Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Ko je gospodar u Čačku?

Načelnica ugrađena u izgradnji

Mnoge zgrade u Čačku su sazidane bez dozvole, jer se u njih ugradila načelnica za urbanizam Vesna Dmitrić, koja još nije izvedena na sud, a sud joj je poništio sva rešenja. Kao da smo na Divljem Zapadu

Igor Milanović

U Čačku su smislili novi specijalitet: legalnu bespravnu izgradnju. Investitor podnese zahtev za građevinsku dozvolu, Gradska uprava za urbanizam izda rešenje kojim zahtev usvaja, sama i protivno zakonu isto rešenje proglasi konačnim, a gradski građevinski inspektori na osnovu tog „konačnog" rešenja odbijaju da izvrše sudske presude i sazidani objekat sruše. Iza svega stoji moćna načelnica Urbanizma, Vesna Dmitrić, koja je već dozvolila da njoj značajni investitori poruše i pojedine zaštićene objekte kako bi na tom mestu podigli nova zdanja.

U Čačku svako može da zida šta hoće, gde hoće i kako hoće, ali pod uslovom da finansijski namiri Vesnu Dmitrić, načelnicu Gradske uprave za urbanizam. Čak je i aktuelni gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, morao da joj se „zahvali" za građevinsku dozvolu koju je pod nerazjašnjenim okolnostima ona izdala njegovoj firmi da zida ne mestu srušenog bioskopa „Sutjeska". Ta „zahvalnost" se ogleda u tome što je ona i posle prošlogodišnje promene vlasti ostala na istoj funkciji i mogla da nastavi da radi kako joj je volja.

Dmitrićeva je u Čačku i zakon i sudija i izvršitelj. Niko nije iznad nje, pa ni sam Aleksandar Vučić, čiju je jednu urgenciju ignorisala. Može joj se, jer od para koje dobija od „zahvalnih" investitora ona deo daje i stranci na vlasti. Kaže da joj je to jeftinije, nego da joj porodica šalje pakete u ženski zatvor u Požarevcu.

Pre nego što je 5. novembra 2015. postala načelnica Urbanizma, Dmitrićeva je bila vršilac dužnosti načelnika i u ovom kratkom periodu je uspela da napravi pravi haos u Čačku. Sa spiska zaštićenih objekata izbrisala je pedesetak zgrada, pa tako i pomenuti bioskop „Sutjesku", koji su zatim srušeni, a na njihovom mestu je investitor, pun „zahvalnosti" za načelnicu, mogao da zida novi objekat.

Investitori „Danilović family invest" doo iz Čačka i Danijela Pejović na osnovu građevinske dozvole od 31. maja 2016. počeli su da zidaju zgradu od sedam spratova u ulici Episkopa Nikifora Maksimovića. Vlasnik i direktor „Danilović familily investa" je Milan Danilović, koji se po medijima hvali kako već ima izgrađene dve zgrade, a pored pomenute u ulici Episkopa Nikifora Maksimovića zida još tri zgrade i to u Beogradu. Iz njega, kažu, stoji poznati čačanski mafijaški bos Radoš Mitrović Čuma

Investitori su, istina, imali građevinsku dozvolu, ali ona im ne omogućuje izgradnju pre pravnosnažnosti i izvršnosti, a do toga se dolazi tek posle okončanja upravnog i sudskog postupaka koje su pokrenuli okolni stanari. Dmitrićeva je i za to našla rešenje: jednostavno je sopstvenu odluku proglasila i pravnosnažnom i izvršnom?!?

Kada su se komšije, koje su pokrenule sudski spor, požalile građevinskoj inspekciji da se zgrada zida uprkos tome što još ne postoji konačna građevinska dozvola, dobile su odgovor kako je sve po zakonu, jer je načelnica rešenje proglasila konačnim, a njena se ne poriče. Zakon inspektore, očigledno, manje obavezuje od mišljenja svemoćne Dmitrićeve.

Drugostepeni organ, međutim, smatra kako izdato rešenje o dozvoli izgradnje nije zakonito i nalaže ponavljanje postupka. I u novom postupku Gradska uprava za urbanizam investitorima izdaje dozvolu za izgradnju, ali to rešenje ukida Upravni sud, Odeljenje u Kragujevcu presudom od 7. juna 2017. godine (veće su činili: Ljiljana Petrović, mr Nikola Kitarović i Mirjana Vulić) i predmet vraća Urbanizmu na ponovno odlučivanje.

Ponovo izdatu dozvolu za izgradnju ukida Ministarstvo građevinarstva, Zlatiborski upravni okrug, rešenjem od 14. jula 2017. (rešenje potpisala državni sekretar Aleksandra Damnjanović) i predmet opet vraća prvostepenom organu, odnosno Urbanizmu, tačnije Vesni Dmitrić na ponovno odlučivanje.

Dok se spisi tako šetaju u krug od prvostepenog do drugostepenog organa, pa na sud, pa opet prvostepenom organu na rešavanje, dotle se sporna zgrada nesmetano zida, jer nema ko da naredi obustavu radova i vraćanje u pređašnje stanje. Za to je, naime, zadužena građevinska inspekcija, a ona, kao što smo videli, smatra da je u maju 2016. izdato rešenje o dozvoli gradnje konačno, jer tako piše u njemu. Što su Ministarstvo i sud drugačijeg mišljenja, za inspekciju je bez značaja. I sud i ministarstvo su daleko, a Dmitrićeva je blizu i veoma osvetoljubiva. A ima i moćne zaštitnike.

Pomenuta zgrada skoro potpuno onemogućava legalne vlasnike kuća da ulaze u svoj stambeni prostor.U svoje kuće, na koje se pomenuta višespratnica naslanja.

Načelnica Vesna je pobegla na godišnji odmor, a upravni postupak bi trebalo da vode, kažu u opštinskoj upravi, pravnici Pjevac i Marko, ali su odbili. Onda su pokušali da rešenje podmetnu na potpis pravnici Danici, koja je tu na određeno vreme, a kada je i ona pobegla na bolovanje, to će, po svemu sudeći, pod pritiskom morati da potpiše pravnica Olivera Poluga, koja je takođe zaposlena na određeno vreme.

Investitor Danilović gradi i po Beogradu, a jedan stan je namenio nesalomivoj načelnici Vesni Dmitrić. Osim, ako je ne uhapse.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane