Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Bezobzirna pljačka zdravstvenog fonda Vojvodine

Ivice, pošalji marice

 

Pronevere, zlostavljanja, psihička maltretiranja, nezakonita otpuštanja radnika u Filijali za Južnobački okrug započela su onog dana kada je Rade Nikolić, direktor Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje, doveo iz Subotice svoju ljubavnicu Gordanu Cvetičanin u Novi Sad i postavio je na mesto direktora.

 

Goran Predojević

 

"Bezobzirna pljačka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, pronevere, zlostavljanja, psihička maltretiranja, nezakonita otpuštanja radnika u Filijali za Južnobački okrug započela su onog dana kada je Rade Nikolić, direktor Pokrajinskog ZZO-a, doveo svoju ljubavnicu Gordanu Cvetičanin iz Subotice u Novi Sad i postavio je na mesto direktora."
Ovo je deo pisma radnika Filijale za Južnobački okrug Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje koje je prosleđeno ministru policije Ivici Dačiću. Da se radi o odličnim poznavaocima pljačke tandema Nikolić-Cvetičanin, ukazuje niz autentičnih detalja kao što su JMBG i poprilično dugačak spisak njihovih zlodela u koja su autori pisma upućeni do bizarnih finesa.
Kao razlog zašto se obraćaju ministru Dačiću, radnici navode da njihovi zahtevi upućeni rukovodiocima Policijske uprave u Novom Sadu i novosadskom javnom tužilaštvu nisu dali očekivane rezultate. Sve njihove prijave završavale su u fiokama novosadskih glavešina.
"Vi ste nam, ministre, poslednja nada da će kriminalci konačno biti privedeni pravdi", vapaj je ovih obespravljenih ljudi koji ne mogu više da trpe zulum tandema bez ikakvog obraza i morala.
Rade Nikolić je, moglo bi se zaključiti, u ozbiljnim godinama, porodičan i oženjen čovek. Njegova supruga je ugledni lekar pedijatrije. I Gordana Cvetičanin je uzorna Subotičanka, po mnogo čemu. Široj javnosti je možda promaklo da je aktivna članica Foruma žena Demokratske stranke. Taj forum Tadićeve partije zalaže se za veća prava žena u političkom, društvenom, socijalnom i svakom drugom smislu.
Neupućeni bi poverovao da je Gordana Cvetičanin neostvarena žena, ali nije baš tako. Udata je za 28 godina starijeg gospodina Budimira Cvetičanina, i ta idila se, izgleda, rasprsla kao mehur od sapunice. Svedoci poveravaju ministru Dačiću da se sve desilo zbog novca i drugih materijalnih privilegija.
Rade Nikolić, novi životni oslonac Gordane Cvetičanin, svojski se potrudio da direktorki za Južnobački okrug obezbedi adekvatan smeštaj koji ide uz status direktora. Pošto nisu imali ljubavni kutak, kako navode zaposleni iz ove ustanove, Rade je Goci povećao zaradu za 400 evra, zaključivši aneks ugovora o radu u kome se izričito kaže da će se ta sredstva potrošiti za iznajmljivanje stana u Novom Sadu, koliko su iznosili svakodnevni putni troškovi Gordane Cvetičanin na relaciji Subotica - Novi Sad.
"Sva dokumentacija nalazi se u pravnoj službi Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje i finansijskoj službi Filijale za Južnobački okrug", navode zaposleni iz RZZO-u.
Plata njihove direktorke bila je oko 300.000 dinara sve do pre dva meseca, kada je Svetlana Vukajlović, direktorka RZZO-a, smanjila sumu na oko 220.000 dinara zbog ekonomske krize.
Neopravdane dnevnice, putni troškovi, gorivo za automobile i još sijaset drugih stavki Gordana Cvetičanin je sama sebi potpisivala i na ovaj način olakšala kasu zdravstvenog osiguranja za po 300.000 dinara u više navrata.
Rade se u međuvremenu razveo i iselio iz kuće u Sremskoj Kamenici, Vojnova 30, a Gordana je poslala svog muža u zajedničku kuću na Zlatiboru da se odmara, po potrebi leči u  Čigoti i da manje smeta.
Kako novopečenom ljubavnom paru nije bio dovoljan iznajmljeni stan u popularnoj novosadskoj "Daltonki", ulica Laze Kostića 15, na petom spratu, stan broj 37, odlučili su da se upuste u veći kriminal i zloupotrebe službenog položaja. Pribavljajući robu od određenih dobavljača uz procenat, za nepunih godinu dana Rade Nikolić je na svoje ime kupio imanje u Sremskoj Kamenici, a Gordana Cvetičanin trosoban stan u centru Novog Sada. Od tako pribavljenih para, koristeći slobodna sredstva i položaj, na teret osiguranika Gordana je prošle godine kupila novu opel astru crne boje za svoju ćerku Jelenu, koja je prolazeći kroz crveno napravila darmar i razlupala novu limuzinu, o čemu postoji zapisnik i zbog čega se protiv Jelene Cvetičanin vodi postupak.
Pošto je Jelena slupala novu limuzinu, Pokrajinski zavod za zdravstveno osiguranje nabavio je novi metalik plavi fijat stilo (BG 932-387) kojim često upravlja ćerka direktorke Cvetičanin. Stilo je povremeno parkiran u Slovačkoj ulici, gde Gordana i Rade zajedno žive u kupljenom stanu, a da je ponekad na drugoj lokaciji svedoče pristigli računi u filijali RZZO-a za neplaćen parking ispred "Daltonke".
Osim fijata stilo, direktorski par Gordana i Rade imaju još jedno vozilo RZZO-a, zeleni pežo 406 STDT, (NS 807-79), više za privatne nego za službene potrebe.
"Posebna strast ovog para kriminalaca", kako zaposleni pišu ministru Dačiću, "jesu ferije u poznatim restoranima u Novom Sadu, vikendi i seminari u najskupljim hotelima u Crnoj Gori, a u Finansijsku službu je stigao na naplatu i dvonedeljni račun Gordane i Jelene Cvetičanin iz skupih hotela, zajedno sa kartama za Madonin koncert".
Ipak je možda najvažnije da se objasni model pljačke Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje, odnosno kako su Gordana Cvetičanin i Rade Nikolić protivpravno stekli veliku imovinu.
Na podužem spisku nalazi se stan u Slovačkoj ulici u Novom Sadu i zemljište u Sremskoj Kamenici koje je Rade Nikolić platio tri miliona i 200.000 dinara prikazujući nižu cenu, a čija je vrednost, prema proceni poreske uprave filijale Petrovaradin, daleko veća jer se takva lokacija utapa investitorima za podizanje zgrada.
"Ovo dvoje kriminalaca", piše u pismu koje je prosleđeno Ivici Dačiću, "kršeći Zakon o javnim nabavkama i Pravilnik o uslovima, kriterijumima i merilima za zaključenje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga u 2008. godini, formiralo je komisiju za davanje saglasnosti za korišćenje slobodnih sredstava Filijale sa teritorije AP Vojvodine".
Komisija je formirana rešenjem direktora Pokrajinskog zavoda Radeta Nikolića i u njen sastav su ušli: Rade Nikolić, direktor Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Gordana Cvetičanin, direktor Filijale za Južnobački okrug, Lazar Jovetić, pomoćnik direktora za pravne poslove u pokrajinskom zavodu, Dragojlo Rajičević, direktor Filijale za Sremski okrug, pokojni Đorđe Hes, direktor Filijale za Srednjobanatski okrug, koga je nasledila Violeta Bačić, načelnik odeljenja za zdravstveno osiguranje u Pokrajinskom zavodu.
Značajnu ulogu u ovom pljačkaškom poduhvatu ima i Jelena Marković, načelnik odeljenja za ugovaranje zdravstvene zaštite i kontrolu ugovorenih obaveza u Filijali za Južnobački okrug, inače pastorka Radeta Nikolića, kao i Milena Danilović iz Bačke Palanke, Jelenina sestra od tetke, potom Dušan Nikolić, jedini preživeli rođak Radeta Nikolića, kako se navodi u pismu, i njegova supruga Edita Nikolić.
Gordana Cvetičanin, Rade Nikolić i Jelena Marković su sve zahteve zdravstvenih ustanova sa područja Južnobačkog okruga za prenos slobodnih sredstava za nabavku lekova, sanitetskog, medicinskog i drugog neophodnog materijala za rad tih ustanova odbijali jer od toga nisu imali nikakve lične koristi.
Ko je od zdravstvenih ustanova tražio prenos sredstava, mogao ga je dobiti samo ako se posao vrti preko "proverenih" snabdevača. Najviše sredstava dobio je zdravstveni centar, odnosno Opšta bolnica Vrbas, oko 250 miliona dinara, na čijem čelu se nalazi poznati dr Željko Vidović, specijalista opšte ortopedije i traumatologije, koji je od dobavljača i Filijale za Južnobački okrug dobio dovoljno novca da kupi novi stan u Novom Sadu, u zgradi na uglu Rumeničke i Bulevara Jaše Tomića. Pomenutom Vidoviću je 6. juna eksplodirao auto, što dovoljno govori o tome u kakvim se krugovima kreće.
Zahvaljujući tim kombinacijama, Vrbas ima najopremljeniju ustanovu na području Bačke, ali bez kvalitetnog medicinskog kadra da koristi opremu.
Zanimljivo je i to da je zidanje tih građevina obavila firma SZR Rad Apatin, čiji je vlasnik poznati član i finansijer Demokratske stranke Borisav Beranović, koji je većinu poslova dobio preko Fonda za kapitalna ulaganja.
Za sve to vreme Klinički centar Vojvodina u Novom Sadu, kao najznačajnija zdravstvena ustanova u AP, nije dobio ni jedan jedini dinar za nabavku lekova i sanitetskog materijala od dvojca iz Pokrajinskog zavoda, Radeta Nikolića i Gordane Cvetičanin.
Zdravstvene ustanove sa područja Filijale za Južnobački okrug su, nabavljajući medicinsku opremu, flagrantno kršile Zakon o javnim nabavkama tako što su javne nabavke velikih vrednosti razbijane na nabavke manjih vrednosti za šta su potrebne tri ponude od "sigurnih" nabavljača bez ikakvog javnog oglašavanja. Tako se dešavalo da u jednom istom danu zdravstvena ustanova štancuje i po desetak javnih nabavki iste sadržine.
Uz fiktivna papirološka pokrića, analize i odobrenja je potpisivala Jelena Marković, načelnik Odeljenja za ugovaranje zdravstvene zaštite i kontrolu ugovorenih obaveza, koja je, da podsetimo, pastorka Radeta Nikolića, direktora Pokrajinskog zavoda, pravnika po obrazovanju.
Dalji put sumnjivih poslova i papira teče do direktorke Gordane Cvetičanin, koja ih nakon stavljanja svog potpisa šalje na konačno odobrenje svom ljubavniku Radetu Nikoliću, direktoru Pokrajinskog zavoda.
Rade Nikolić je na izmaku radnog veka, ima 67 godina i pravo je čudo da je još uvek na tako značajnom mestu, sa koga pljačka narodnu kasu. Rade je, kažu, naopak čovek. Dok zagorčava život svojoj bivšoj supruzi, u aktuelnu vezu neštedimice investira tuđ novac. Omogućio joj je da dobije još jedan stan i to legalno, tako što su falsifikovani papiri o njenom imovnom stanju. Koliko Gordana Cvetičanin ima nekretnina u ličnom i zajedničkom vlasništvu, Bog sveti zna.

 

 

Direktor Života radi solo, a Turbo krade sa svojom ženom

 

Ne treba zaboraviti još neke važne karike u ovom bezobzirnom lancu korupcije i pljačke.
Tu je naravno i Boris Kopilović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Atile Čengerija. Kopilovićeva supruga je zaposlena kod najangažovanijeg ponuđača - dobavljača za nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove sa područja Filijale za Južnobački okrug. Reč je o firmi Turbo komerc d.o.o., kojoj je u periodu od januara do decembra 2008. godine, iz slobodnih sredstava uplaćeno oko 110.000.000 dinara.
Boris Kopilović i njegova sadašnja supruga su se preko tog unosnog posla upoznali, a potom i venčali. Turbo Kopilo, kako ga zovu, na mahinacijama je zaradio dovoljno para da podigne vilu na Tatarskom brdu, luksuznom delu  Sremske Kamenice.
Jedan od angažovanijih na kriminalnim poslovima u nabavci medicinske opreme je firma Promed iz  Novog Sada čiji je vlasnik Života Lazarević, inače direktor Doma zdravlja Novi Sad, koji je toliko siguran u svoje pozicije da se nije udostojio da firmu registruje na drugo ime.  

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane