Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Pismo bivših i sadašnjih pripadnika SAJ-a uredniku Magazina Tabloid

Puštanje krvi - dokaz podobnosti

Glavnom uredniku Magazina Tabloid Milovanu Brkiću stiglo je pismo doskorašnjih i još uvek aktivnih pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) iz Batajnice, sa prilozima. Posle dužeg kolebanja, pismo objavljujemo bez komentara, kao dokaz u kom prokletom vremenu živimo.

***

Poštovani gospodine uredniče,

osećamo obavezu da Vas obavestimo samo o nekim pojavama u jedinici koja nestaje. Voleli bismo da se nova jedinica formira bez učešća dosadašnjeg komandnog kadra. Žao nam je što je naša posvećenost ostvarivanju zadataka i ciljeva SAJ-a iskorišćena i odbačena.

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Vulević Spasoje, svojevremno je odabrao nekoliko mogućih kandidata za svog naslednika, svestan da jednom i on morati da ode u penziju.

U penziju je trebalo je da ide početkom ove godine, ali je izmolio da ostane do septembra, dok se u SAJ-u ne završi turnir u takmičarskom pucanju, IPSC, koji je planiran za leto 2019, g.

U pokušaju da zadrži komandu nad SAJ-om kada nekada ode u penziju, Vulević je očistio SAJ od svih koji bi mogli da ugroze njegovog kandidata za mesto komandanta.

Vulevićev kadnidat za komandanta posle komandanta je Mirković Vlada. Kako nije imao adekvatnu školsku spremu, Vulević mu je, preko svojih prijateljskih veza, pomogao da kupi visokoškolsku stručnu spremu, ,,priznao" mu je diplomu i unapredio ga u oficira.

Da bi dostigao potreban čin za mesto komandanta SAJ-a, dva puta ga je vanredno unapredio, te je sada Mirković pukovnik policije. Mirković je bolesno ambiciozan čovek, arogantan, voli da ponižava ljude. Često ume da svojim kolegama ni ruku ne pruži po ceo dan. Zbog ogromnog kompleksa podcenjuje znanje i iskustvo svih starijih kolega. Zato nije čudno, na potpuno nezakonit način, uticao je na rad stručne komisije MUP-a koja je došla u SAJ da izvrši procenu pripadnika SAJ-a. Na ponižavajući i krajnje neprofesionalan način, istaknuti specijalci, većina i sa preko 20 godina aktivne službe i ogromnim borbenim iskustvom, nakon Mirkovićevih urgencija, bukvalno su najureni iz SAJ-a.

Za potrebe popune desetkovane jedinice raspisan je radio-konkurs nakon koga su, posle (četiri) dana ,,obuke", na jedvite jade primljena dva ,,regruta". Zbog svega navedenog i brojnih drugih zloupotreba protiv Mirkovića pisane su brojne predstavke, a mnogi, sada već bivši, pripadnici SAJ spremaju se da podnesu i privatne tužbe protiv Mirkovića. Tužbe će da uslede i zbog svojevrsne krađe radnih sati koja je izvršena tako što je u dužem vremenskom periodu od pripadnika SAJ, po svakom radnom danu - dežurstvu, uskraćeno preko pet radnih sati. Mirković voli da srlja.

U akcijama se ponaša nekompetentno i nestručno. Ako mu je već Vulević kupio školu i poklonio činove, trebalo je da mu objasni gde mu je mesto u lancu komandovanja. Zbog svog srljanja više puta je ugrozio akcije, ali i živote pripadnika SAJ i civila

Medu pripadnicima SAJ poznato je da ga je Vulević, na njemu vrlo poznat i puno puta izveden način, ,,pokrstio" i ,,inicirao" da postane ,,njegov čovek". ,,Inicijacija" u Vulevićevom rečniku znači puštanje krvi.

To je morao da prode i Mirković. Od Vulevića je dobio zadatak da iskoristi svaku priliku da na što brutalniji način nekoga ubije i tako ,,zaradi" njegovo poverenje.

Primera ima više. Navešćemo samo dva. Dana 28.09 2017. g. u Kraljevu, od strane pripadnika SAJ likvidiran je JOVANOVIĆ DANIJEL. U situaciji u kojoj je ubijeni Jovanović pretio bombom, uspešnom akcijom jednog specijalca Danijel je onesposobljen da aktivira bombu (kasnije se, prema saznanjima i izjavama više lica, ispostavilo da uopšte nije bila bojeva, već školska bomba) a onda je, ,,hrabri" Mirković, iz nepoznatih razloga uzeo pištolj od drugog pripadnika SAJ (!) i hicem u glavu likvidirao onesveščenog Danijela. Nakon toga, dao je nalog prisutnim pripadnicima SAJ da svi isprazne po jedan okvir u već ubijenog Danijela. Mrtvi Danijel izmasakriran je sa preko 200 metaka iz automatskog oružja, skoro iz prislona.

Nisu svi prisutni pripadnici SAJ pristali da izvrše ovo naredenje. Euforični Mirković je, tokom povratka u bazu SAJ u Batajnici, likovao nad svojim ,,delom", uz komentare - al sam isprašio Ciganšturu, bro! (ubijeni Danijel je po nacionanosti bio Rom a izraz ,,bro" je jedan od termina koje je Mirković,,pokupio" iz akcionih filmova i koje voli da svakodnevno koristi).

Drugi slučaj je ubistvo molera Živković Dobrivoja (69) u selu Bare, kod Požarevca, dana 19.12. 2017. g. Akcija je potpuno nepotrebno, iz marketinikih razloga, odugovlačena nepotrebno dugo, iako su postojali uslovi da se situacija efikasno reši. Pod nejasnim okolnostima (istraga je zataškana) i Dobrivoje je likvidiran sa suludom količinom municije. Dobrivoje je izmaskriran do neprepoznavanja. Naređenje za masakr dao je Mirković.

U obe likvidacije lice mesta je nakon ubistva namerno uništeno, niti je tužilaštvo sprovodilo istragu, koja je obavezna uvek kada postoji smrtna posledica.

Svima je jasno da Mirković nikada ne bi prošao ciljani psihijatrijski pregled.

Nije u pitanju samo njegov rad u službi već i njegov privatan život. Naime, kada je otpočeo intimnu vezu sa tadašnjom psihološikinjom u SAJ-u (ime i prezime poznato redakcijl), umesto da se na normalan način razvede, Mirković je počeo da maltretira svoju tadašnju suprugu. Namera mu je bila da nju optuži za razvod braka koji je on isplanirao.

Mirkoviić se angažovao da zataška i krađu naoružanja koje je iz jedne policijske stanice izvršio njegov brat.

Stariji i iskusniji pripadnici SAJ-a (pogotovo oni sa ratnim iskustvom iz 90-tih), nikada nisu pristajali na prekomernu upotrebu sile. Kao profesionalci, svesni su šta i koliko mogu kao vrhunski obučeni specijalci. Medutim, iz nekog razloga, Vuloviću i njegovom pulenu Mirkoviću, potrebni su mladi, ,,zeleni" ljudi, spremni da bezpogovorno izvršavaju sva, pa makar i potpuno nenormalna i nezakonita, naredenja.

Nikom nije jasno, kome treba takav SAJ?

I ako niste objavili naša ranija pisma, podsećamo Vas da je poslednjih nekoliko godina, po naređenju komadanta SAJ-a, vršeno prikupljanje podataka o Vama i Vaše praćenje od radnog mesta do stana.

Komadant je u jedinici širio priču da ste ludak, kriminalac, da vršite iznude i reketirate biznismene i da ste teški alkoholičar. Onima koji su u toj privatnoj akciji učestvovali bilo je čudno da idete na posao autobsom, tramvajem, da ne mate kola. Vaše komšije su bile dosta oprezne u davanju informacija o Vama.

Službenici SAJ-a, kojima je to komadant stavljao u zadatak, izveštavali su službenike Ambasade SAD-a o Vama kao opasnom kriminalcu, ubici i reketašu. Kasnije smo saznali da ste ga više puta zaštitli izostavljajući njegovo ime kada je optuživan za ubistvo Spasojević Dušana i uzimanje njegovog novca. Spremni smo da Vam o ovome posvedočimo, ako tužite sudu još uvek komadanta SAJ-a.

Komadant je uvek uz svakog direktora i ministra policije, tako što bestidno laže o svojim kolegama. Ministar Stefanović Nebojša će mnogo patiti kada Vulević Spasoje ode u penziju. Bio mu je dragocen ''čuvar leđa''.

Žalimo što je SAJ u privtanim rukama, što je jedinica devastirana i što će je voditi nestručni i nemorlani ljudi. Valjda tako mora biti!

(Doskorašnji i još uvek aktivni pripadnici SAJ-a).

podeli ovaj članak:

Natrag