Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Prinudna uprava u zrenjaninskoj Regionalnoj bolnici

UMRI MUŠKI KO ZRENJANINSKI PACIJENT

Brus Vilis je umro muški kada je čuo kako se bajno i sjajno provode pacijenti nakon zakazanih pregleda i tretmana u zrenjaninskoj državnoj megalomaniji od Regionalne bolnice u večitoj izgradnji. Uđeš, za 5-6 sati izađeš, i već gotovo...Do zakazivanja eventualnog sledećeg pregleda u nekoj od privatnih ordinacija, gde punom parom, za „debele" pare iz novčanika pacijenata, rade lekari zaposleni u zrenjaninskoj državnoj bolnici.

Zoltan Horvat

Bolovi su prilično užasni na pomen zrenjaninskog zdravstva, jer veliki broj lekara ima „zakazane" preglede u ovdašnjim kancelarijama SNS-a u raznoraznim zdravstvenim odborima, gde se bistri, sve u 16, trenutna politika. Istovremeno, uvedena je prinudna uprava u bolnici gde, ničim izazvana, direktoruje dr Ivana Tešović, i gde je, iz pokrajine naređeno, da ni toalet papir ne smeju da kupe bez odobrenja.

Naravno da izrazi stečaj ili bankrot bolnice nisu prikladni, jer govore o direktnoj odgovornosti višestranačkih likova u upravnoj zgradi. Od građana se bezobrazno i drsko sakriva istina o prinudnoj upravi, gde ni od jednog jedinog lekara nećete čuti, da je za bilo šta odgovoran. Naprotiv, na SNS sedeljkama bogatih zrenjaninaca iz redova ovdašnjih viđenijih lekara sa po nekoliko angažmana u državnim i privatnim ustanovama, biranim rečima se saopštava da "...ima objekivnih poteškoća, da se čine određeni napori...".

Dok lekar „mlati" pare na sve strane, učestali put na groblje je „popločan" najboljim namerama.

Sva odeljenja u zrenjaninskoj bolnici funkcionišu po sličnom principu: počev od pažljivo izabranih načelnika po stranačkom ključu (čast izuzecima), svi zaposleni moraju da slušaju direktive odozgo. Primer na odeljenju oftamologije je jedan od drastičnijih, jer i tamo, ima svega, sem dijagnostike, odnosno medicinske opreme za očne preglede.

Zašto se jedan rutinski besplatan pregled koji podrazumeva preglede vidnog polja, preglede ultrazvukom i OCT (preglede mrežnjače oka) ne može obaviti u zrenjaninskoj državnoj bolnici? Nekolicina pacijenata koji opisuju svoja iskustva na ovdašnjem odeljenju oftamologije kažu da je na delu najobičnije vrbovanje i preporuka da se pregledi obave u privatnim ordinacijama gde isti posao rade, isti lekari.

Tako da se, privatno, pregled vidnog polja plaća 3500-4000 dinara, pregled ultrazvukom 3500-4000, i OCT pregled, takođe u istom iznosu. To je stotinak evra troška za pacijenta kojem se preporučuje operacija katarakte.

Pa se, usput, pacijenti dodatno „farbaju" odnosno nagovaraju, da se umesto plaćanja 800 evra koliko zvanično iznosi operacija katarakte u privatnim klinikama, ponovo vrate istim lekarima u državnu bolnicu. Uz zakazivanje operacije gde se datum od 18 meseci, može, „prioritetno" i „drastično" smanjiti na, svega „nekoliko" meseci.

Velemajstori privatne oftamološke prakse su u zrenjaninskoj ulici Karadžićeva 2. Na adresi je privatna ordinacija Helios, gde se kao odgovorno lice potpisuje penzioner, dr Boško Sekulić.

Privatnu, zakonom dozvoljenu oftamologiju, ovaj renomirani penzioner, bivši lekar zrenjaninske državne bolnice, nesebično obavlja sa penzionerkom dr Biljanom Graor. Da ne budu samo upareni, svojski im pomažu dr Valentina Dvizac, dr Milena Grujić (sa radnim stažom u zrenjaninskoj državnoj bolnici), dr Aleksandra Vorgić...Heliosov privatni tim je kompletiran prisustvom sveprisutne dr Milene Gvero, načelnice odeljenja oftamologije u zrenjaninskoj bolnici. Kakav tim, strašan tim, sva oprema na raspolaganju, pacijentu, vadi pare, ćuti i trpi „ozakonjeno" lečenje pacijenata naspram obavezujuće besplatnog tretmana u državnoj bolnici.

Argumenti privatnika u zrenjaninskom zdravstvu su jači i od zakona. Lekar u državnoj bolnici ti taksativno navodi: pacijentu, mrcvarenje je čekati na zakazani pregled u Domu zdravlja 15 dana, pa se na to nakarika 3 meseca za sledeći pregled u specijalnoj očnoj ambulanti (preko IZIS-a), a tek čekanje na operaciju katarakte od najmanje godinu dana koji podrazumeva zdravstveni uput u novosadsku kliniku...Pa se usput saopšti da je novosadska klinika prebukirana, i da se na godinu mora „nakarikati" još 6 meseci čekanja...

Od čekanja se može i oćoraviti, pa se, kao spasenje, neminovno nameće Helios, 100 evra pride, za početak...Ionako u zrenjaninskoj državnoj bolnici nema apsolutno ništa od aparata za onkologiju, a ni novocrnjanska dijagnostika više ne radi, jer je, po zvaničnim navodima nadležnih koji vode, rukovode i raspolažu novcima, već potrošeno svih 1,8 miliona evra IPA projekta!?!

Ogromna većina pacijenata kaže da ovde nisu čista posla, pa se pitanje upućuje i ovdašnjoj zdravstvenoj inspektorki Branki Bulatović. Ne sleže ramenima, kaže da se po tom pitanju radi, radi, radi...Naradila se sirota Branka po svim pitanjima, rezultata nema, učinak mršav...Al', Helios je tu, da zvanično, legalno i legitimno naplati privatne usluge, jer državna bolnica pod prinudnom upravom, nema sredstva za rad.

Ne pomenusmo dr Lidiju Lučić - Dragić, prvu saradnicu i miljenicu dr Milene Gvero, koja se, sem uhodanog rada u državnoj i privatnoj službi i preporukama za uzimanje očnih kapi... „baš tamo i samo tamo, u toj biljnoj apoteci...", ističe kao revnosna „uzbunjivačica", da ne kažemo, tužibaba.

Samo ove godine, u više navrata ona u upravnoj zgradi pretpostavljenima prijavljuje, bolje reći cinkari neke od svojih kolega i koleginica, koji joj se, ili ne dopadaju, ili se demonstrira sila prema nepodobnima. Prijave miljenice Lučićke pljušte, al', u upravnoj zgradi, između 4 zida, kažu joj, ako bi krenuli od nepravilnosti, morala bi redom i u seriji, i nas da prijavljuješ. Lov na „nepodobne" u trenutku kada je prinudna uprava prikazala pravo stanje u zrenjaninskoj bolnici, nije najbolje rešenje za, vađenje iz g...

Belaj, zdravstveni, drma zrenjaninsku Regionalnu bolnicu u večitoj izgradnji. Pogled na poređane džipove lekara na parkingu, pune novčanike istih, privilegovanih u društvu ovenčanih SNS titulom, ne skreće pogled na ubogog pacijenta, spremnog da, kao Brus Vilis, umre muški.

Zdravstveni horor i užas, barem po rečima nadležnih, nisu proizveli oni, već izvršioci, pa primer potkrepljuju zatvorskom kaznom šalterskog službenika na zrenjaninskom odeljenju psihijatrije koji je okrivljen, da je izdavao, metadon, odnosno drogu.

Čovek se i dalje kune, bezuspešno, da je samo radio po naređenju, a više stotina doza je završilo baš tamo, gde nadležni ne smeju da kažu gde, jer bi, redom, fasovali.

Sa prinudne uprave „slećemo" u Javnu (Gradsku) Kuću, gde je gradonačelnik „popio" prvu krivičnu prijavu od strane Udruženja građana Građanski preporod. U pitanju je famozna Fabrika vode koja poslednjih godina, samo što nije krenula sa radom, i direktno plasiranje novca svih građana opštine Zrenjanin u privatnu firmu.

Gradonačelnik se povodom prvenca od krivične prijave ne oglašava, valjda ga sramota, ali i dalje, mudro ćuti.

Radije svečarski izlazi u susret gostima koji, najverovatnije, sudbinski određuju, ko je ko i šta u Zrenjaninu. Lepa Brena je, sem što je uzela dva miliončeta od građana Zrenjanina iz gradske kase za nastup na Danima piva (da nije slučajno platila već i porez na ovo?), dočekana, teško je naći prikladne reči, kao Kraljica.

Toliko servilnosti i poniznosti, da ne kažemo divljenja prema ocvaloj pevaljki Cile - Mile pesmica u grotesknoj garderobi, hodajućoj reklami za plastiku, to mogu samo Čedomir Janjić, Saša Santovac sa suprugama i preostali zrenjaninski funkcioneri. Kič, šund i neukus parao je te avgustovske večeri nebo nad centrom grada. začinjen italijanskim vinima i ovalima prepunim delikatesne hrane Ovdašnju baštu Javne (Gradske) Kuće, začinjenu italijanskim vinima i ovalima prepunim delikatesne hrane, upotpunila su i deca ovdašnjih funkcionera, koja su dobila privilegiju da se direktno dive svojim idolima.

Idol nije mentol, stara je to izreka, pa se i poslednja dešavanja u i oko nadležnih, mogu komotno svesti pod izraz, palamuđenje. To su ničim izazvana izlaganja, koja dolaze niotkuda, i ne vode ničemu. Predstavljaju i demonstraciju nekog znanja koje nema nikakvu svrhu. Što bi rek'o zrenjaninski Crni Lala, da to nije sviranje k...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane