Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Vojna tajna: Nadogradnja besplatnog softvera na VMA plaćena 850.000 evra!

Uspon trgovačkog putnika

Današnji ministar za rad i boračka pitanja, nepismeni Zoran Đorđević, pre nego što je SNS došla na vlast i dok je bio vozač i dečko Jorgovanke Tabaković, radio je i kao trgovački putnik kod Vese Jevrosimovića.Telekomunikacioni sistem sa softverom koji se nalazi na VMA i nije u upotrebi od samog početka, a koji je kupljen od firme ComTrade i za koji je vojska platila 800 hiljada evra, Vojsci Srbije je prodao upravo tadašnji trgovački putnik u navedenoj firmi Zoran Đorđević. Da li će, kao u romanu Artura Milera (Smrt trgovačkog putnika) tako proći i sadašnji ministar, pomenuti Đorđević

Potpukovnik Goran Mitrović

Učestvovao je u prodaji delova za nadogradnju za softver na VMA, koji je 2011.godine tadašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević, u dogovoru sa tadašnjim ministrom odbrane Šutanovcem, poklonio VMA, a kasnije nadogradnju softvera koju je prodao Zoran Đorđević, građani su platili devedeset miliona dinara.

Nadogradnja je trebala da ima tri faze, od kojih je samo prva plaćena 90.000.000 dinara.

Nadogradnju softvera po nalogu Šutanovca Ministarstvo odbrane ugovorilo je po tajnom postupku sa firmom Komtrejd (ComTrade IT Solutions and Services), koja je tvorac i izvornog softvera, poklona Ministarstvu zdravlja.

Ovaj milionski posao ugovoren je po poverljivoj proceduri, bez javnog poziva, u direktnim pregovorima koji su trajali pet minuta, plaćeno je odmah, avansno u punom iznosu, a nadograđeni softver nije radio ni 2012. kada je Zoran Đorđević postao državni sekretar u Ministarstvu odbrane.

Referenti i doktori sa VMA se sećaju kada je dolazio na VMA kao trgovački putnik. Posle svega, Zoran Đorđević, kao državni sekretar 2014. godine u saradnji sa tadašnjim pomoćnikom ministra za Sektor za budzet i finansije Srbislavom Cvejićem uplaćiju ComTrade milion evra za nadogradnju softvera kako bi proradio!

Naravno da ništa nije ugrađeno, a Srbislav Cvejić je nagrađen i postavljen za notara, iako nije položio notarski ispit i to znaju svi, čak se i u Skupštinskoj raspravi to iznelo o Srbislavu Cvejiću, koji je preneo notarski posao na sina, a danas je državni sekretar u Ministarstvu za rad kojim rukovodi Zoran Đorđević.

Dok je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane, a kasnije i ministar odbrane, pravio je haos sa farmakomafijom, o čemu svedoči i dopis kojim su se zaposleni sa VMA obratili pojedinim novinarima 2014.

Doktori i osoblje sa VMA nisu mogu da smisle bivšeg šofera Jorgovanke Tabaković. Svakodnevno su bili svedoci o do sada neviđenom kriminalu koji je na VMA sprovodio pomenuti Đorđević. Svaku nabavku na VMA, odnosno specifikaciju nabavke izrađivao je lično Đorđević, sa firmama od kojih je uzimao mito (ili biznis rečnikom proviziju), kao što je slučaj i sa biohemijskim reagensima.

Pošto u to vreme, zahvaljujući poštenim ljudima koji su mu se suprostavili u Upravi za snabdevanje u Sektoru za materijalne resurse, nije mogao da provuče svoj kriminal i da se debelo ugradi u nabavke, Zoran Djorđević naređuje da se u Odluci o ovlašćenjima izvrši izmena i da se nabavka lekova vrši na VMA, umesto u Upravi, u kojoj se rade sve centralizovane nabavke za vojsku. (To je Odluka u kojoj se navodi ko je u ministarstvu i vojsci nadležan za koje nabavke) koja je stupila na snagu u januaru 2014. godine i objavljena u Službenom Glasniku od 13.01.2014.godine( tačan naziv: Odluka o ovlašćenjima za nabavku pokretnih stvari, radova i usluga i raspolaganje pokretnim stvarima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije ..1/14-2), gde se vidi da se sve centralizovane nabavke vrše u Upravi za snabdevanje, osim nabavki za potrebe VMA.

Navedeno je da se centralizovane nabavke lekova vrše VMA, što znači da je VMA i naručilac i nabavljač, što je sukob interesa i predstavlja krivično delo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Znači u Odluci o ovlašćenjima piše da centralizovane nabavke lekova i medicinske opreme radi VMA, Sve to je urađeno pod dirigentskom palicom tadašnjeg državnog sekretara Đorđevića, kako bi upravo on nameštao sve specifikacije i nabavke, a da kao državni sekretar ništa ne potpisuje, već samo da uzima proviziju od dobavljača.

To je dokaz da nepismeni Zoran Đorđević, bez dana radnog staža i jedva završenom osnovnom školom, jer niko ne zna koju je srednju školu završio, a Megatrend i ostale diplome je kupio, napravio potpuni haos u nabavci lekova i zbog ovoga na VMA nema lekova, sve je prazno, jer referenti više ne znaju ko je zašta nadležan. I pri tom ljudi se boje da rade nezakonite poslove zarad džepa Zorana Dorđevića.

Telekomunikacioni sistem sa softverom, koji se nalazi na VMA i nije u upotrebi od samog početka, a koji je kupljen od firme ComTrade i za koji je vojska platila 800 hiljada evra, Vojsci Srbije je prodao upravo tadašnji trgovački putnik u navedenoj firmi Zoran Đorđević. Paradoks je da je 2014.godine upravo po nalogu tadašnjeg državnog sekretara Zorana Đorđevića Ministarstvo odbrane uplatilo ComTradeu milion evra za navodnu nadogradnju tog istog softvera, a od tog posla ni jedan šrafić nije ugrađen do sada, kako kažu doktori na VMA. Zbog takvog rada i pritiska farmakomafije na VMA, bivši načelnik VMA general Marijan Novaković otišao je na lični zahtev u penziju, jer su se doktori i načelnici klinika bunili i tražili od Novakovića da zaustavi državnog sekretara i otera ga sa VMA.

Doktori su se pobunili jer je Zoran Đorđević vređao doktore na sastancima koje je organizovao na VMA, vređao doktore koji su mu se suprostavili i govorio im da nisu nikakvi menadđeri i da pojma nemaju da rade menadžerske poslove (hirurg treba da bude menadžer po shvatanju nepismenog Đorđevića).

Zbog svoje nemoći da to spreči, Novaković je tražio i od tadašnjeg ministra odbrane keramičara Gašića da ode u prevremenu penziju i dobio je saglasnost za penziju.

Najtužnije od svega predstavlja funkcionalna nadležnost Vojnobezbednosne agencije (VBA) koja je o svim ovim slučajevima posedovala sva saznanja, tada je na čelu bio pukovnik Cvetković, koji je zbog ćutanja nagrađen od Vučića činom brigadnog generala. Takvim radom, VBA se kvalifikovala da ostane upamćena kao Napredna bezbednosna agencija (NBA).

Nepismeni Zoran Đorđević je za Vučića je bio najbolji kandidat za ministra odbrane, posle Gašića, pored mnogih poštenih penzionisanih generala i pukovnika koji su i te kako mogli biti na mestu ministra odbrane, ali se Vučić bojao da će se razotkriti sav kriminal koji je on radio sa ministrima i ekipom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane