Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Beograd je pod okupacijom laži! A to nije zaslužio ! Oni koji su zaduženi za Beograd, zaduženi su i za istinu o Beogradu! Istina o Beogradu je predvorje istine o Srbiji! Ovo je svet u kome svako pokušava da bude neko drugi! U tom svetu Srbi se prema sebi ponašaju tako, kao da jedva čekaju da ih uzjaše knez Mihailo!

Uoči Dana oslobođenja Beograda, u „Žikinoj šarenici", istoričar i poslanik SPS-a Predrag Marković izgovara: "...U Srbiji su se na ustanak digli i komunisti i monarhisti pod uticajem sovjetske revolucije"!

Zinem! Zatvorim usta i zovem svog profesora Miladina Raspopovića! Iz njega bujica ljutine kao reakcija na neznanje ili namernu zlonamernu provokaciju istoričara, poslanika i levičara!

Šta li bi rekao moj Dragomir?

Verovatno bi mi rekao: "...Decu gledaj, biće vremena za odgovore"! Dragomire, unuci su ti odrasli ljudi, a meni još ne stižu odgovori! Mator sam već, tu skoro umalo ti dođoh na legalo! Dragomir ćuti i smeška mi se sa slike koju je prvu poklonio svojoj Leposavi! Marko i Sonja najviše vole tu dedinu sliku!

Na Dan oslobođenja u „Oko magazinu" na RTS-u, sveznajući Miroslav Lazanski, želeći da „napakosti NATO-vcima" izgovara: „...Zapadu mora biti jasno da su Srbiju oslobađali samo Crvena Armija i borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije"!

I opet zovem Dragomira! Sa svojim drugom Žikom Golubovićem, doneo je iz Čajniča pismo-naređenje đenerala Mihajlovića za potpukovnika Keserovića i predao mu ga u okolini Raške, a povodom zajedničkih borbi Crvene Armije i Ravnogoraca za oslobođenje istočne i jugoistočne Srbije! Od Dunava, pa ka jugu do Vranja, sve su zajedno oslobađali Crvenoarmejci i Ravnogorci! U to vreme „saveznici" odgovaraju na molbe „narodnog heroja Koče Popovića" , koji se u telegramima „saveznicima" žalio: "...Srbijanci neće da stupaju u redove NOB-a, a mobilisani dezertiraju i vraćaju se Draži, zato bi trebalo bombardovati Srbiju bez milosti"!

Za sve vreme rata Beograđani skrivaju Jevreje! Đeneral Milan Nedić i njegova policija su znali da simpatizeri ravnogorskog pokreta pred nosom Nemaca otimaju Jevreje i skrivaju ih! I u porti Hrama Svetog Ilije u Mirijevu, očev stric prota Velimir je skrivao porodicu Aron! Policija Milana Nedića nije ušla ni u jednu kuću u kojoj su skrivani Jevreji!

„Mi đaci petog razreda gimanzije", sećao se moj Dragomir, „tresli smo se od vesti da su Nemci provalili u desetine kuća i odveli na Sajmište i domaćine i Jevreje! Deo uhapšenih Srba je odveden na Banjicu! Više od polovine članova porodica simpatizera i članova Ravnogorskog pokreta streljani su na Banjici, u Jajincima! Drhteći smo slušali preko radija Vujkovića, komandanta Banjice:"Ubiću, ako treba i deset hiljada Ravnogoraca, Srbija će samo jauknuti i sve će se smiriti! Komunisti su posle rata pričali drugu priču o Sajmištu, a pogotovo o Banjici"!

Logor u Nišu na Bubnju počeo je da se stvara tako što su u žice unačeni simpatizeri Ravnogorskog pokreta , posle silnih diverzija na „južnoj pruzi", zbog kojih iz Afrike zapomagao Romel, jer mu je „vojska danima bez sledovanja"! Uzgred: razbijena nemačka četa oko Svrljiga, izbačen iz stroja vod kod Zaječara, uništen magacin oružja u Knjaževcu, pošto je iz njega odnešeno oružje, rasterane „Nemčuge i ljotićevci kude Draževci Aleksinački"...A, bre, Srbi, ja li, književnik, da vi pisujem istoriju, a vas da ve vikaju „intelektualna elita"?

Eto, osim kosovske, progovori iz mene i niška reč! Eve vi i ovaj, moj 'edan čiča Bine mi pričaja: tako si žljuvemo papriku i petlidžan i srkamo neku meku rakiju pred leto četeres četvrte, kad Boca Mušljika iz Beli Breg će rekne: "...Pojavili se crvendaći iz Bosnu, lelke, sam si sede i žmiju, ko gi nešto ponudiš, će uznu, ko gi ne ponudiš, sam će si ćutu! A ovija NAŠI, kad god se vrnu iz borbu, odma si vikaju da l ima kakvo da se jede! Pričali ni i o Titi, vikaju da im to komandant! Nikad ga nesu videli, ali si se o njem svud priča"!

Za kraj da se setimo i partizanskih proslava srpske tragedije u Kragujevcu! Ni ove godine nije izrečena istina da su Nemci streljali dve hiljade i dvesta pedeset Srba! Dokazano poimence! Ali, decenijama se spominje broj od sedam hiljada streljanih! Vladimir Dedijer, koji je predvodio bandu partizana koja je, svesna da mora u bežaniju preko Drine, jer je neće ni Srbi ni njihovi Ravnogorci, čini zločin nad nemačkim alpinistima! Znali su komunisti da će Nemci hteti osvetu! Ali, gde je kragujevački narod nestao od brojke dve hiljade i kusur i sedam hiljada? Vreme je za odgovor!

Šta nam valja činiti? Istorijska nauka mora dati odgovor: Zašto Ravnogorcima nije dopušteno da oslobađaju Beograd? Srbi moraju čuti jasan odgovor! Pa, ako smo Srbi...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane