Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pojave

Kako je Nebojša Janićijević, vođa prosvetne mafije, postao noćna mora visokog školstva

 

Profesor koji prima u naturi

 

Školstvo u Srbiji je palo na najniže grane. Svaki ministar ima svoju reformu, koja traje koliko i njegov mandat.  Visoko školstvo strahuje od prosvetne mafije, koja se nalazi u Akreditacionoj komisiji Ministarstva prosvete. Ova komisija odlučuje koji fakultet i viša škola će dobiti dozvolu za rad. I ako postoji nacionalni savet za visoko školstvo, Akreditaciona komisija je i dalje strah i trepet, a pojedini njeni članovi redom reketiraju fakultete i više škole, da bi im izdali odobrenje za dalji rad. I tako svake godine. Ovo je priča o jednom članu Akreditacione komisije, koji je svoje članstvu  shvatio kao lični biznis.
Milica Grabež
Profesor Nebojša Janićijević, član Akreditacione komisije, više od dve godine "žari i pali" prosvetom Srbije, ucenjujući, na razne načine, i privatne i državne fakultete i univerzitete. Ovaj osrednji "profesor", niskih intelektualnih i naučnih dometa, ne mogavši da se pokaže i dokaže u struci, svoju šansu da se "istakne" video je u Akreditacionoj komisiji. Iako je u vreme postavljenja na ovu funkciju bio član Upravnog odbora Narodne banke Srbije i, na taj način, u direktnom sukobu interesa, njegov mentor Mlađan Dinkić ga je - i pored protivljenja mnogih članova Rektorskog saveta - "progurao" na to mesto. Upravo od tada  počinje agonija srpskog visokoškolskog obrazovanja, koje je u stanju raspadanja, a Nacionalni savet za visoko obrazovanje Srbije i ministar Žarko Obradović - nemoćni su da stanu na put ovom mafijašu, koji predaje predmet "organizaciono ponašanje", a sam ima poremećaje u društvenom ponašanju. Istina kao i uvek boli. Još kao gimnazijalac u Mladenovcu ovaj momak je pokazivao anomalije u ponašanju prema svom okruženju. Nije bio mnogo druželjubiv, nije pomagao svojim drugovima na pismenim zadacima, nije igrao fudbal u školskom dvorištu posle časova, a nisu ga interesovale ni devojčice... Jednom je uhvaćen u "neobičnoj pozi" sa jedinim svojim drugom iz gimnazije, u šupi svojih bake i deke...
Ove njegove "sklonosti" primećene su i u toku studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Ženidbom je "zamaskirao" svoje izopačene afinitete i smirio svoje protivprirodne strasti. Međutim, svoje seksualne devijacije preneo je na teren svojih "profesionalnih" aktivnosti.
 Alav, kada je novac u pitanju, a nesposoban da ga zaradi na legalan način, ovaj "ekspert" iz G-17 plus učestvovao je, kao "stručni konsultant", u aferi nezakonitog prenošenja celokupne imovine Službe društvenog knjigovodstva na kontroverznu firmu Mali kolektiv, odnosno na tzv. Nacionalnu štedionicu.
Nije teško pretpostaviti kolike je pare uzeo u toj mahinaciji, obzirom da je vrednost, samo otetih nekretnina bila - više stotina miliona evra!
 Dalje, kao član Upravnog odbora Narodne banke Srbije, ovaj "ekspert za transformacije preduzeća" (kako sam sebe naziva) - učestvovao je u bezrazložnom zatvaranju mnogih domaćih banaka, nanoseći ogromne štete srpskoj ekonomiji. Zatvorio je JIK banku, Beobanku, Jugobanku... koje su bile višedecenijski ponos srpskog bankarstva. I mnoge druge, privatne banke, kao što je Kapital banka... I to bez ijednog razloga. Naravno, ima indicija da je poneka privatna banka imala priliku da se izvuče, ali - to je koštalo!
Pošto je dao svoj nemerljivi doprinos uništavanju srpskih banaka i mnogih srpskih preduzeća, krenuo je u svoj sledeći poduhvat: razbijanje srpskog visokoškolskog obrazovanja, nemilosrdno, ne razmišljajući o budućnosti stotina hiljada mladih ljudi, studenata, njihovih roditelja...
 O budućnosti profesora, saradnika, asistenata. Naneo je, već, ogromne materijalne štete mnogim fakultetima, koje se mere sa više desetina miliona evra!
 Ovaj iskompleksirani i izopačeni "profesor", zarad svojih interesa od par desetina hiljada evra - uništava milione!
Poslovni ljudi su u svoje uspešne banke uložili desetine miliona evra, neki drugi u razvoj modernog visokoškolskog obrazovanja, u zidanje univerzitetskih zdanja, u podizanje studentskog standarda - stotine miliona evra, a ovaj nedopravljeni čovek i nazovi "ekspert" - sve to ruši za šaku dolara!
Ko će da plati svu tu moralnu i materijalnu štetu i koja je cena za to? Ko če zaustaviti ovog šizofreničara, sa manijom gonjenja?
Nebojša Janićijević svoje mahinacije u Akreditacionoj komisiji prikriva i isceniranim  napadima, koji se na njega vrše.
Tako je, 2007. godine izmislio fizički napad, koji se, kako sam kaže, u jutarnjim satima odigrao ispred zgrade u kojoj stanuje, a zbog - možete misliti -toga što on ne daje akreditacije za neke privatne više škole!
 I dan-danas ceo Ekonomski fakultet u Beogradu bruji od priča da ga je napao student, kome je "profesor" Janićijević obećao nešto, pa - nije ispunio!
 Šta je to "nešto", nagađa se, a moglo bi da bude i ispit, a uz materijalnu nadoknadu ili nadoknadu - "u naturi". Posle ovog napada, Janićijević je u medijima izjavljivao kako će "svaki napad, koji se bude dogodio na njega, pripisati fakultetima, koji nisu dobili akreditacije". Pa, kako baš samo njega da napadaju, a ne i druge članove Akreditacione komisije? Verovatno da će "profesor", i posle ovog teksta, izjaviti da ga "napadaju zbog akreditacija".
A, evo i konkretnih problema, koje Nebojša Janićijević stvara, ne samo privatnim, već i državnim visokoškolskim institucijama. Za sada ćemo otkriti samo jednu. To je Prirodno-matematički fakultet u Novom sadu, smer za turizam i hotelijerstvo, koji - već mesecima - ne može da dobije akreditaciju, a bez vidljivog razloga.
Naime, Janićijević je u "tesnim" odnosima sa jednim profesorom sa konkurentskog, privatnog fakulteta. Malog "Necu" je taj profesor, dok je ovaj bio asistent-pripravnik, mazio i pazio. Kasnije je taj profesor otišao u Kinu, mali Nebojša je bio veoma tužan. Jedva je čekao da se stari profesor vrati iz diplomatije, pa da mu se "uvuče u zadnjicu". A kako će - nego da čika Slobi eliminiše konkurenciju.

(U sledećem broju: Nebojša Janićijević pred podizanjem optužnice za zloupotrebu službenog položaja, radi sticanja materijalne koristi)

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane