Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Ni revizije državnih organa ne sankcionišu naprednjačku mafiju

Na rogovima Bizona

Uzmemo li u obzir lakoću bezobzirnosti (najblaže reči) u arčenju vlasti koju čine SNS-SPS predstavljaju u srednjem Banatu pokazuju prema sugrađanima svih pet opština (Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Zrenjanin), apsolutno ne čudi na desetine svakojakih istorijskih nagrada koje su gradonačelnik i predsednici opština dodelili sebi samima i svojim pulenima po foteljama tokom prošle godine.

Zoltan Horvat

„Poplava" ovdašnjeg najvulgarnijeg višestranačja, „izbacila" je bezimene i bezlične nazadnjačke kadrove kojima ni rutinske revizije državnih organa sa pedantnim, i k'o vrata raskrinkanim kriminalnim radnjama, ne mogu doakati. Nekažnjeno, sa mišlju o sopstvenom statusu polubožanstva koje hoda med prostom poslušnom rajom, „udara" se temelj bahatoj i neodgovornoj izvršnoj vlasti. Dal' Božja, al', za više od 130 hiljada stanovnika srednjeg Banata, pet godina SNS-a je, bukvalno, samoubistvo iz zasede.

U Zrenjaninu koje je dokrajčilo nazadnjaštvo, gotovo je nemoguće pisati kritički o (nazovi) rezultatima vlasnika vlasti i svega preostalog. Rezultata nema pa nema, ali, bezbrižno i neodgovorno plandovanje na grbačama sugrađana, „naraslo" je do neba, uz mržnju prema retkim neobjektivnim medijima, koji se usuđuju da aktuelne „grobare" srednjeg Banata konkretno nazovu imenima i prezimenima. Sijaset psovki, pretnji, uvreda, odmazde, linča, šikaniranja, otpuštanja sa posla članova porodice, batinanja, sudskih progona i sličnih, izuzetno simpatičnih dela zakonodavne sudske i izvršne vlasti, ne mogu na ovim stranicama sprečiti objavu petogodišnje legitimno-legalne pljačke pojedinaca u vrhu lokalne vlasti.

Ultra-megadrastični slučaj najdrastičnijeg urušavanja i razvijanja ovdašnje nerazvijenosti, događa se u vrhunski marginalizovanoj opštini Nova Crnja, rodnom mestu supruge (nadaleko poznatog brata), Andreja Vučića.

Samo letimičan pogled na zvanične revizije godišnjeg učinka od strane nadležnih organa o enormnoj količini ofiranog kriminala od strane nosilaca lokalne vlasti, dovoljan je, da se i ćelavom digne kosa na glavi. Mala, do bola nerazvijena opština Nova Crnja, ima godišnji budžet od svega 442 planirana miliona dinara. Republika Srbija je nerazvijenoj opštini Crnja, da ne može biti crnje, izdvojila 52 miliona pomoći za godinu dana. Ova mala banatska opština, tačnije ovdašnje „privatno preduzeće" pod nazivom Bizon prćija, po milom mu nadimku predsednika opštine, Pere Milankova, „uspelo" je da 52 miliona na volšeban način utera, uglavnom u privatne džepove. Bizon prćija je na skupštinskom zasedanju 23 miliona od te sume izdvojila za, golim okom nevidljivu rekonstrukciju lokalnih puteva. Ovaj put se navodno nešto, ništa, asfaltira prema Radojevu. Ostatak para se izdvaja za navodnu nabavku hlorinatora za potrebe razvoja opštinskog vodovoda, pored već dva postojeća, takođe, preko nepotrebna, hlorinatora. Naime, opština ima vodovodnu mrežu od 80 kilometara azbestnih cevi kroz koji protiče hlorisana voda. Azbest plus hlor, čist je otrov za svakog, samo ne za Gospodina Bizona. Trovanje meštana je zagarantovano, i prosto je nemoguće utvrditi, da li je hlorinator ugrađen ili ne?!? Lepo brdo milionskih para smeši se najdomišljatijima u Bizon prćiji, gde su u opštinskoj birokratiji, uredno, zaposleni svi Andrejevi...počev od sestre od strica supruge mu. Usput, ne zaboravlja se obavezna stranačka poslušnička „dividenda" prema nazadnjačkoj centrali, preko opštinskog SNS poverenika iz Zemuna Bajagića. Početkom godine, 35 hiljada evra iz opštinske kase završi na...ko zna kojim računima. Mašala, SNS na vrhunski način razvija nerazvijenost razvaljenih banatskih opština.

Da bi se vlast „čuvala" od meštana opštine, Privatno preduzeće Bizon prćija ima uigrane članove opštinskog veća, odbornike, pomoćnike, savetnike, glavne liferante kućnih i preostalih neophodnih potrepština predsednika opštine. Samo devet članova opštinskog veća je prošle godine inkasiralo neverovatnih 8 miliona dinara za izglasavanje želja i potreba Privatnog preduzeća!?!

JKP "8. Avgust", jedino opštinsko preduzeće, ima dva načina obrade podataka o radu i učinku. Bizon prćija izglasava ovom javnom preduzeću godišnji manjak od 4,2 miliona dinara, dok revizija na osnovu preciznih bankarskih izveštaja beleži prihod od 138 hiljada dinara! Razgrtanje poslovanja ovog preduzeća je igra "trule kobile" sa meštanima: namerno se umanjuje iskazana vrednost za neobračunate obaveze prema zaposlenima u iznosu od 2,1 milion dinara, koji nepogrešivo završavaju...nije teško pogoditi, u čijim privatnim džepovima. Usput, nije obračunata ni decembarska plata koja mora da uđe u bilans...

Kako na ovaj uvežbano ofirani SNS stranački "rukopis" reaguje zrenjaninska policija? Ona, po prvim najavama veli da je reč o sabranim krivičnim delima, ali...Aktuelni načelnik privrednog kriminala, sa ovde popularnim nadimkom Eliot Nes, sa daleko važnijim aktivnim učešćem u hapšenju nekih svojih bivših kolega zbog navodnog šverca duvana (neki "pali" sa dve kile na pijaci nakon dojave pravim švercerima da se sklone na sigurno), okružio se novim kadrovima, redom lepim policajkama. Mlade snage, osposobljene su da uđu u sistem nesposobnih i (ne)zainteresovanih da se uhvate u koštac sa pravim, konkretnim kriminalom, jer se klupko odmotava isključivo u BG centrali.

Naime, 14. februara će specijalni sud presuditi, ili, iz ugla "zaštite" vitalnih interesa stranke na vlasti, naravno neće, u već legendarnom slučaju Pera Milankov i pajtosi protiv opštinske kase. Da li se i u ovom slučaju, iz aviona se to najlepše vidi, zloupotreba javno žigoše, to (ne) znaju Andrej, ni mili mu Farkaš i još nekolicina, jako, jako nezainteresovana za nesmetane smetnje na vezama BG-mala opština Nova Crnja. Uzmemo li u obzir i zaračunate tarife na račun opštinske kase privatnih advokatskih kancelarija, milion za usluge opštini Nova Crnja i milion nadoknade za zastupanje javnog preduzeća, dobijamo savršeno uigran tim na svim nivoima, gde se nazadnjački lanac (ne) sme prekinuti.

Revizija se pedantno bavi i troškovnikom, "naduvanom" do "pucanja" zdravog razuma. Jedan od izuma Bizon prćije je i, pored postojeće opreme na raspolaganju u javnom preduzeću, vanredni zakup opreme u iznosu od 4 miliona dinara. Navodno je privatna firma iz Kikinde Metkom, čiji vlasnik takođe čeka na izricanje presude 14. februara, iznajmila Ult i buldožer za neke radove, koje do sada, niko živ od ovdašnjih meštana nije video. Na ovo ide ekstra zakup opreme od drugih privatnika na račun opštinske kase, prvo 400 hiljadarki, pa 800...I pored sopstvene radionice, vanredno se održavaju i vozila i oprema javnog preduzeća, za šta je izglasano 8 miliona iz opštinske kase.Troškovi zaštite na radu su "samo" milion dinara, taman da i miljenica Gospodina Bizona, zanosna Karan gospa, preko naručene private firme, učestvuje u podeli budžetskih sredstava...

Dodajmo ovome i obavezujuću informaciju da Policijskoj upravi ništa ne može da promakne. Bivši načelnik Marković, sada šef kabineta generalnog direktora Srbijašuma, morao je imati crnjanski izveštaj na stolu, pa, shodno tome, automobili, gorivo i reprezentacija, plus otvoreni računi u restoranim Renesansa i Camel, ukalkulisano idu u prilog savršeno uigranom timu. Spomenemo li i više od 100 prelazaka službenih opštinskih automobila u Rumuniju u službi radova Vladislave Milankov, prve istorijske opštinske poljoprivrednice koja radnje prati iz sopstvenog džipa, inače ćerke predsednika opštine, ovako savršeno uigranom timu ne mogu da naškode ni ovi redovi.

Genijalnost savršeno uigranog tima Bizonove prćije, uz sav blagoslov zrenjaninskih stranačkih otaca i majki, ide tako daleko, da im uopšte nisu potrebni ozbiljno zainteresovani za konkretno ulaganje u opštinski razvoj. Uspešna privatna firma iz Mađarske, Simonplast, bila je zainteresovana za otvaranje fabrike na najboljoj opštinskoj parceli nadomak Nove Crnje. Ko je tražio "masnu" proviziju iz savršeno uigranog tima, nije teško pogoditi, vlasnik Simonplasta se povukao brzinom lastinog repa otvorivši nove pogone na drugom mestu...Najatraktivnija opštinska lokacija je prodata, bez konkretnog navođenja imena i prezimena, nekom tako budućem investitoru koji planira da izgradi elektranu na pogon biomase. Ako se zna da je lokacija udaljena svega dvadesetak metara od prvih seoskih kuća, što je zakonom izričito zabranjeno, haos je očigledan...To, naravno, ne remeti savršen plan i program rada savršeno uigranog tima. Ovo je i konkretan povod da se pokrene novi, jubilarni dvadeseti sudski spor, gde jopet sleduje tužba protiv opštine...

A u pitanju su, "samo", milioni evra svih meštana.

Savršeno uigran tim u opštinskom budžetu nije predvideo ni jedan jedini dinar za nova zapošljavanja i ulaganja u radne zone za investiture! U slučajevima da mu se neko eventualno suprotstavi, šef Bizon prćije nije lenj da nekim personama ženskog roda pošalje i fotografije na kojima se vidi i njegov ponosni ego, gde se najpreciznije vidi strategija održivog razvoja nerazvijenosti.

Crno je u Crnji srednjeg Banata, da crnje ne može. Po nalozima iz beogradske centrale, kriminal i krimosi se moraju "zaštiti" pred zakonom. Da sve prođe kako treba, i eto razloga da jedan od pet savršeno uigranih timova srednjeg Banata, nastavi da "pronosi slavu" nazadnjačkog uterivanja vlasti u blentav podanički narod.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane