Natrag

Tabloid je pozvan

Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom (16)

Pokrao i zubnu ordinaciju

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Milovančev je godinama na glasu. On nije profesor za katedrom, ali njegovi eksperimenti sa ljudima su originalni. Uz asistenciju svoje vanbračne supruge Mire Ač, devizne penzionerke, Milovančev je sa ''pažnjom'' pomagao pacijentkinjama na Institutu za plućne bolesti, kojim je rukovodio, a one su mu testamentom ostavljale stanove, kuće, milione dolara. Potom je on, kao human čovek, pomogao pacijentkinjama da imaju laku smrt. Kada su ga najurili iz DS-a, otišao je kod čiča Tome, a Vučić mu je omogućio da postane direktor Luke Novi Sad. Tu šansu nije propustio. Nastavio je sa eksperimentima, a švercujući preko Luke kokain, direktor u belom mantilu je u saradnji sa narko mafijom zaradio preko 30 miliona evra. Protivnike je nemilice ubijao i uklanjao, a stradali su i oni koji su za njega ubijali. Opisujemo u nekoliko nastavaka ''eksperimente'' profesora Milovančeva, od koga bi svaka mafija mogla da nauči. Možda će u zatvoru napisati i memoare, koji će i druge odvesti na robiju

Arpad Nađ

Biografiju dr Aleksandra Milovančeva ne može da opere ni novac koji nudi za novo utočište u nekoj političkoj stranci. Izopšten je među gey zajednicom, nepoželjan je među članovima SNS-a, posvađao se sa kumovima, starim prijateljima, ostavili su ga žestoki momci, koje je nakon iskorišćavanja njihovih usluga potkazivao policiji, smenjeni su policijski načelnici sa kojim je sarađivao, ne žele ga u Lovačkom savezu Vojvodine...Čekaju ga bukagije.

Na teretu mu je i pet godina starija vanbračna supruga Mira Ač, čijoj pohlepi, takođe, nema kraja, ali je i dalje, za platu od 300.000 dinra član nadzornog odbora Novosadskog sajma! Mira se plaši da ne prođe kao stare Jevrejke čiju je ona imovinu nasleđivala, nakon njihove likvidacije, jer je njen vanbračni muž takođe besprizoran.

Aleksandru Milovančevu ističe i mandat na mestu generalnog direktora Luke Novi Sad. U svojoj paranoji, i agoniji i sve većoj stisci sa vremenom, njemu su sad svi krivi. Krivi su mu dugogodišnji prijatelji i saradnici, sa mnogima je u sukobu,od mnogih prijatelja napravio je neprijatelje...

Sada su mu krivi i sudovi na koje ne može da utiče.

Vučićeva vlada odlučila je da Arapima proda Luku. Sada je to nemoguće, jer Luka je u sporu sa braćom Hristić, a spor je težak 1,5 miliona evra, koji će Luka da izgubi, a novi kupac bi morao i to da plati. I ko zna šta se još krije iza mutnih poslova dr Milovančeva

Vrhovni kasacioni sud doneo je nedavno odluku kojom u sudskom postupku, koji se vodi između Luke Novi Sad i firme "Novi Trading BV", poništava odluke Privrednog apelacionog suda i predmet vraća na ponovni postupak. Nezadovoljan odlukom Vrhovnog kasacionog suda, ne naviknut da odluke suda budu protivne njegovoj volji i želji, Milovančev, uz pomoć svog ličnog "medijskog maga" Ljubiše Nikolina (nekad Pajtićevog savetnika), tokom januara 2017 godine, organizuje konferencije za novinare, na kojima vrši pritisak na nezavisno sudstvo, napada Vrhovni kasacioni sud...

Milovančev se pravda da nije kriv za gubitak spora..

Sudski spor se vodi između Luke Novi Sad, Hristić Dimitrija, Hristić Milanke, "Novi Trading BV", Javno carinsko skladište Slobodna carinska zona Novi Sad. Osnov za pokretanje sudskog spora je neispunjenje obaveza od strane Luke prema D.D. MEGARON, sa kojim je 23.01.1996. godine zaključen Ugovor o zajedničkom ulaganju. Milenko Milivojević,direktor Luke Novi Sad,koji je bio direktor Luke Novi Sad do 17.07.2013. godine, koji je 1996. godine zaključio Ugovor o zajedničkom ulaganju sa D.D. MEGARON, u sudskom postupku je izjavio da je D.D. MEGARON ispunio svoje obaveze u celosti. Luku Novi Sad je u ovom sudskom sporu do pre izvesnog vremena zastupao advokat Mirjana Soro, kuma Aleksandra Milovančeva. Ni sa njom više ne govori.

Nakon što je dana 17.07.2013. godine imenovan za generalnog direktora Luke Novi Sad, on se upoznao sa postojanjem sudskog spora jer Luku zastupa njegova kuma, advokat Mirjana Soro, koja je godinama u brojnim parničnim i krivičnim postupcima njegov advokat i branilac, on joj je udvostručio honorar.

U julu mesecu 2013. godine, nakon što je izvršio uvid u dokumentaciju Luke, blizak saradnik generalnog direktora Aleksandra Milovančeva, zadužen za internu kontrolu, utvrdio je da Luka ima zaključen ugovor o zakupu skladišnog prostora,sa "Novi Trading'' D.O.O i da postoji sudski spor između Luke i "Novi Trading BV", koji treba pokušati rešiti mirnim putem. On je razgovarao sa braćom Hristić, koji su bili spremni na dogovor, ali je Milovančev odgovorio - "...Ko ih jebe, neću da pregovaram sa Hristićima".

U septembru mesecu 2013. godine Milovančev je zakupcu skladišnog prostora "Novi Trading NS D.o.o" uputio pisano, a potom sa njima i zaključio novi ugovor o zakupu, na koji su oni pristali, a potom ga ubrzo i raskinuli, jer im nije bio rentabilan.

Milovančev je od 2013 godine pored kume Mirjane Soro angažovao još 5 advokata. Prema izveštaju Državne revizorske institucije Luka Novi Sad za usluge advokatima godišnje plaća 4.709.000 dinara. Ali, na radno mesto Šefa službe za opšte i pravne poslove, zaposlio je još i advokata Branivoja Popovića čija je godišnja plata preko 3.000.000 dinara.

U izveštaju Državne revizorske institucije se konstatuje da Luka nije rezervisala sredstva za slučaj gubitka sudskog spora sa "Novi Trading BV iz razloga jer je procena pravnog tima da će ovaj sudski spor biti rešen povoljno...

Sada nakon odluke Vrhovnog Kasacionog suda Milovančev obmanjuje javnost, kuka kao baba narikača na sahrani, navodi da sud radi u interesu braće privatnika, navodi da postoji opasnost da će Luka morati da plati 1.500.000 evra, zbog čega preti opasnost od blokade i zatvaranja Luke.

Milovančev nakon odluke suda napada braću Hristić, zaboravljajući da kaže da su onih hteli da naprave poravnanje, ali da je on odbio. Prećutao je i činjenicu da je u vreme kada je bio direktor Instituta za plućne bolesti (2000-2008), jedan od braće Hristić, iz Holandije, Institutu poslao kontejner medicinskog materijala i opreme, kao donaciju!

Milovančev je prećutao i činjenicu da je u vezi kontejnera medicinskog materijala i opreme, kao direktor Instituta za plućne bolesti jednom od braće Hristić, predao pisanu ZAHVALNICU.

U kontejneru medicinske opreme su se nalazile i dve stomatološke stolice, koje je umesto na Institut, on preneo u stomatološku ordinaciju koja je u vlasništvu Andreasa Kelemena, na adresi Todora Toze Jovanovića br. 19, u kojoj je Milan Milovančev, njegov mlađi sin, sticao stomatološko znanje i praksu! Milovančev je ukrao i kontejner medicinske opreme, vredan nekoliko stotina hiljada evra!

Vučićeva kamarila namerava da proda Luku Novi Sad. Sada je to nemoguće zbog sudskog spora jer niko ne želi da je kupi sa takvim nasleđenim dugom. Milovančevu se crno piše.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane