Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Donosilac dobrih vesti

Piše: Nikola Vlahović

Ostvario se san ovog umornog, namučenog, potrošenog i dve decenije izolovanog naroda: narednih pedeset godina zarađivaće od distribucije ruskog gasa u zemlje Evropske unije. Počinje gradnja 450 kilometara duge trase projekta "Južni tok" kroz Srbiju vredne skoro milijardu evra. Garanti ovog ogromnog projekta koji će spojiti Grčku, Bugarsku Srbiju i Italiju su dva čoveka novog veka. Silvio Berluskoni i Vladimir Putin.
Povodom ovog veleobrta u životu posrnulog srpskog naroda i njegove politike, izgovorena je i jedna, slobodno govoreći, istorijska rečenica, da u Srbiji više ništa neće biti isto.
Izgovorio je donosilac dobrih vesti, Dušan Bajatović, generalni direktora Srbijagasa i čovek iz vrha Socijalističke partije Srbije za koju je njen predsednik, Ivica Dačić, filozofski konstatovao: Imamo prošlost, ali moramo dalje...
Uz malo govora simbola, i jedna i druga misao, mada o različitim temama, govore da je život u Srbiji pobedio. Konačno, uprkos snažnim otporima jedne male ali dobro organizovane grupe protivnika svega što je rusko, ova zemlja i ovaj narod mogu da kažu kako je nova stranica u njenoj istoriji okrenuta. Ne rešava se ovde samo problem energije, nego i jedan dublji, strateški problem: drukčije će svako razgovarati sa Srbijom ubuduće.
Svako može da tumači kako hoće ovaj projekat. Protivnici će reći da se nova ruska imperija prirodno širi, a pristalice će reći da je bratska ruka spasa stigla u zadnji čas. Ne treba biti preterano mudar pa reći da su i jedni i drugi u pravu, ali i to da Srbiji savršeno odgovara i jedno i drugo.
Treba se na ovom mestu podsetiti kako nas je jedna druga imperija surovo kažnjavala i izolovala zbog divljanja jednog odnarođenog režima, i kako danas ta imperija pomirljivim tonovima prihvata svako srpsko NE.
Potpredsednik te imperije je već svojom prvom posetom pokazao da je sa zavrtanjem ruku gotovo, da je ta prekomorska sila spremna na razumevanje i saradnju, i da je prepoznala Srbiju kao vodeću snagu u regionu na koju računa kao na nekoga ko joj nije neprijatelj.
Naravno, sve se ovo desilo u novim okolnostima na koje je i donosilac dobrih vesti Dušan Bajatović mislio kad je kazao da u Srbiji više ništa neće biti isto.
Konačno, i o slučaju donosioca dobrih vesti: Bog zna da ponudi priliku za iskupljenje, a čovek koji zna tu priliku da iskoristi zaslužuje poštovanje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane