Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Kad je krenuo put Amerike, Solženjicin je išao pun nade da nastavlja život u slobodnom svetu, gde se ljudski snovi najčešće ostvaruju! Verovao je da je Zapad neprijatelj sovjetske, komunističke Rusije u kojoj je „sloboda u tamnici, a na slobodi tamnica"!

Iz Amerike se vratio razočaran: "...Americi pripada sve što može da otme! Američki ideal je lako zarađeni novac"! Solženjicin je shvatio da Amerika mrzi Ruse i Rusiju „jer postoje i svojim postojanjem smetaju američkim interesima"!

Sa tom i takvom Amerikom naša vlast (čitaj: Bolani!) hoće kompromis! „Mora se naći rešenje kosovskog problema, da ne bi probleme ostavili našoj deci"!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević je problem rešio 1918. g. A kad su iz Albanije 1921.g. na Kosovo i Metohiju nahrupili kočaci na čelu sa Isom Boljetincem, „ubijene kačake su kamioni nedeljama vraćali u Albaniju"!

Danas tako ne može! Naravno da tako ne može, Ivice Dačiću, Aleksandre Vulinu, Meho Omeroviću i ostali đaci crvenih kalifa, jer su vaši učitelji pucali u vojsku koju je stvorio Kralj Aleksandar, pa su ubili njegovog vojvodu Bojovića, pa nasred Slavije digli spomenik i sahranili ispod njega skota Dimitrija Tucovića, koji je 1914. g. pisao: „Kosovo i Metohiju treba vratiti šiptarskom proletarijatu"! A, danas su svi vaši učitelji i skot Tucović u Aleji Velikana!

Kompromis?!

Neće vlast: "da Šiptari dobiju sve, a Srbi ništa"! A što je to više od ništa?! Recimo:Srbima severno Kosovo, a Šiptarima „stolica u Ujedinjenim Nacijama? Ima li Srbina koji misli da bi bilo koji Srbin opstao u tako nastaloj zemlji Šiptariji duže od tri godine? To mogu da tvrde samo neznalice!

Kompromis!?

Čak i da podelimo Kosovo i Metohiju po pola, kojeg dela ćemo se odreći? Lipljana ili Uroševca? Obilića ili Vučitrna? Peći ili Prizrena? Banjske ili Gračanice? Sokolice ili Zočišta? Samodreže ili Visokih Dečana? Gazimestana ili Pećke Patrijaršije?

Kompromis?!

Čega ćemo se odreći? Sitnice ili Bistrice? Laba ili Binačke Morave? Zvečana ili Čečana? Trepče ili Novog Brda?

Kompromis?!

Svi koji ste za kompromis i nešto ili sve bi da date , pročitajte „Na Gazimestanu" Milana Rakića ili stihove o nebeskoj Gračanici Desanke Maksimović! Možda pročitate o Matijinoj „Pećaršiji"?! Ali, čak i da Amerikanci pristanu na kompromis, zar iko veruje da bi Srba bilo u roku od tri godine na delu koga se odreknemo?!

A, ko to predlaže kompromis?

Predlažu ga predsednik koji „i nije baš neki vernik", predlaže ga ministar vojni koji nije služio vojsku ni u najboljim godinama, predlaže ga ministar spoljnih poslova koji ne krije da je „titovac"! Oni ne razumeju da je Sveti Sava skinuo papsku krunu sa bratske glave i stavio mu srpsku krunu, Svetim Pravoslavljem i Molitvenim Srbstvom ovenčanu! Ovu činjenicu nisu razumeli ni partizani Gordan Mihić, Dragan Bujošević i ini koji su dali pare za seriju „Nemanjići" ili, možda, namerno nisu hteli da je prikažu srbskoj mladosti!

Kompromis?

Kad je neko pravio kompromis sa državom i vojskom koju je proterao sa neke teritorije?

Amerika zna da je Kosovo i Metohija temelj opstanka (i postanka!) srbske države i naroda! Znaju da se temelj ne daje i ne prodaje!

Amerika i igra na činjenicu da Srbi neće dati Kosovo i Metohiju!

Zamislite: Srbija priznala nezavisnost Šiptarije na Kosovu i Metohiji, Srbi se iseljavaju, a u Šiptariju se useljavaju migranti! U roku od tri godine Šiptarija postaje novi Liban, Afganistan ili Sirija!

Amerika neće kompromis, jer neće „rešenje za Kosovo"! Americi odgovara nerešeno stanje!

Bolani je zaigrao na ovu kartu, želeći da učvrsti vlast kooperativnošću, mirovnom politikom i „kompromisom sa Albancima"!

Ali, Bolani je autsajder! Baš i ne veruje u Boga, pa ne razume da „ne treba da se meša u Božje rabote"! Kosovo i Metohija nikada nije bilo u rukama ljudi, već u rukama Boga, a Bog je njime testirao srpsku Veru, bogobojažljivost i Bogosmernost! Srbi su se u 20. veku odrekli Boga! Sada ispaštaju zbog parole: „ne vjerujem u nebesa, no u Marksa i Engelsa"!

Šta nam valja činiti?

Valja nam se vratiti Veri, Časti i Česti! Tek onda ćemo shvatiti da za KiM nema rešenja, dok Hristos ne da završnu reč!

Na Srbima je da u to poveruju!

Pa, ako su još uvek Srbi....?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane