Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (177)

Kriminalci pljačkaju uz pomoć sudija

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

Milovan Brkić, glavni urednik Magazina Tabloid, opet je na udaru kriminogenih sudija u službi Nikole Petrovića!

Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, potvrđuje da mafija apsolutno kontroliše pravosuđe. Po njegovom nalogu, Prvi osnovni sud je doneo rešenje o oduzimanju imovine Milovanu Brkiću, glavnom uredniku Magazina Tabloid, zbog objavljivanja fotografije najmoćnijeg kuma u Srbiji.

Dok je Brkić čitao rešenja sudija, Nikola Petrović je sa Zvonkom Veselinovićem, krstario Karibima. Uživao je u mirisu tela mladih, iznajmljenih devojaka. Uz najskuplja vina, pravio je planove kako da se osveti kumovima Aleksandru i Andreju Vučiću, jer mu je Aleksandar pomutio poslove s mini hidroelektranama.

Petrović je, da podsetimo, s lažnom diplomom crnačkog duhovnog univerziteta „Omega" iz Južnoafričke Republike, proveo skoro pet godina na mestu direktora Elektromreže Srbije, čije račune je olakšao za 12 miliona evra. Zatim je prešao na novi posao, koji je trasirao s mesta direktora EMS-a. Izgradio je nekoliko mini hidroelektrana. Građani su ga svojim telima sprečili da nastavi s daljim uništavanjem njihovih imanja i života.

Magazin Tabloid je opisao sva njegova nedela, pominjući i da je ubio pevačicu Jelenu Marjanović. Aleksandar Vučić je svojevremeno najavio da će ubica biti uhapšen za tri dana, samo da prođu izbori, ali ga je brat Andrej ubedio da ne dira kuma, da i kum ne dira njih. Muža pokojne pevačice Zorana Marjanovića su lažno optužili za ubistvo, držali ga u pritvoru 9 meseci, a sada ni sami ne znaju kako da privedu kraju taj lažni proces.

Apelacioni sud je tri puta ukidao rešenja vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavao predsednik suda Aleksandar Stepanović, ukidajući na kraju rešenje o pritvoru. Optužnica je potvrđena kada je intervenisao svemoćni brat Andrej, tražeći da Nikola Selaković, preko svog uticaja na Apelacioni sud u Beogradu sredi da proces počne.

Viši tužilac Nataša Krivokapić izjavila je tom prilikom da je srećna zbog optužnice podignute protiv (nevinog) Zorana Marjanovića. Odmah potom su i Vučićeve novine počele da pišu da ubica nije Marjanović, već jedan kontroverzni biznismen, misleći na Nikolu Petrovića. Srpski predsednik Aleksandar Vučić je naložio da se sprovede novi postupak i utvrdi krivica Nikole Petrovića, ali ga je opet u tome sprečio brat Andrej.

Kum Nikola je kupio Diposovu zgradu u Ulici ................, pored Košutnjaka, a na Dedinju je, u ulici ........... podigao velelepnu vilu, vrednu četiri miliona evra.

Iako je Petrović potpredsednik Privredne komore Srbije, ima diplomatski pasoš, Viši sud u Beogradu je privremenom merom, P.3 555/18 koju je doneo sudija Ivan Ilić, tadašnji zamenik predsednika Višeg suda u Beogradu, a za nagradu je unapređen u sudiju Apelacionog suda u Beogradu, zabranio Milovanu Brkiću, glavnom i odgovornom uredniku Magazina Tabloid, da objavljuje i njegove fotografije, i da ne sme da piše o njegovom poslovanju i nedelima! Doneo je rešenje o privremenoj meri 2018. godine, a prva rasprava po toj tužbi u ovom predmetu zakazana je za 26. februar ove godine (2020)! Taj, kao i svi drugi predmeti po tužbama Nikole Petrovića sada su dodeljeni sudiji Mileniji Petričević, specijalcu opšte namene, koja je za ove slučajeve dovedena iz Prvog osnovnog suda u Beogradu. Ova besprizorna sudija oduzela je mnogim majkama decu, jer su im muževi ''kontroverzni biznismeni'' puni novca. Ona je pretučena od njoj poznatih lica, ali se nije javno oglasila, a za ćutanje je nagrađena unapređenjem za sudiju Višeg suda u Beogradu. Tamo gde je stao zloglasni sudija Ivan Ilić, bivši zamenik Aleksandra Stepanovića, sada će da nastavi Milenija Petričević.

U narednim brojevima Magazina Tabloid, Petrovićeva fotografija je objavljivana s velikom trakom preko očiju i lica, da ne bude identifikovan, mada na pretraživaču Google ima na stotine njegovih fotografija, a njih nekažnjeno objavljuju svi drugi mediji.

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović, Viši tužilac Nataša Krivokapić i predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu Snežana Stevović i Prvi osnovni javni tužilac u Beogradu Ljubivoje Đorđević, ispunjavaju sve zahteve Nikole Petrovića.

Prvi osnovni sud vodi tri krivična postupka po Petrovićevim tužbama zbog „neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka", jer je u Magazinu Tabloid objavljen zapisnik sa suđenja po njegovoj tužbi, u kojem je navedena njegova adresa stanovanja (na kojoj on, inače, ne stanuje), ali sudije ovog suda tri godine maltretiraju Brkića pozivima na ročišta, koja često odlažu zbog Petrovićevog odsustva.

Nije moguće zbog objavljivanja zapisnika sa sudske rasprave voditi tri krivična postupka odvojeno, ali kada je na čelu Prvog osnovnog suda u Beogradu sudija Snežana Stevović, onda je to moguće. Ilustracije radi, nije moguće zbog ubistva jednog čoveka, protiv istog optuženog voditi tri krivična postupka odvojeno.

Pet sudija Prvog osnovnog suda odbilo je da vodi postupke, tražeči svoje izuzeće, ali je predsednica našla dve mlade sudije početnice, da one ''izađu u susret gospodinu Petroviću''. I dok je sudiji Teodori Pavlović neprijatno što mora da postupa u ovoj sudskoj lakrdiji, sudiji Tanji Koljenšić je to znak velikog poverenja u njenu odanost, koju je iskazala prema njoj predsednica suda Snežana Stevović. Koljenšić je došla u ovaj sud sa mesta portparola Višeg suda u Beogradu. Učila se kod Stepanovića!

Svi Petrovićevi advokati pre suđenja, a i Nikola sa njima, svrate do pomenute Snežane Stevović, u njen kabinet da joj izdaju naređenja. Za svaki slučaj pozovu i javnog tužioca Ljubivoja Đorđevića, koji je nesmenjiv na ovom mestu, jer je njegov kum biznismen Nenad Kovač, poznatiji kao Neša Roming.

Konačno, zbog objavljivanja fotografije, sa povezom preko lica, izvršne sudije Prvog osnovnog suda Vukašin Sarajlić i Ivan Đikanović doneli su 23. decembra zaključak, koji su Brkiću uručeni na Badnje veče, kojim je odlučeno da se glavnom uredniku Magazina Tabloid zapleni sva imovina (rešenje Vukašina Sarajlića) i da mu se odbijaju dve trećine od plate (rešenje sudije Ivana Đikanovića). Takve odluke i ne čude, s obzirom ko ih donosi.

Napominjemo da je Milan Sarajlić, otac sudije Vukašina Sarajlića, bivši zamenik Okružnog javnog tužioca u Beogradu, osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita i odavanja poverljivih informacija šefu zemunskog klana Dušanu Spasojeviću. Danas njegov sin za veće pare donosi nezakonito rešenje o zapleni celokupne imovine Milovanu Brkiću. U razgovoru sa urednikom Magazina Tabloid Sarajlić je rekao da je doneo neizvršivo rešenje, mada je na to bio primoran od predsednika suda!

Nema pravnog leka od ove sudske torture, odlučile su sudije. Oba rešenja su nezakonita, jer sud, u postupku izvršenja odluke suda, na predlog poverioca, odlučuje rešenjem kojim dozvoljava izvršenje izvšne odluke, protiv kojeg se može izjaviti prigovor. Sudije su odlučile da bez priziva krenu u plendibu. Bez obrazloženja.

Pet sudija Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo nam je da se rešenje o privremenoj meri izvršava kao i svaka druga sudska odluka, rešenjem kojim sud dozvoljava izvršenja i dozvoljava žalbu na rešenje.

Fotografija, kojom su prekrivene oči i deo lica, nije podobna za identifikaciju, te je sud morao ceniti ovu činjenicu. Na Google pretraživaču ima nekoliko stotina Petrovićevih fotografija, među njima i sa kumom Aleksandrom Vučićem.

No, to nije sve.

Viši sud u Beogradu, sudija Ljudmila Miljković, vodi krivični postupak po optužnom predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odeljenja za visokotehnološki kriminal, uz obrazloženje da je u tekstu u Magazinu Tabloid Milovan Brkić pozvao na likvidaciju Petrovića. Iako tekst koji se navodi u optužnom predlogu ne postoji, jer nije objavljen, sudija Miljković nastavlja sa suđenjem, određujući da se suđenje snima! Početkom decembra 2018. godine Petrović je naredio da se Brkić uhapsi, što je Nataša Krivokapić i prihvatila, ali se Brkić izvukao vezama u policiji, koja ga je obavestila o dogovoru Petrovuića i Krivokapićke, pa je intervencija stigla iz inostranstva, te je sprečeno hapšenje. Ali je podnet lažni optužni predlog, da se Brkić drži pod stalnim pretnjama suda, što dokazuju i prilozi koje objavljujemo.

Podsećamo da je 6. maja prošle godine, na Đurđevdan, iz redakcije Magazina Tabloid, uz podršku ministra policije Nebojše Stefanovića, odneta sva imovina redakcije, radi naknade štete za duševne boli kuma Nikole. Imovina je od strane Petrovića, kome je predata u posed, procenjena na 105.000 dinara (oko 900 evra)! Televizija Srpski kolektiv je snimila dramu kroz koju je prošla redakcija i objavila prilog na svom Youtube kanalu, (https://www.youtube.com/watch?v=rb57N3s6w-0) a dva dana kasnije grupa ambasadora posetila Vučića i upozorila ga da neće tolerisati takve skandalozne postupke vlasti i nasilje nad medijima.

Međutim, Nikola Petrović je, očigledno, jači od svih i svega u Srbiji, pa, preko kriminogenih sudija nastavlja da skriva svoj lik i zlodela.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zamenica Milena Dimitrijević, mesecima traži od Višeg suda u Beogradu da joj potvrdi da li je postala pravnosnažna presuda tog suda, jer je Petrović protiv Brkića podneo krivičnu prijavu zbog neizvršavanja presude, koja nije pravnosnažna. Tužilaštvo je prijavu moralo odbaciti, jer ne može znati da li će se presuda potvrditi, ali tužilac Ljubivoje Đorđević, kum Nenada Kovača, stoji na usluzi. U svakoj pravnoj državi on bi bio smenjen i izveden pred sud, ali je on ponosan na svoje služenje mafiji.

Po Petrovićevoj tužbi Prvi osnovni sud u Beogradu, sudija Ivana Trkulja Veselinović donela je privremenu meru o zabrani da se nadalje izdaje Magazin Tabloid: Istine i zablude, jer Nikola Petrović nije naplatio u celosti odštetu!

Presudu treba da potvrdi Viši sud u Beogradu, pa će tada biti prinudno sprečeno izdavanje ovog medija!

I dok je na udaru američkih medija i istražnih organa, konzulat američke ambasade u Beogradu bez ikakvih ograničenja izdaje vizu gospodinu Petroviću, koji nezakonito ima i diplomatski pasoš.

Uzalud agenti DEA, FBI, Agencije za sprečavanje pranja novca, Europola, kongresmeni i senatori ukazuju na njegov kriminal. On uživa u raskoši, u opljačkanim parama.

Redakcija Magazina Tabloid se obratila diplomatskom koru u Beogradu i međunarodnim organizacijama, očekujući zaštitu.

Nikola Petrović, Aleksandar Stepanović i njihova kriminalna družina tvrde da iza njih stoji britanska obaveštajna služba MI 6. Nismo u mogućnosti potvrditi ovu informaciju, mada su nam izvori odlučno demantovali ovu tvrdnju. Reč je samo o opasnim kriminalcima, koji su na listi za privođenje pravdi.

Ali, u prilog tvrdnji da ih štiti MI 6 upućuje činjenica da je 9. decembra 2014. godine Aleksandra Stepanović dobila značajnu nagradu od OEBS-a. Vida Petrović Škero, tada tek penzionisana sudija Vrhovnog kasacionog suda, i Aleksandra Stepanović, načelnica Odeljenja za

zaštitu prava lišenih slobode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, dobitnice su nagrade Ličnost godine za 2014. godinu, saopštila je Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji.

Sudija Vida Petrović Škero nagrađena je zbog posvećenosti očuvanju nezavisnosti pravosuđa, dok je Aleksandra Stepanović te godine predvodila radne grupe za izradu nacrta Akcionog plana za Strategiju za dalji razvoj sistema za izvršenje krivičnih sankcija u periodu 2013-2020, kao i za izradu novog Zakona o izvršenju krivičnih sankcija i Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera.

Porediti ulogu i doprinose gospođe Petrović Škero i Aleksandre Stepanović je zaista uvredljivo.

Ali na mestu na kojem se i danas nalazi, gospođa Stepanović, sa svojim suprugom Aleksandrom Stepanovićem, nesmenjivim predsednikom Višeg suda u Beogradu, zgrće velike pare. Ona ugovara i naplaćuje uslovne otpuste, bolje tretmane u zatvoru osuđenih zločinaca koji imaju novac. U prošlom broju je osuđenik Dragutin Vidosavljević opisao ulogu gospođe Stepanović, koja, u praksi, rukovodi Upravom za izvršenje krivičnih sankcija.

Srpsko pravosuđe je u rukama nemilosrdnih kriminalaca. Oni nisu mafija, jer je mafija način života, a oni su obične fukare i nasilnici, s pozicija vlasti.

A1

Diktatori s dozvolom?

Dan nakon što je 6. maja prošle godine po nalogu Nikole Petrovića ispražnjena reakcija Magazina Tabloid, iz nje izneti kompjuteri, stolovi, stolice, dokumentacija o poslovanju i kasa, uručene su nagrade NUNS-a za istraživačko novinarstvo.

Žiri je odlučio da specijalne plakete dodeli novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Dini Đordjević za priče "Od nigerijske šeme do tajne milionske EPS nabavke" i "Šarićev saradnik u poslu sa malim hidroelektranama", kao i novinarki VOICE-a Ranki Ivanoski za serijal tekstova o malverzacijama sa privatnom spalionicom životinjskog otpada.

Nagrade su na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu dobitnicima uručili predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, američki ambasador u Beogradu Kajl Skot i dekan tog fakulteta Miloš Pavlović.

Nagrada za istraživačko novinarstvo ustanovljena je 2006. godine i od tada je podržava ambasada SAD. Američki ambasador u Srbiji je rekao da je "Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ponosna što podržava NUNS-ove Nagrade za istraživačko novinarstvo već 14 uzastopnih godina".

"Ovde, u ovoj dvorani pred nama je dokaz da svetlost koju daje nezavisno novinarstvo još uvek treperi u Srbiji. Vi nastavljate da dajete svoj doprinos koji je od ogromne važnosti za vaše sunarodnike i sugrađane. Večeras smo tu da vam odamo priznanje i da uperimo reflektore na neke od najboljih primera vašeg rada", rekao je Skot i dodao da je "fer reći da ima razloga za zabrinutost po pitanju stanja u novinarstvu u Srbiji".

On je kazao da su Srbiji potrebni slobodni i nezavisni mediji i da je obaveza svakog demokratskog društva da učini sve što može kako bi garantovalo da novinari mogu da rade svoj posao bez straha, pretnji ili političkog pritiska.

Skot je podsetio da najnoviji izveštaj Reportera bez granica o Indeksu slobode medija u svetu "pokazuje da je novinarstvo u Srbiji u krizi" i dodao da je "taj izveštaj Srbiju spustio na devedeseto mesto u svetu".

"Za poslednje četiri godine, koliko prisustvujem NUNS-ovoj svečanoj dodeli nagrada, Srbija je zabeležila oštar pad za čak trideset jedno mesto. Dozvolite mi da citiram deo ovog izveštaja: Napadi na medije se pojačavaju, uključujući pretnje smrću kao i zapaljivu retoriku, koji sve više i više dolaze od državnih zvaničnika", citirao je on izveštaj Reportera bez granica.

Skot je rekao da se u moderno doba interneta i brze komunikacije, sve zemlje suočavaju sa nekom vrstom izazova po pitanju medija i da je "u svojoj najnovijoj verziji već pomenuti izveštaj i njegovoj zemlji dodelio niže mesto na listi od prethodnog".

"Partijski obojene političke debate su u porastu u našoj štampi, a i nivo pristojnosti debate je nesumnjivo u opadanju. Ovde u Srbiji izgleda da jedan broj medijskih kuća direktno služi interesima politike i biznisa, umesto da budu u službi javnosti. Uz koncentraciju vlasništva nad medijima i kontrolu prihoda od reklama, različita mišljenja i stavovi su sve tiši i tiši", rekao je on.

Skot je naveo da je u Americi, sloboda medija bila od "vitalne važnosti" kada je obelodanila neke od najbolnijih istina za tu zemlju o ratu u Vijetnamu, rasizmu, korupciji.

"Ove godine, Pulicerova nagrada otišla je u ruke novinara koji su se prihvatili teških tema kao što su oružano nasilje, seksualno uznemiravanje, finansijska i politička korupcija, reforma zatvorskog sistema, migranti i međunarodni sukobi. Istina koju profesionalno i moralno novinarstvo iznosi na svetlo dana čini da mi napredujemo kao nacija", rekao je on.

Hafington post, SAD, 28. marta 2017. godine objavio je tekst čiji je autor dugogodišnji politički analitičar Robert Krimer i autor knjige "Ostati uspravno: kako progresivci mogu da pobede", u kojem se navodi:

''...U jednom posebno drskom incidentu, objavljeno je da je Andrej iskoristio svoj službeni položaj u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca za štampanje akciznih markica koje su štampane u vrednosti od milijardu evra, i prodate za 600 miliona evra albanskim krijumčarima marihuane.

Vučić i njegov brat su povezani mrežom preduzeća koja im koriste kako bi zaradili novac, a ona zauzvrat dobila zaštitu od strane Vučićeve političke moći. Njegovi najbliži saradnici imaju koristi od privatizacije, trošenja javnog novca, odnosno kontrole u medijskoj industriji. Andrej je takođe optužen da je koristio njegov odnos sa bratom kako bi iznudio i razne druge poslovne operacije.

Braća Vučić su posebno bliska sa Nikolom Petrovićem, preduzetnikom koji je poznat po tome što je uključen u većinu velikih poslova u energetskom sektoru na Balkanu. Petrović i Andrej Vučić su bili uključeni u gradnju vetroparka u Srbiji. Dozvola je navodno odbijena jer su vlasnici projekta vetroparka odbili da plate tu cenu."

U oktobru 2015. godine, grupa od pet članova američkog Kongresa, Edi Bernis Džonson, Karlos Kurbelo, Skot Peri, Adam Kinzinger i Zoe Lofgren, napisali su pismo tadašnjem potpredsedniku Džozefu Bajdenu, uoči Vučićeve posete Sjedinjenim Državama.

Prema visoko cenjenom novinskom internet portal Balkan Insight, oni su tvrdili da je grupa koju su predvodili Andrej Vučić, Nikola Petrović i Zoran Korać, "...koncentrisala svoj uticaj i interes u oblasti energetike, telekomunikacija, infrastrukture i svih većih preduzeća u Srbiji." Takođe stoji optužba i da su: "...Mediji stavljeni pod direktnu kontrolu predsednika Vlade, njegove porodice i njegovih bliskih poslovnih saradnika".

I sve to dok kvalitet života običnih Srba trpi'' - zaključuje istraživač Robert Krimer.

Uoči posete SAD-u 16. i 17. juna 2017. godine, Vučić se susreo sa još jednim pismom koje je upućeno potpredsedniku Majku Pensu.

Napisala ga je kongresmenka Edi Bernis Džonson, a ono je imalo za posledicu da Vučić bude suočen sa neispunjenim obećanjima koja, kako Pens reče, "zabrinjavaju Stejt department".

Reč je o šest tačaka koje su prepreke u unapređenju SAD i Srbije. U pismu, između ostalog. piše:

"...Potpredsedniče Pens, pišem vam zabrinuta zbog predložene posete Aleksandra Vučića Vašingtonu 17. jula. Snažno podržavam evrointegracije Srbije i pozdravljam napore američkog ambasadora Kajla Skota u negovanju demokratskih institucija, poštovanju zakona i sprovođenju ekonomskih reformi.

...Nadam se da ćete osigurati odgovor predsednika Vučića na pitanje da li njegova vlada namerava da dozvoli iranskim izvorima da investiraju u Srbiju i da uspostavi direktan let od Beograda ka Teheranu...

Drugo, zabrinuta sam izveštajima da mala grupa, predvođena predsednikovim bratom Andrejom Vučićem i četvoricom njegovih bliskih prijatelja, Nikolom Petrovićem, Zvonkom Veselinovićem, Slavišom Kokezom i Nenadom Kovačem, nastavlja da rukovodi svim infrastrukturnim i javnim projektima... Znajući vašu posvećenost slobodnom ekonomskom tržištu i negovanju potencijala američke industrije u zemlji i inostranstvu, nadam se da ćete od predsednika Vučića dobiti odgovor povodom aktivnosti pomenute grupe."

Američki ambasador Skot je Vučiću tri dana pred put u Vašington dao ovo pismo. Kad je video da su prozvani Andrej, Nikola Petrović, Zvonko Veselinović i Kokeza, Vučić je poludeo, prekinuo je sastanak i krenuo iz Ambasade. Kod izlaza se predomislio, vratio i žalio se Skotu da su sve to laži.

I dok je na udaru američkih medija i istražnih organa, konzulat američke ambasade u Beogradu bez ikakvih ograničenja izdaje vizu gospodinu Petroviću, koji nezakonito ima i diplomatski pasoš.

A2

Ministarka i njeni partneri

Iako ministarska Nela Kuburović krije identitet čoveka s kojim je ostala u drugom stanju, njene kolege iz Vlade Srbije pričaju da je "srećnik" izvesni Aleksandar Vavić. Ona je pre toga bila u vezi sa jednim agentom britanske službe MI 6, ali je tu vezu raskinula, tvrde upućeni, pod pritiskom.

Ministarku pravde je, prema tim izvorima, s vođom Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", upoznala Dijana Hrkalović, koja je u ljubavnoj vezi s njegovim prijateljem Vladimirom Vajdićem.

Aleksandar je najstariji od tri brata Vavića, koje mediji predstavljaju kao "brutalnu braću s debelim dosijeima", koji se bave kriminalom kao porodičnim biznisom. Vavić je dugo bio u ekipi Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali saradnja je pukla usled sukoba interesa.

Kad je zapaljen Vavićev kafić, sumnja je pala na Stankovića, ali taj slučaj nikad neće biti do kraja razjašnjen, jer je Sale Mutavi odneo tajnu u grob.

Kako god bilo, ostaje nada da ministarkino dete neće krenuti maminim stopama i postati zaštitnik kriminala, niti tatinim, da bude zaštićeni kriminalac.

A3

Advokati kuma Nikole

Prvi advokat Nikole Petrovića bila je Vesna Lončar, supruga Zlatibora Lončara, koja je otkazala punomoćje. Potom je Petrovića zastupala advokat Aleksandra Luković, kojoj je on otkazao punomoćje, a predmete je predao advokatu Borisu Bogdanoviću.

Nezadovoljan, Petrović potom angažuje advokate iz kancelarije Nemanje Vasiljevića, koji je bio saradnik bivšeg direktora BIA Aleksandra Đorđevića Aleksandra Stepanovića. U decembru Nikola otkazuje punomoćje advokatima iz ove kancelarije, a nastavlja da ga brani advokat Igor Isailović, koji zastupa Sinišu Malog i Anu Brnabić.

Ovo je neraskidiv kriminalni lanac.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane