Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Reka neispunjenih obećanja - prokletstvo Zrenjanina

BAL BUTELJKI, ČAŠA I OVALA

Na sve manjoj mapi Srbije, sistemski urušen srednji Banat sa dve najnerazvijenije opštine Vojvodine (Žitište i Nova Crnja), zatrovanog vazduha, vode, zemlje i učestale smrtnosti, danas je apsolutna tragedija životarenja. Idealno je ovo podneblje za stres u večitom trajanju, počev od centra Zrenjanina, gde kao simbol abnormalne nemoći vlasnika vlasti, dominira sablasni most na suvom.

Zoltan Horvat

Odsustvo duha prisutnih građana u direktnom prenosu samopropadanja, preraslo je u sadomazohizam. Pasivni bes i apatija ovdašnjeg življa dobija biblijske razmere, i kako reče odbornik opozicije u jednom od svojih retkih obraćanja gluvom parlamentu, da strankom na vlasti obeleženi foteljaš gladnom i žednom sugrađaninu ponudi 1.000 dinara iz gradske kase da skoči u bunar..., ovaj bi skočio.

(Ne)očekivano, Pera Milankov, predsednik opštine Nova Crnja, smenjen je sa funkcije pretprošlog ponedeljka, a njegovo mesto je, odlukom vladajuće odborničke većine, zauzeo Vladimir Brakus, dosadašnji predsednik saveta MZ Aleksandrovo, stranački preletač iz DS u SNS, poput svog prethodnika. U pljačkaškom raju od opštine siromašne k'o crkveni miš, nakon sudske presude i kazne od 22 meseca zatvora, Bizon je, stranačkim nalogom odozgo pod kontrolnom povereničkom palicom nekog SNS funkcionera iz Sente, morao najzad da odstupi.

I šta bi nakon njegove smene? Ništa, Bizon i dalji sedi u kabinetu predsednika opštine, a društvo mu pravi, dugogodišnji kompanjon Brakus, sa novim nadimkom, Mister Privezak. U kom svojstvu sedi tamo, kao savetnik, saradnik ili nešto treće, to niko živ ne zna, niti se javnost obaveštava, ali, bivši predsednik se ne odvaja od omiljene mu fotelje?!?

Sve dok se plaća reket stranci koja te postavlja, direktno iz opštinske kase putem kredita, nanamenski preusmerenih u centralnu stranačku blagajnu, možeš, uz ofirani kriminal, da raspamećuješ meštane kako ti volja. Ni njegov Mister Privezak se ne buni, može im se, uz svesrdnu pomoć apatičnih meštana opštine - siromaška. Veli Brakus: da ja ne talasam, ostvario mi se životni preletački stranački san, evo me, delim fotelju, šta mi fali...Bizon ima neutoljivu glad za istom, navika je jača od zakona, ne može, danonoćno, ni bez službenog automobila. Opozicije, kao da i nema, SPS, dojučerašnji koalicioni partner, savršen je partner u nekolicini, večito najsnalažljivijih. Ko još da misli i o napretku sela, potrebama meštana... kada ovakva anarhija i haos savršeno odgovaraju, baš svima. I stvar je, rešena.

Pa, šta ako je antikvitet od opštinskog đačkog autobusa svakodnevna realna opasnost za sve učesnike u saobraćaju, šta ako se skupštinska zasedanja, vanredna, redovno zakazuju uveče za sutra u 8 ujutru, ako zafali para za novu protivzakonitu pljačkašku bravuru, non-stop se dižu krediti ili se rasprodaje opštinska imovina, recimo, dvosoban stan u Zrenjaninu, vredan preko 30 hiljada evra...Novi, sasvim pristojni opštinski bogataši od politike, u preletačko strančarenje unosili su svoje privatne stare traktore, automobile - šklopocije, da bi danas, komotni iznosioci opštinskih para u privatne džepove, vlasnici novih nekretnina, na desetine i desetine plodnih hektara, džipova, kešovine..."Sahranjena" je fabrika šećera, ugašena Maja konfekcija, sve je u rasulu, seoske kuće liče na filmove serijala Strava i užas u ulici brestova...Dok traje sveopšte ludilo, gde nekolicina ima ključeve opštinske kase nemilosrdno drpajući narodne pare, sve izgleda, SNS savršeno.

Na zrenjaninskoj sceni, stanje redovno: probijaju se svi rokovi, najredovnije se obećavaju nova obećanja. Letnja žega traži odgovor na pitanje, šta je već 20 godina sa preko potrebnom fabrikom vode, gde je, nakon probijanja svih rokova, iz Javne (Gradske) kuće rečeno, da nema razloga za brigu i da će se stvar (sama od sebe) rešiti do 15. juna ove godine. I ovaj, ko zna koji po redu datum je prošao, stiglo je novo obećanje gradonačelnika Čedomira Janjića, da će Zrenjaninci do kraja meseca, najzad, dobiti zdravu pijaću vodu. Do kraja kojeg meseca, to nije rekao. - Novo kašnjenje je usledilo zbog prosleđivanja opreme iz Izraela i Nemačke, dakle, nema probijanja novih rokova (?!?), kaže gradonačelnik podobnom lokalnom RTV Santosu ?!? - Sledi i novi rebalans gradskog budžeta, nema brige, biće sve kako treba...I sve je to rekao u retko viđenoj opuštanciji, kao da je reč o najobičnijoj dečijoj igri klikerima.

Da je maksimalno opuštanje uz obilnu klopu i piće „carstvo" kancelarija Javne (Gradske) Kuće, „overava" i najnovija dodela sredstava iz gradske kase za sufinansiranje medija u ukupnom iznosu od 9.950.500, dinara. Najveći deo sredstava, dobile su lokalne televizije, RTV Santos (3,6 miliona dinara) i KTV (3 miliona), valjda za podrazumevajuće objektivno izveštavanje građanstva po meri onih koji naređuju šta se sme objaviti.

Sa lokalnih televizija teče „med i mleko" od informacija, kako se zrenjaninski funkcioneri „ubiše" da vredno, odgovorno i savesno brinu o svemu...

Gradska komisija za sufinansiranje medija u sastavu Radojica Mali, Zorana Bogdanović i Aleksandra Plavšić, podnela je pismeni izveštaj gradonačelniku za njegovu konačnu odluku i potpis za RTV Santos, KTV i preostalu „boraniju". Naravno da sredstva za sufinansiranje medija nisu mogla da pripadnu tamo nekima, koji su predložili da se iz gradske kase dotiraju tamo neki projekti, besramno ponižavajući,

Značaj vode za kvalitet života u selima lokalne samouprave (Dnevnik - Poljoprivrednik, akcionarsko društvo za novinsko - izdavačku delatnost), Život i proizvodnja zdrave hrane (Dnevnik, akcionarsko društvo za novinsko - izdavačku delatnost), Zrenjaninu treba više beba (Novosti dana, d.o.o. Medijana), ili Mladi i vrednosti (Agencija za izdavačku delatnost Public Education)...Građanima Zrenjanina se šalje jasna i ponižavajuća poruka: mediji u Zrenjaninu se ne bave levim temama, poput zdravog života, zdrave vode, povećanja nataliteta i boljitka mladih, već kako okom kamere, u idealnom svetlu, ovekovečiti funkcionera...naravno, bez tovara ovala, buteljki i čaša.

Nakon serije tekstova u Magazinu Tabloid o, najblaže rečeno, anarhiji u zrenjaninskoj Regionalnoj bolnici u večitoj izgradnji koju proizvodi armija podobnih lekara - stranačkih funkcionera, stigao je i „odgovor" nadležnih ove zdravstvene ustanove. U jedinom kiosku za prodaju novina u krugu bolnice, Tabloid se jednostavno ne može kupiti, jer je neko iz upravne zgrade naredio prodavačici da ne sme da ga izloži.

U bedi siromaštva opštine Žitište, da oročeno siromašnija ne može biti, dostignut je ideal bogatstva i radosti. Predsednik opštine je Mitar Mićura Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga je Snežana Vučurević, njegova supruga, putni troškovi i dnevnice iz Zrenjanina podrazumevajuće za bračni par...

Opštinsko veće i kancelarije u Žitištu su u „vlasništvu" porodičnog klana proširenog rođacima, pajtosima i svima koji su se „razgaćili" u ubogom siromaštvu. Neka javna preduzeća su ukinuta, druga su u fazi ukidanja, plate za zaposlene u javnim preduzećima su misaona imenica, i opet,...dobro. Barem tako kažu lokalni mediji, koji se takođe trude, ako je predsednik opštine prisutan, da ga iz svih uglova snime, dok priča bajke o Žitištu. Bajkovito medijsko ulepšavanje opštinskog mrtvaca uspeva, meštani Žitišta srdačno pozdravljaju na ulicama svoje vlasnike iz stranačkih kancelarija, po kafanima im j..., ali, da se javno pobune protiv tuge i bede, jok...sopstvene zablude i sluđenost su im, sasvim dovoljne.

Reagovanje

Lažljivi izvor i verujući novinar

Ko je „maznuo" 1,5 miliona evra u IPA projektu u Novoj Crnji ?

U nekoliko prethodnih članaka ugledni novinar Zoltan Horvat, izmanipulisan lažima svog nepouzdanog i ostrašćenog izvora postavlja pitanje gde je nestalo 1.500.000 evra dobijenih u IPA projektu u čijoj je implementaciji učestvovala opština Nova Crnja, apostrofirajući mene lično kao jednog od glavnih osumnjičenih za kradju te ogromne svote novca.

Informacija o ukupnoj vrednosti pomenutog IPA projekta i raspodeli novca je javna , dostupna , vrlo lako proverljiva, i više puta je bila objavljena u lokalnim zrenjaninskim glasilima iz kojih su i preuzete moje fotografije objavljene u člancima gospodina Horvata.

Opština Nova Crnja je učestvovala u implementaciji IPA projekta i ja sam kao oftalmolog bila angažovana u njemu. Ukupna vrednost projekta iznosila je nešto više od 1,9 miliona evra. Projekat je realizovan u saradnji sa rumunskim partnerom koji je bio vodeći ( Univerzitet Viktor Babes, Temišvar). Od 1,9 miliona evra , opština Nova Crnja dobila je oko 430.000 evra , a ostatak od oko 1,5 miliona evra dobio je rumunski partner . Od dobijenih oko 430.000 evra u okviru projekta opština Nova Crnja sprovela je sledeće aktivnosti:

-nabavljena je najsavremenija oftalmološka oprema

-opremljen je radni prostor

-uradjeno je više od 3000 besplatnih oftalmoloških pregleda

-uradjeno je oko 300 besplatnih laserskih intervencija

-uradjen je besplatan skrining na dijabetes za više od 10.000 pacijenata

-renovirano je više od 200 kvadratnih metara prostora u Domu zdravlja Srpska Crnja - napravljena je kongresna sala

-kupljeno je kombi vozilo za prevoz pacijenata

-plaćen je softver za unos i obradu podataka o svim pacijentima

-uradjena je statistička analiza svih aktivnosti

-podeljene su plate angažovanim učesnicima u projektu na koje su uredno državi Srbiji plaćeni svi porezi i doprinosi - kupljena je IT oprema

Kako je Univerzitet Viktor Babes u Temišvaru koncipirao svoj budžet i potrošio oko 1,5 miliona evra , ja zaista ne znam. Ukoliko je cenjeni novinar Zoltan Horvat za to i dalje zainteresovan, voljna sam da mu preko redakcije ustupim kontakt profesora oftalmologije iz Bukurešta, koji je glavni menadžer projekta i siguno može gospodinu Horvatu dati toliko željenu informaciju. - Gospodin Zoltan Horvat je verujući svom lažljivom izvoru, izgovorio i tešku laž i uvredu kako je meni pacijent platio slavlje u Novom Sadu na koje od džipova nije moglo da se pridje. Ugledni novinar vrlo dobro zna da je u to vreme moja porodica bila u žalosti, i sada je. Slavlje je degutantna izmišljotina. Dve nedelje nakon prvog članka gospodina Zoltana Horvata (15.novembar 2018.) u kojem kleveta i vredja dr Žarka Petrovića i mene , dr Žarko Petrović, moj zet, je iznenada umro od srčanog udara. Nije imao šansu da odbrani svoju čast. Degutantna je bila i izjava saučešća mojoj porodici od strane gospodina Horvata u kojoj blati pokojnika. ( Magazin Tabloid, br.124. , 13. decembar 2018.).

Na ostale napisane laži i uvrede neću odgovarati, jer ne želim sebi da dozvolim da udjem u konflikt i besmislena prepucavanja sa gospodinom Horvatom, niti sa ostrašćenim, nepouzdanim i „ nepoznatim" izvorom.

Neću se više oglašavati. I ovo činim zbog redakcije, kako bi se ispoštovao Zakon o javnom informisanju.

Poštovanje redakciji.

Milena Gvero

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane