Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Gradonačelnik Beograda i njegova ugradnja u izgradnji

Mali voli veliki mito

Svima, osim istražnim organima, poznato je kako je organizator rušitelja pod fantomkama u Savamali bio Siniša Mali. Aktuelni gradonačelnik je od početka svog mandata sticao rušiteljsko iskustvo. Tako je još 2015. holandskoj kompaniji sa izraelskim kapitalom "Plaza Centers Group" pomogao da brzo i efikasno od objekata očisti teren na kome je započela izgradnju najvećeg tržnog centra u Srbiji. Za to je već dobio pola miliona evra, dok će još toliko dobiti po završetku radova, a uzeo je i provizije od preduzeća koja je progurao da budu izvođači radova i obezbedio sebi i svojim saučesnicima bonus, ako se radovi završe četiri meseca pre prvobitno planiranog roka.

Milan Malenović

Ni godinu dana posle noćnog rušenja u Savamali zvanični organi ne znaju šta se tu desilo, ni ko je bio izvođač. Građani, sa druge strane, već godinu dana znaju da su momci pod fantomkama bili angažovani od Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, da je operacijom neposredno rukovodio Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, da je o svemu bio obavešten Aleksandar Vučić, predsednik Vlade, koji je oduševljeno dao svoj pristanak, a da je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, omogućio da policija ne reaguje na pozive preplašenih građana.

Ono što je Andrej Vučić u Vojvodini, to je Siniša Mali u Beogradu - apsolutni gospodar i nezaobilazni faktor u svim kriminalnim radnjama u srpskoj prestonici. Zbog toga je on nesmenjiv, jer bez njega bi zločinački klan Vučića teže dolazio do novca pribavljenog na nezakonitim poslovima.

"Plaza Centers Group" je multinacionalna kompanija sa sedištem u Holandiji. Najveći akcionar ovog društva je izraelska kompanija "Elbit Imaging", koja ima 44,9 odsto akcija, dok je drugi veliki akcionar sa 26,3 odsto učešća firma "Davidson Kempner", koja je istovremeno i vlasnik 14,3 odsto akcija "Elbita". Na čelu borda direktora "Plaza Centers Group" je Ron Hadasi. Do sada je, po sopstvenom priznanju, kompanija akumulirala ukupnu dobit od 1,2 milijarde evra.

U Srbiji ova poslovna grupa ima svog predstavnika, preduzeće "Plaza Centers Management" doo koje se nalazi u Lazarevačkoj ulici broj 1 u beogradskom naselju Senjak. Direktor je Rabia Šihab iz Izraela.

Zbog ovakve vlasničke i direktorske strukture investitora, Beograđani su odmah projekat "Belgrade Plaza" u Višnjičkoj ulici na Karaburmi nazvali "Izraelski tržni centar".

Pomenuti centar se gradi na ukupnoj korisnoj površini od 61.000 kvadratnih metara, dok će se prodajni objekti nalaziti na površini od preko 32.000 m2, a vrednost radova je oko 80 miliona evra. Projekat je planiran pre više godina, ali je početak radova stalno odlagan, jer nisu mogle da se pribave sve potrebne dozvole.

Problem su predstavljali postojeći objekti na placu predviđenom za izgradnju. Konačno su se Izraelci obratili tada novopostavljenom gradonačelniku Beograda, Siniši Malom, koji je munjevitom brzinom završio sve potrebne dozvole, uključujući i one potrebne za rušenje spornih objekata. Rušitelj iz Savamale je, očigledno, imao iskustvo u uklanjanju kuća koje smetaju njegovom investitoru. Jer, Mali sve ovo nije uradio za džabe - od izraelske kompanije je 2015. dobio pola miliona evra, kao polovinu dogovorene sume, dok će ostatak biti plaćen po dobijanju upotrebne dozvole. Mali je uzeo i proviziju od izvođača radova, kojima je za uzvrat obećao punu zaštitu pred domaćim inspekcijskim organima. Inspektori rada uopšte ne smeju ni da priđu gradilištu, tako da su skoro svi radnici zaposleni na crno. Protivpožarna inspekcija mora da obiđe gradilište kako bi izdala potrebne dozvole, ali svoj dolazak najavljuje danima unapred.

Beogradski gradonačelnik će, osim pomenutih dodatnih pola miliona evra za sređivanje dozvola, od izraelskog investitora dobiti još para, ako se ostvari njegov ambiciozni plan da tržni centar bude gotov do 20. aprila ove godine. Po prvobitnim projektima, izgradnja je trebalo da traje dve godine, a pošto se sa raščišćavanjem i pripremom zemljišta počelo u julu 2015. završetak radova je tada bio najavljen za avgust 2017. godine.

Pošto je za dobru proviziju na gradilište ugurao preduzeća od kojih ima novčanu korist, Siniša Mali se kod izraelskog investitora obavezao da će radovi biti završeni čak četiri meseca pre roka. Zbog toga, a da ne bi ostao bez visoke provizije, Mali je najredovnija "inspekcija" koja obilazi pomenuto gradilište. Nekada dolazi najavljeno, ali često dođe kada ga niko ne očekuje, kao što se desilo u četvrtak 30. marta, samo tri dana pred predsedničke izbore.

Ni jednu od ovih poseta mediji nisu zabeležili, iako je tada uveliko trajala predizborna kampanja i Aleksandru Vučiću bi dobrodošla jedna ovakva reklama. Sve je rađeno u tišini, kako se ne bi otkrila novčana korist koju Mali i Vučić imaju od ovog projekta.

Da je Siniša Mali direktno i lično zainteresovan za tačnost završetka radova govori jedan detalj sa posete 30. marta, kada je, nezadovoljan onim što je zatekao na gradilištu, vikao na radnike i pretio im da će se loše provesti, ako radovi ne budu pravovremeno okončani. Jedan od radnika je posle ovog incidenta rekao svojim kolegama: "Ne plašite ga se, taj bije samo žene".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane