Natrag

Zadnja

Lučke operacije grudnog hirurga

Piše: Arpad Nađ

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu dr Aleksandar Milovančev je živi dokaz raspada srpske države, njenog pravnog sistema i uništenja svih moralnih vrednosti.

Gospodin Milovančev je uspešno menjao partije kao Ciganin konje. Njegov otac Ilija utekao je iz Novog Sada 1945. godine, povukao se sa nemačkim okupatorskim jedinicama, a sin Aleksandar rođen je 1953. godine u Gracu, u Austriji. Ilija se vratio u Jugoslaviju, i nastanio u Vrbasu tek kada je 1961. godine proglašena amnestija.

Posle pada režima Slobodana Miloševića dr Milovančev se povukao na rezervni položaj, jer ima austrijsko državljanstvo, a njegova vanbračna supruga, pet godina starija Mira Ač je i nemačka državljanka.

Nakon što mu je istekao drugi mandat na mestu direktora Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a na to mesto je postavljen kao lekar specijalista grudne hirurgije, oterao je profesore iz ovog Instituta, jer je bio pod zaštitom tadašnjeg sekretara za zdravstvo Miloša Lučića, sa kojim je održavao seksualne odnose, Milovančev kibicuje novu partiju.

Nakon što je ostao bez direktorskog mesta, sa kojeg je imao vrlo uspešne poslove sa firmama koje je držala njegova, pet godina starija vanbračna supruga Mira Ač, sa desetinom miliona evra na računima, sa voznim parkom većim od Izvršnog veća Vojvodine, u vlasništvu nekoliko kuća i stanova, koje je nasledila njegova supruga, tako što je sa pacijentkinjama koje su bile smeštene na Institutu kojim je direktorova njen suprug, sklapala ugovore o doživotnom izdržavanju, koje su brzo umirale, a protiv nje i njenog muža vođen je i krivični postupak pred Višim sudom u Novom Sadu, dr Aleksandar je postao član Srpske napredne stranke.

Kao potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, vanredni profesor medicine dr Aleksandar Milovančev je 17. jula 2013. godine imenovan za generalnog direktora Luke Novi Sad! Već smo pisali koga je sve od rodbine svoje vanbračne supruge Mire zaposlio, koliko je para proćerdao. Samo u 2015. godine na reperezntaciju je potrošio šest miliona dinara, što je utvrdila Državna revizorska institucija.

Prošle godine, 17. jula, Aleksandru Milovančevu je istekao mandat. Međutim, on je i dalje direktor Luke Novi Sad. Čeka da završi prodaju ove značajne Luke na Dunavu.

Njegova vanbračna supruga, pet godina starija Mira Ač je predsednik nadzornog odbora Novosadskog sajma. I njoj je istekao mandat. Iako ima mesečnu penziju 3 hiljade evra, od pokojnog muža, 70. godišnja Mira prima godišnje naknadu od Sajma od 2.750.000 dinara. Vlasnica je nekoliko firmi koje posluju uspešno i sa Sajmom i sa Lukom Novi Sad!

Agencija za borbu protiv korupcije dva puta je podnela prijave protiv Milovančeva, jer je prikrio da prijavi svoju i imovinu svoje supruge. Prvo je kažnjen prekršajno sa 100.000 dinara, potom ga je Agencija prijavila Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje se odlučilo da ga amnestira, ako plati u fond 300.000 dinara!

Danas g. Milovančev i dalje ima zvanje vanrednog profesora, mada pet godina ne radi u struci! Rukovodi Lukom Novi Sad, mada nije njen direktor. Ostao je usamljen. Pohapšeni su narkodileri u Novom Sadu, koji tvrdo veruju da ih je potkazao dr Milovančev.

Gospodin Milovančev je zbog pisanja u Magazinu Tabloid, u ime Luke, u svoje i u ime vanbračne supruge i sina Nikole, podneo 35 tužbi protiv odgovornog urednika Milovana Brkića, zahtevajući objavljivanje odgovora na tekstove. Prekršajnom sudu u Beogradu podneo je 23 prekršajne prijave, jer je navodno oglašen izvršiocem kakvog kažnjivog dela. Milovančevi tuže, Luka Novi sad plaća.

Do sada je Viši sud u Beogradu odbio 25 njegovih tužbi. Dvoje sudija su usvojili zahteve (Radmila Radić i Slobodan Keranović), ali je Apelacioni sud Keranovićevu presudu preinačio i odbio tužbu, a presudu Radmile Radić je ukinuo i vratio na ponovni postupak. Do sada je Apelacioni sud potvrdio 11 presuda koje je Milovančev izgubio! Prekršajni sud je odbio, do sada, sedam prekršajnih prijava.

Samo za sudske takse na tužbu, prvostepenu i drugostepenu presudu, za sastave tužbi i honorar advokata, Milovančev je platio 15 miliona dinara! Naravno, sve je platila Luka Novi Sad, čiji je on lažni direktor.Do sada je Milovančev, koji uskoro odlazi u penziju, po sili zakona, promenio pet advokata. U Srbiji, koja je u rasulu, niko ne zna kako da otera s mesta direktora, profesora medicine, kome je istekao mandat. Njegovim operacijama u Luci Novi Sad nema kraja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane