Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Srpske vlasti su nemilosrdne i prema onima koji su branili državu

I veterani željno čekaju Vučićev odlazak

Ovih dana su predstavnici organizacija koje okupljaju ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca prijatno iznenadili svojim jedinstvenim stavovima oko zakona o našim pravima i oko viđenja naše budućnosti. Da li je razlog tom, ne bih baš rekao jedinstvu ali saglasnosti oko ključnih stvari svakako, to što nam je ova vlast žestoko zagorčala život svojom sumanutom željom uštede i stvaranja lažnog suficita u budžetu, ili našim shvatanjem da bez zajedničkog delovanja cela naša decenijska borba postaje besmislena, nije ni važno. Važno je da smo shvatili da jedinstveni možemo mnogo više da učinimo za naše članove, navodi Željko Vasiljević predsednik Pokreta veterana

Željko Vasiljević

Nastavlja se bitka za prihvatljiv zakon i podzakonska akta, pa je tako sada u centru pažnje izrada novog Pravilnika o ortopedskim pomagalima. Mi koji učestvujemo u njegovoj izradi vodimo veliku bitku za novi pravilnik, a u stvari je to borba za vraćanje starog pravilnika i svih procedura koje su nekada važile.

I ova borba pokazuje da nam je za vreme Vulinovog upravljanja našim ministarstvom naneta šteta koju je sada teško ispravati, a neki veliki boljitak teško da možemo dosegnuti.

Još jednom se na našem slučaju potvrđuje ona narodna "Što jedna budala pokvari sto pametnih teško mogu da poprave" a za to vreme se mnogo budala nakupilo u našem ministarstvu, a posebno u Sektoru za boračkoinvalidsku zaštitu.

Ova naša borba za poboljšanje položaja naših članova mora da pokaže pre svega nama da samo jedinstvenim zahtevima usaglašenim između brojnih organizacija možemo da postignemo zadovoljavajuće rezultate a ako bi uz božiju pomoć stvorili jedinstvenu, moćnu organizaciju mogli bi da očekujemo da u budućnosti naš položaj značajnije unapredimo.

Budimo svesni da će neki koji predstavljaju državu opstruirati taj proces i pokušati da nas ometu u našim namerama kako bi dalje mrvicama koje daju pojedincima mogli da ostvaruju svoje sebične interese i da kontrolišu celu populaciju.

Što se tiče organizacija koje okupljaju ratne vojne invalide blizu smo dogovora oko formiranja tela koje će kordinirati aktivnosti i stvarati planove za buduću borbu na unapređenju položaja jer znamo da je to beskrajna borba i da ćemo još dugo čekati da na čelo Srbije dođu oni koji će apsolutno uvažiti naše žrtve i koji će poštovati ciljeve naše borbe a to je jedina garancija adekvatne zakonske zaštite.

Kada su veteranske organizacije u pitanju slobodno možemo zaključiti da je to jedinstvo daleko i da u ovom trenutku šanse za zajedničko delovanje ne postoje, čak ne postoji ni minimum jedinstva oko zahteva koje treba ispostaviti državi oko položaja veterana a to je idelna pozicija da prilikom izrade novog zakona ova populacija bude ponižena a njihova borba potpuno devalvirana.

Ovim nejedinstvom, koji inače i država svojim odlukama i svojim aparatom stimuliše, će na kraju državi biti naneta velika šteta jer će se nezadovoljstvo veterana čiji broj se na žalost još uvek ne zna, naša procena da je to oko 300.000 još uvek živih srpskih ratnih veterana.

U ovoj predizbornoj godini kada će svim strankama biti važan svaki glas možemo očekivati najezdu lažnih obećanja o boljem životu svih građana Srbije a naročito onih koji su zadužili državu Srbiju svojom žrtvom ali ne možemo očekivati neki suštinski pomak na bolje.

Još uvek je ovoj vlasti važniji podatak o suficitu budžeta od oko 400 miliona eura od broja umrlih veterana bez prava na lečenje od posledica bolesti zadobijenih učešćem u ratovima u koje su ih slali političari koji i danas upravljaju Srbijom.

Ovoj vlasti je važniji pozitivan tekst u nekom stranom listu od broja svojih građana koji su zbog bede i nemogućnosti obezbeđivanja makar dva obroka svojoj deci izvrili samoubistvo i što se broj onih koji samo u smrti vide izlaz iz beznađa svakodnevno uvećava.

