Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Smene najboljih policajaca mogu se i naručiti

Ko puni Hrkalovićku?

Načelnik odeljenja kriminalističke policije u Kikindi Dragan Pejčić iznenada je smenjen sa tog mesta sa obrazloženjem da se to čini "...zbog izuzetno loših rezultata rada njega i radnika u odeljenju kojim je rukovodio". Zanimljivo je da je pre toga 52 puta bio nagrađivan uvećanjem plate zbog postignutih izuzetnih rezultata u radu, a u februaru 2017. godine je od strane ministra Nebojše Stefanovića vanredno unapređen u viši čin kao najbolji radnik.

Arpad Nađ

Šta se to desilo u međuvremenu, u ovako kratkom vremenskom periodu od samo tri meseca, pa je Pejčić od najboljeg radnika proglašen najgorim? Sam direktor policije Vladimir Rebić, koji je potpisao rešenje o smeni, kaže da on ne zna koji su razlozi, već da mu je rešenje samo dato na potpis i da je on mislio da je to neko drugi proverio. Naređenje da potpiše smenu Pejčića, direktor je dobio od Dijane Hrkalović, svemoćne žene u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja njime vedri i oblači i u međuvremenu je postala važnija i od samog ministra Stefanovića.

Jedan od razloga zbog kojih je Pejčić smenjen je i to što je otkrio razgranatu mrežu kriminalaca koji su imali zaštitu političara i policajaca. O svojim otkrićima je svakodnevno obaveštavao Upravu kriminalističke policije u Beogradu. Između ostalog, MUP je tako bio obavešten i o malverzacijama u firmama "Toza Marković" i MSK iz Kikinde, kao i u Javnom preduzeću Kikinda. Takođe su otkrivene zloupotrebe i pljačke prilikom javnih nabavki u Kikindi, Čoki, Adi i Kanjiži. U ovaj kriminal direktno su bili umešani mnogi političari sa jakim leđima u Srpskoj naprednoj stranci, tako da je Pejčić morao da bude ućutkan da ne bi ugrozio njihove finansijske interese. Osim toga, indikativno je da Policijske stanice u Čoki i Novom Kneževcu imaju izuzetno loše rezultate u otkrivanju proizvodnje i distribucije narkotika, iako je svima poznato da su upravo ta dva mesta glavna čvorišta za prodaju droge u Severnobanatskom okrugu. Pejčić je i na to ukazivao.

Drugi razlog je što je Pejčić jedan od najozbiljnijih kandidata za upražnjeno mesto načelnika Policijske uprave u Kikindi, odakle bi lako mogao da izvrši potrebne kadrovske promene i da poboljša rad policija na štetu kriminalaca koji su postali nedodirljivi.

Zbog toga je grupa policijskih funkcionera iz PU Kikinda, koju čine Vojislav Šubarički, načelnik PS Novi Kneževac, Željko Popović, načelnik PS u Čoki i Velimir Barbulov, zamenik načelnika PU Kikinda, uz pomoć pojedinih članova SNS-a stupili u kontakt sa Hrkalovićevom i ubedili je da izdejstvuje Pejčićevu smenu.

Vojislav Šubarički, vođa pomenute kriminalne trojke, od samog dolaska na čelo PS Novi Kneževac pokreće ilegalno prebacivanje migranata u Mađarsku, a sada sa svojom grupom u Novom Kneževcu i Banatskom Aranđelovcu organizuje šverc cigareta i druge akcizne robe, a bavi se i reketiranjem lokalnih kriminalaca i biznismena. Kada je kriminalistička uprava iz Kikinde pokrenula istragu protiv bivšeg predsednika opštine Novi Kneževac Dragana Babića zbog krađe državnih para i malverzacija u JKP Novi Kneževac, Šubarički je činio sve da se istraga obustavi. U međuvremenu se zbližio sa novim predsednikom opštine i funkcionerom SNS-a Radovanom Uverićem koji mu je bio jedna od veza prema Hrkalovićki.

Željko Popović se naglo obogatio od kako je postao načelnik PS Čoke, jer bezobzirno reketira sva preduzeća u Čoki. Da bi pomogao nekadašnjem predsedniku opštine Predragu Mijiću, sadašnje predsednice opštine Stane Đember i Ferenca Balaža, kao i njihovih saradnika (nekada iz Demokratske stranke, a sada iz SNS-a) on je opstruisao istragu. Đemberova se, između ostalih sumnjiči da je u Padeju protivpravno prisvojila novac iz Fonda za kapitalne investicije.

Uz njih dvojicu savršeno ide i Velimir Barbulov, funkcioner Nezavisnog sindikata policije koji podržava nepoštene policajce, ali i još neki pojedinci koji čine organizovanu kriminalnu grupu u Policijskoj upravi u Kikindi, a koja ima punu podršku visokih lokalnih funkcionera SNS-a.

Bojan Bajagić je koordinator naprednjaka u Severnobanatskomm okrugu i član izvršnog odbora. Jedan je od glavnih kada je u pitanju reketiranje privrednika iz tog okruga koji moraju određenu sumu da plaćaju naprednjacima kako bi izbegli maltretiranje raznih inspekcija. Trenutno je zauzet pokušajem da preuzme mu je istragu vodio Pejčić.

Vladimir Galić je potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, ali je često u Kikindi odakle je poreklom. Priča kako je zajedno sa Bajagićem zadužen za kadriranje u policiji u Vojvodini. Njih dvojica su pomogli da se smeni Pejčić i planiraju da na mesto načelnika PU Kikinda dovedu Željka Popovića ili, eventualno, Barbulova, dok bi novi načelnik kriminalističkog odeljenja postao Šubarički. Time bi bio obezbeđen kontinuitet kriminalnog delovanja ove grupe na severu Banata.

Poslednja vest: i Dijana Hrakalović je od pre neki dan na ledu. Razvlašćena je. Više ne rukovodi! Ko je naručio njeno zavrtanje ušiju? Direktor policije Rebić unapređen je u čin generala. I načelnik Uprave policije Dragan Alimpić je dobio taj čin. I to je srpska policija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane