Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Republika Severna Makedonija?! Govorili se Zaev i Cipras, kriptokomunisti, temeljni konvertiti kompartija Jugoslavije i Grčke! Zaev je smešni čovečuljak, bezlični tip, a Cipras američki produkt, došao na vlast u vreme protesta Grka protiv EU! I jedan i drugi, derivati kompartije, privedeni su „na pregovore" pod američkom devizom: "Dođite da se dogovorimo, biće kako ja kažem"!

A „Makedonci"? Mršte se što su „severni". Onoliko znakova pored puta im obeležava da nisu „severna Makedonija", već „Južna Srbija"! Presvukli su 1945.g. svoj srpski gunj, za grčki džemper, a sada je džemper počeo da se para! Neće grčka vuna na srpsku kožu! Znoj i muka srpska, kao u bezdan,potonu u srpski gunj i srpska koža je vazda čista i utegnuta oko srpskog tela! Džemper prija, ako je iz Sirogojna!

U sred svetoilijske vrućine, srpski seljak nosi gunj i znoji se i nije mu vrućina! „Ne znojim se zbog gunja, nego zbog sunca, znojenje je uvek zdravo"!

Stvaranje makedonske i crnogorske nacije, uz stvaranje pokrajina u Srbiji, bili su prioritetni zadaci koje je Broz dobio u Vatikanu 09. avgusta 1944.g. u prisustvu Pape Pije XII i Vinstona Čerčila!

Odmah, po „oslobođenju", krenuo je dvostrani proces : menjanje prezimena i otimanje Ohridske arhiepiskopije!

Preko osamdeset posto prezimena u Makedoniji je sa „ić" prešlo na „ovski", a onda , sedamdesetih se gubilo i „v" i stvaralo se „oski"! Dakle, redosled je bio:Jovanović, Jovanovski, pa Jovanoski!

Srpsko sveštenstvo iz Ohrida je: ili proterano ili pobijeno! Na njihova mesta su došli SKOJEVCI koji su glumili monahe tzv.Makedonske crkve!

A onda se, po naređenju AGITPROPA, na čijem čelu su bili Milovan Đilas i Vladimir Dedijer, krenulo u prisvajanje srpskih kulturnih dobara!

Prvo je od mladih generacija sakriveno da su sve crkve i manastiri na teritoriji „Makedonije" gradili Nemanjići! Sve Hramove Ohridske arhiepiskopije gradio je Sveti Kralj Milutin! Do Drugog svetskog rata je na njenom čelu bio Sveti Vladika Nikolaj Velimirović! Kako se on nije vratio posle rata, to su sve Hramove po „Makedoniji" preuzeli SKOJEVCI! Oni su mogli da prevare narod, ali Pravoslavne crkve-ne! Niko ih nije priznao, niti će!

A onda je usledio neviđeni zločin:po naređenju AGITPROPA-a (Vladimir Dedijer, Milovan Đilas, Oskar Davičo!) urednik radio Beograda Đorđe Karaklajić je počeo sa skrnavljenjem starih kosovsko-metohijskih pesama, koje je, prepravljajući im tekstove, pretvarao u „makedonsku pesmu"!

1) „Zađi, zađi, jasno sunce"...

2) „Kao što je ova čaša puna sa vinom"

3) „Metohijsko devojče"

4) „Jovano, Jovanke",...."Kraj Binačke Morave"

5) „Biljana platno beleše po Ohridskome jezeru"

6) „Jeleno, ćerko, Jeleno"

7) „More, soko pije vodu sa Bistrice"

Neću dalje, vi se setite „makedonskih verzija"! Jedina „makedonska pesma" je „Ako umram il zaginam"!

U jesen 1975.g. imao sam 21. godinu i već nekoliko hitova koje su pevali popularni pevači narodne muzike! Sreo sam u radio Beogradu Đorđa Karaklajića i pitao zašto našu pesmu pretvaraju u tuđu? Odgovorio mi je: „Mali, bolje ti je da , kad god ovde dođeš, staviš vodu u usta"!

Srpski komunisti su sa odobravanjem pristajali na poklanjanje kulturnih tvorevina „bratskom makedonskom narodu"!

Amerikanci su budno pratili „rasrbljavanje" dela srbskog naroda i stvaranje „novih jugoslovenskih nacija"! I Šiptare su pretvorili u Albance, jer su ovi, zarad bežanja od Srba i Srbije, bili spremni da obave svaki prljav posao!

Odmah su podržali Mila Đukanovića u razdvajanju Srbije i Crne Gore! Ostvarenje Milovih namera olakšano je i činjenicom prisustva dvadeset četiri posto nacionalnih manjina, koje su uvek spremne da glasaju protiv Srba!

Okolni narodi, koji su sa nama živeli u Jugoslaviji, nastali su odricanjem od korena srbske nacije, srbske Vere i srbske kulture i tradicije! Svesni te činjenice, oni nas MRZE, imaju kompleks niže vrednosti i spremni su uvek da nam u nečemu naude!

Šta nam valja činiti?

Na ljutu ranu, ljutu travu! Otvoreno im kažimo da znamo ko su i od koga su i da nam NE NEDOSTAJU!

A mi ćemo bez njih-srbski!

Pa, ako smo još uvek Srbi...?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane