je suprotno važećim pravnim propisima.

Zbog mobing kome su izloženi zdravstveni radnici Doma zdravlja na Paliluli, već dvoje je doživelo nervni slom. Jedna doktorka je završila na psihijatriji nakon što se Stojanović na njoj iživljavao, verbalno je zlostavljajući i zastrašujući. Glavna sestra sa internog odeljenja ga je tužila za mobing, čeka se šta će sud odlučiti. Jednog popodneva je upao u ordinacije otvarao je ormane i vikao na zaposlene jer su ormani navodno bili neuredni. Tom prilikom jedna zdravstven radnica na lep način pokušala da mu objasni da ne treba da se dere, a Stojanović je izjavio: "...Ja ću da zaposlim još muškaraca jer su ovde žene jako navalentne!"

Posle ove izjave po Domu zdravlja su pokrenute priče o tome da je Stojanović zapravo biseksualac koji je u vezi sa feminiziranim Igorom Dimitrijevim. Dimitrijeva je sa sobom doveo iz Barajeva kao svog pomoćnika, dok u isto vreme ima i heteroseksualnu vezu sa Ivanom Crnobrnjom, koju je ubacio u Upravni odbor.

Jedna od omiljenih igrarija mu je da zakaže sastanak i naredi da medicinski radnici sa svih punktova, dođu u radnim uniformama. Ovo za zasposlene znači da iz Besnog Foka, Padinske Skele i ostalih udaljenih ispostava ovog Doma zdravlja moraju da u klompama i belim mantilima krenu put autobuske stanice i da gradski prevozom tako obučeni stignu u centralu. Na taj način on često ugrožava proces rada, jer u ambulantama tada ostane samo jedan čovek. Zbog takvih Stojanovićevih odluka uvek na kraju trpe pacijenti...

Vrhunac ludila u Stojanovićevom ponašanju je dostignut prilikom posete japanskog diplomate koji je došao da vidi šta se dešava sa doniranom opremom. Na lošem engleskom jeziku, Stojanović je objasnio ovom diplomati da se u Srbiji sve može kupiti novcem, da čak i žene imaju cenu! Nemaš novac, nema seksa ("No money, no sex"), plastično je Stojanović to objasnio...

Na pitanje zašto aparati koje je donirao Japan, stoje već šest meseci umesto da se koriste za dijagnostiku, Stojanović nije imao objašnjenje. Ipak ovakve dileme biće rešene u budućnosti. U tom cilju je zaposlio, bez konkursa, dvoje ljudi koji će raditi kao Komisija za tendere. Njihov zadatak biće da raspišu tender za kupovinu aparata, baš ovakvih kakve je Japan već donirao! Potom će te aparate pustiti u rad, a nekome će za njih biti skupo plaćeno. Deo provizije dobiće i Stojanovićevi prijatelji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane