Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otvoreno pismo Ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji srpskim medijima

(Magazin Tabloid objavljuje otvoreno pismo ukrajinskog ambasadora srpskim medijima, koje nijedan drugi medij u Srbiji nije objavio, poštujući pravo ovog diplomate da se obrati ovdašnjoj javnosti).

......

Poštovani predstavnici medija Republike Srbije!

Uzimajući u obzir posetu delegacija srpskih političara privremeno okupiranom Krimu, želeo bih da se obratim vama u sledećem tekstu.

Prema dobijanim informacijama delegacija Srpske narodne partije kao i predstavnici drugih partija Srbije učestvovali su u tako zvanim svečanostima povodom „pripajanja Krima Rusiji“, na kojim su se otvoreno i zvanično izjašnjavali na podršku i priznavanje Krima kao dela teritorije Rusije i pozivali su na uspostavljanje bilateralnih kontakata između Srbije i Krima.

Pomenute osobe već nekoliko puta prekršili zakonodavstvo Ukrajine. Ovakvom svojom delatnošću otvoreno i naglo vređaju ne samo suverenu državu Ukrajinu nego i svoju sopstvenu državu koja je priznala teritorijalnu celovitost Ukrajine uključujući i Krim.

Najviše nas zabrinjava da se takva težnja nastavlja i da se ona vrši narodnim poslanicima Republike Srbije koji bi trebali da predstavljaju zvaničnu poziciju i politiku Republike Srbije u međunarodnim odnosima. Šta više, ovog puta u sastavu delegacije nalaze se i narodni poslanici, predstavnici vladajuće koalicije.

Očigledno je iz reči pomenutih osoba, da je po njihovom mišljenju sasvim normalno da se sarađuje sa nepriznatom, okupacionom vladom Krima. Zanima me da li bi oni isto tako smatrali onda da je zakonito i sasvim normalno kad bi ukrajinski zvaničnici sarađivali sa vladom Kosova? Mislim da ne.

Ukrajinska strana se više puta obraćala i preko medija i zvaničnim notama na adresu državnih institucija Republike Srbije sa objašnjenjem oko nedopustivosti zvaničnih kontakata sa nepriznatom vladom Krima i o tome da će svaka delatnost usmerena na kršenje teritorijalne celovitosti Ukrajine, pozive na separatizam i otcepljenje Krima ili bilo kojeg drugog dela teritorije Ukrajine je nezakonito i biće kažnjeno.

Međutim očigledno da pojedinačne političke snage u Srbiji ne žele da slušaju ili je ih Rusija naterala na takvu vrstu ponašanja koja ne donosi Srbiji nikakve privilegije, nego samo dovodi do kvarenja odnosa između srpskog i ukrajinskog naroda, kvarenja imidža Republike Srbije u očima ukrajinaca, a i drugih zemalja sveta. Ubeđen sam da to nije u interesu srpskog naroda.

Na kraju bismo hteli da naglasimo da Ukrajina će osuditi svaki pokušaj kršenja njenih zakona nezavisno od toga ko je počinilac takvog zločina. I takođe nećemo da dopustimo drugim zemljama da kvare istorijske prijateljske odnose između dva naroda, koja, nikad nisu izdali ili izneverili jedan drugog.

Ambasador Ukrajine u Republici Srbiji O. Aleksandrovič

podeli ovaj članak:

Natrag