Ovako će biti sve dok dolazak na vlast zavisi od stranih gazda istih onih koji će verovatno i na dan sledećih izbora tri sata pre zatvaranja birališta uputiti čestitku na pobedi onoj stranci koja im je obećala najveću izdaju srpskih nacionalnih interesa i odricanje od prirodnih dobara a dozvoljavanje nastavka izrabljivanja sopstvenog naroda od strane stranih poslodavaca. Zašto mislite da se nešto promenilo u podnosu na 2012. godinu?

Još će mnogo vode proteći Savom i Dunavom dok se srpski narod ne izbori za pravo da sam bira svoje rukovodstvo na osnovu kampanje i programa koje će u kampanji ponuditi i koji će dosledno sprovoditi kada dođe na vlast. Malo nas se seća one čuvene Šešeljeve izjave "Što ste mi verovali u predizbornoj kampanji" što jasno pokazuje odnos vlasti prema svom narodu odnosno svi koji su na vlasti misle da im je u postupku dolaženja na vlast sve dozvoljeno pa tako i laganje.

Većina današnjih vladalaca su šešeljevi đaci i to oni najbolji koji su laž i prevaru usavršili do savršenstva pa se s pravom pitamo koliki su novi dometi laži i prevare. Nadamo se da to ovog puta neće biti ratni veterani i ratni vojni invalidi jer su u prošlosti u poslednje tri decenije isuviše puta bili prevareni i poniženi.

Sigurni smo da Vučićevo svakodnevno prenemaganje o plati od 500 eura i bajkama o neverovatnim stopama povećanja BDP, uglavnom lažnim, o stotinama kilometara autoputeva i brzih pruga samo u njegovoj glavi i glavama njegovih najbližih saradnika stvaraju sliku uspešne države i društva.

Nesreća je u tome što je to velika zabluda i da suština našeg nezadovoljstva državom i društvom u kojem živimo nije dominantno zbog siromaštva u kojem predugo živimo. Živelo se u ovoj državi i sa platama od dvadesetak eura, sa inflacijom od 1.000% dnevno, sa nestašicama svake robe u vremenu ratova ali je nezadovoljstvo bilo mnogo manje i želja mladih ali i starijih da pobegnu iz ove zemlje nije bila tako izražena.

Imao se neki cilj i postojala je nada da će doći bolji dani ali čini nam se da je želja da dođe taj 06. oktobar ostala neostvarena a nade ima sve manje i sve manje spremnosti da se poveruje lažnim obećanjima. Ovaj narod se otreznio od koletktivnog pijanstva u kojem su ga neodgovorni politačiri držali tako dugo.

Vučiću džaba ti je svakodnevno prenemaganje sa svih televizija i obećavanje tih jadnih 500 eura prosečne plate, povećanje minimalnog ličnog dohodka na 30.000,00 dinara, stotine kilometara autoputeva i brzih pruga kada je nezadovoljstvo ovog naroda suštinski na drugoj strani.

Da li mislite da će kada tih 500 eura bude statistički podatak to smanjiti stepen nezadovoljstva i da li mislite da će redovi pred ambasadama gde se čeka za radne dozvole biti kraći, e pa neće.

Svi oni koji su se odlučili da pobegnu iz ove zemlje zbog niske plate u drugim zemljama će imati 3 ili 4 puta više uz neuporedivo bolje uslove rada i poštovanje poslodavaca pa osnovna logika nalaže zaključak da ih na taj način nećemo zadržati. One koji su odlučili da odu neće zadržati ni novi autoputevi i brze pruge jer tamo gde planiraju da odu samo takvi i postoje.

Vučiću problem je u tome što ti a ni bulumenta tvojih saradnika ne shvatate šta je osnov problema i zbog čega je ovaj narod toliko nezadovoljan bez obzira što na svakom tvom skupu koji se graniči sa rijalitijima dovodiš brojne siromašne građene kojima je sendvič i sok dovoljna naknada za torturu koju trpe i koji moraju da ti aplaudiraju za svaku reč koju izgovoriš iako su čak i oni svesni da je većina čista laž.

Uloga statista koju su prihvatili da glume u tvojoj predstavi za narod je njihov izbor ili ne znaju kako da se odupru ucenama funkcionera tvoje partije koji su ih sve ucenili pričom da njihovo pravo na život pripada tebi i SNS-u.

Brojni su oni na tim skupovima koje lažima o zaopošljavanju njih ili njihove dece držite u lažnoj nadi ali je sve više njih koji shvataju koliko ste ih izlagali i prevarili i oni postaju jako nezadovoljni. Zaposleni u državnoj upravi i lokalnim samoupravama kao i u javnim preduzećima moraju da bi očuvali svoja radna mesta da popunjavaju brojne autobuse kojima ih vodite od skupa do skupa i još ih terate da vam aplaudiraju a svesni su laži i obmana koje im servirate ali i oni sve više gube strpljenje i počinju da shvataju da im ubijate i poslednju mrvu dostojanstva a živeti bez dostojanstva je teže nego bez hleba.

Sve je više onih koji su dolazili na te mitinge i koji su ti tapšali, koji stoje u redovima ispred ambasada za odlazak iz ove zemlje.

Moraš da shvatiš da je tvoja politika naročito izbor kadrova na svim funkcijama doveo do opšteg nezadovoljstva građana jer si doveo najgore na najodgovornije funkcije a najsposobnije i najobrazovanije koji nisu hteli da budu članovi tvoje stranke, a normalno je da svako ko imalo drži do svog dostojanstva nema šta da traži među tom družinom, si ostavio na marginama i bez nade da će svojim radom, kvalitetom i sposobnošću moći da utiče na svoju budućnost.

S obzirom da si na vlast i ključne državne funkcije doveo ljude sa " Dna kace " oni se upinju iz sve snage da bolje od sebe guraju na dno i jedva čekaju da odu iz ove zemlje jer kvare sliku o njima jer se njihovo crnilo ne može jasno uočiti ako ne postoji belo i svetlo.

Možda misliš da nisi odgovoran za ove pojave u društvu ali si najodgovorniji jer si ti njima uzor i ti ne dozvoljavaš nikome da više zna od tebe, ne dozvoljavaš nikome da je stručniji od tebe, ne dozvoljavaš nikome da je sposobniji od tebe a ako se takav neko i pojavi na vidiku brzo bude sklonjen i bačen u totali zapećak.

Svaki tvoj saradnik se ponaša po tom principu pa tako su ministri najbolji znalci i sve iskusne saradnike pogotovo one koji znaju kako se radi teraju daleko od sebe, direktori preduzeća žele da unište sve stručne i obrazovane da ih ne bi stalno podsećali kako ništa ne znaju, predsednici opština biraju samo nesposobne i korumpirane kako bi nesmetano sprovodili svoju samovolju i lakše dolazili do plena jer odgovornost za sva nedela je isključena.

U bolnicama se studenti sa prosečnom ocenom iznad 9 teraju daleko, a oni sa 6 se učlanjuju u SNS i brzo napreduju. Kupljene diplome ili još bolje ako su falsifikovane se u tvom sistemu vrednosti posebno cene i ljudi koji ih poseduje ubrzano napreduju a uz brojna krivična dela samo nebo im je granica.

Ove ludosti su ono što stvara nezadovoljstvo kod građana naročito mladih i samo promena te sulude politike može dovesti do promene raspoloženja celog društva, samo vraćenje na uvažavenje pravih vrednosti, izbor najboljih i najsposobnijih, afirmisanje tradicionalnih vrednosti a ne pomodarstva i vrednosti nametnutih od strane naših neprijatelja će dovesti do povećanja stepena zadovoljsta i promene trenda iseljavanja.

Dok radnike u ovoj zemlji tretiraš kao robove a to si im nametnuo vulinovim zakonom o radu džaba je otvaranje stranih fabrika i priča o minimalcu od 30.000,00 dinara jer niko neće želeti da radi u tim fabrikama pod tim uslovima.

Mnogo si grešaka napravio koje imaju trajne negativne posledice po ovu državu i društvo i kada bi sada i hteo da ih ispraviš ti ne znaš kako to da uradiš, nemaš ni skim jer si sve što vredi oterao daleko od sebe i iz zemlje a nemaš ni vremena jer svaka vlast pa i tvoja je ograničenog trajanja pa ti još samo ostaje da što pre odeš jer samo ako ti odeš mi imamo čemu da se nadamo i tek onda postoje šanse da se krene u pravom smeru odnosno izborom onih koji su vredni, moralni, obrazovani i sposobni a ovi tvoji da se ponovo vrate na dno kace gde im je i mesto.

Srbija željno čeka taj dan.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane