Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Haos

Posle pravosuđa, i srpska policija u punom rasulu

Komadant Žandarmerije ubio policajca

 

U zemlji u kojoj predsednik države obećava hapšenja, a ministar policije ne može da smeni ni kompromitovane kadrove u svom resoru, prirodno je da su i druge stvari naopake. Od 1. septembra 2009. godine, svi kadrovi u pravosuđu biće u v.d. stanju, ne bi li ispunili ideju o apsolutnoj kooperativnosti sa onom jednom strankom koja upravlja životom u Srbiji. A da je i srpska policija u punom rasulu, o tome piše naš urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik Uprave za strance i pogranične poslove savezne policije

Milan Glamočanin

 

   Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je prošlog septembra da će "državni organi započeti odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u državnim ustanova i organima vlasti". Rekao je i da niko iz njegove stranke, nijedan nosilac javne i političke funkcije, nije pod njegovom zaštitom, da svi moraju da odgovaraju za svoj rad.
   Pre dva meseca predsednik Tadićse ponovo setio ''borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodeći da su sve političke stranke ogrezle u korupciji, i da će državni organi privesti zakonu i ljude koji imaju zvučne funkcije, a niko, rekao je, neće biti pošteđen ako se ogrešio o zakon.
   Posle jedne slične, prošlogodišnje najave, odmah je uhapšen gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, lični prijatelj bivšeg predsednika DS-a Zorana Đinđića, koji je smetao gospodinu Tadiću i njegovim partijskim drugovima iz Novog Sada. Nakon najnovije najave, uhapšeni su predsednici opština Aranđelovac i Žitorađa! Prvi je član SRS-a, dok je drugi razljutio ministra policije Ivicu Dačića jer je pobedioSPS u njegovoj rodnoj varoši.
Kada pominju borbu protiv organizovanog kriminala, srpski predsednik i ministar policije  misle da će je oni sprovesti, umesto državni organi. Oni će napraviti spisak za hapšenje, a nadležni organi treba da ga realizuju.
Srpsko pravosuđe je u nokdaunu!
 Već 1. septembra ove godine svim javnim tužiocima i sudijama u Srbiji, odlukom Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva, prestaje mandat. Svi su na ledu, u procesu reizbora. Svi su u v.d. stanju.
Čistku u srpskom pravosuđu, kojom će iz tužilaštava i sudova biti uklonjeni i preostali nezavisni delioci pravde, za dugi period će Srbiju učiniti zemljom čuda. Emisari predsednika Tadića, ministarka pravde Snežana Malović Maca i državni sekretar Slobodan Himen Pele,  rešili su da srpsko pravosuđe učine servisom Demokratske stranke, za njene obračune sa građanima, i za pokrivanje surovih pljački koje sprovode funkcioneri ove partije.
Upućeni tvrde da su sudije Ustavnog suda Srbije, koje treba da presude da li je odluka o reizboru sudija i tužilaca u saglasju sa Ustavom Srbije, prozvane od predsednika Tadića, koji ih je podsetio da ih je on lično predložio na ovu funkciju, i da očekuje da budu kooperativni.
Čega se predsednik Tadić dohvati, iza njega ostaje pustoš.
Na udaru je i srpska policija. Ministar Ivica Dačić osluškuje glasove predsednika Tadića, i sve je uočljivije, oni zajednički sprovode pakleni plan rasturanja zemlje.
Čim je preuzeo ministarski resor, gospodin Dačić je protivustavno oduzeo sva ovlašćenja direktoru policije Miloradu Veljoviću. Policijom rukovodi direktor policije, a ne ministar unutrašnjih poslova.
Depešom koja je pre tri meseca prosleđena policijskim stanicama, ministar je ograničio pravo direktoru policije da postavlja rukovodioce u veće zvanje od šefa odseka!
Istina, ministar Dačić je nasledio katastrofalno stanje u MUP-u. Bivši ministar DraganJočić je potpuno privatizovao Ministarstvo, i na ključna mesta postavio svoje rođake i prijatelje, koji su zaveli strahovladu, otpustili stotine iskusnih policajaca i organizovano pokrivali pljačke visokih državnih funkcionera i biznismena. U ovom zločinačkom poduhvatu Jočić je imao punu podršku svog partijskog druga, bivšeg direktora BIA Radeta Bulatovića.
Sudovi su vratili na posao više od sto otpuštenih policajaca, i njima, iz budžeta, moraju da se isplate velike odštete.
Nade zaposlenih u MUP-u da će novi ministar razjuriti Jočićevu kriminalnu grupu brzo su se pokazale kao nerealne. Nikog od Jočićevih bliskih saradnika ministar Dačić nije pomerio...
Mladen Kuribak je i dalje načelnik Uprave policije u MUP-u, Rodoljub Milović (iz Nikšiča), rukovodi Upravom kriminalističke policije. U Policijskoj upravi za grad Beograd i dalje su dva Jočićeva pulena - načelnik Uprave kriminalističke policije je Darko Senić(iz Nikšića) i Nikola Popovac (iz Opova), koji je pomoćnik načelnika Uprave, zadužen za policiju. Kriminalističku službu Beograda zaposleni zovu - Centar bezbjednosti Nikšić'. Nije smenjen ni načelnik Uprave za ljudske resurse Dejan Matić, doveden sa otpada iz Smederva, a Dragoljub Radović je i dalje pomoćnik ministra i v.d načelnik Službe unutrašnje kontrole. On je uhapsio okrivljene u aferi ''kofer'' i javno se hvali da ima ministra u šaci.
Ministrovi ljudi pokušavaju da smene pošetne profesionalce, poput Milorada Veljovića, i načelnika PU za Beograd Stevana Bjelića, jer profesionalci, očigledno, nisu potrebni srpskoj policiji.
Ministar Dačić je na ovoj funkciji godinu dana. Samo je načelnik Policijske uprave u Valjevu promenjen, i to tek kada su izvršena spektakularna pogubljenja u ovom gradu, i javnost se podigla na uzbunu.
Ipak, ministar Dačić je za ovo vreme uhlebljivao svoje partijske drugove, na dobro plaćena mesta. Neke njegove odluke su, blago rečeno, skandalozne. On je nedavno, svojim ukazom, za načelnika Žandarmerije postavio izvesnog Bratislava Dikića!
GospodinDikićje doktor nauka, a zvučnu titulu stekao je na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, koji je osnovan 2001. godine! Dikićevo postavljenje na ovu dužnost zaprepastilo je žandare. Oni Dikića poznaju kao čoveka koji je obdaren fizičkom inteligencijom, ali sa zečjim srcem. U vreme delovanja SAJ-a na Kosovu, u akciji ove jedeinice ubio je svog kolegu, koji ostao na mesti mrtav, a isti metak je drugog policajca pogodio u vrat. Tadašnji komadant SAJ-a za Kosovo Glišović naredio je svim policajcima da se zakunu na čuvanje tajne, i porodica poginulog je obaveštena da je on poginuo u borbi sa teroristima! Poginuli je iza sebe ostavio dete staro 22 dana, i njegova porodica još ne zna pravi razloge njegove pogibije.
Nezadovoljstvo u Žandarmeriji može da se pretvori u otvorenu pobunu. Žandarmerija nije opremljena, nema adekvatni smeštaj, ishranu, opremu. Pripadnici Žandarmerije, koji su premešteni iz rasformirane Jedinice za specijalne operacije, marginalizovani su i uglavnom stoje ispred rampe i kućica na ulazu u objekte. Svi pripadniciJSO-a, koji su premešteni u Žandarmeriju, primljeni su na javnom konkursu, prošli su bezbedonosne provere i paklenu obuku, i bez sumnje su najobučeniji za posao koji je u delokrugu Žandarmerije. Ali, politika je jača od državnih interesa.
Ministar Dačić je šokirao zaposlene u Policijskoj upravi Novog Sada. Naime, pre šest  godina iz PU Sombor u Policijsku upravu Novog Sada premešten je kriminalistički tehničar Dragomir Šagovanović, sa višom stručnom spremom. Raspoređen je za operativca u kriminalističkoj policiji, za lakša krivična dela, a potom u Odeljenje za uviđaje.
Ovaj policajac je u službi poznat kao besprizoran, i sve je iznenadio kada je konkurisao za operativca Unutrašnje kontrole. Ali je ministar Dačić iznenadio i njega, potpisujući rešenje kojim ga raspoređuje na radno mesto načelnika Službe unutrašnje kontrole za Vojvodinu!
Gospodin Šagovanović ne ispunjava uslove za ovo radno mesto, jer je predviđeno da izvršilac ima visoku stručnu spremu i višegodišnje radno iskustvo. Ipak, presudila je činjenica da je ujak gospodina Šagovanovića - Dušan Bajatović! A gospodin Bajatović je potpredsednik SPS-a.
Može li srpska policija da reši bilo kakav ozbiljniji slučaj?
Kriminalističke službe nalaze se u punom rasulu. U njima deluje nekoliko sukobljenih frakcija, a ministar Dačić tera svoju priču o ''velikoj spremnosti MUP-a Srbije'' da se obračuna sa organizovanim kriminalnim grupama. Otuda i ne čudi što nam iz MUP-a stižu saopštenja o spektakularnom hapšenju lekara i profesora koji primaju mito od nekoliko desetina evra.
Upućeni postavljaju umesno pitanje: da li ministar Ivica Dačić namerno razbija policiju, želeći da ona prati bolesne ideje predsednika Srbije Borisa Tadića, da njih dvojica potpuno vladaju Srbijom, kao pravi diktatori? To bi Dačića moglo mnogo koštati. Ipak, nema nikakve sumnje da je Ivica Dačić vešt političar, pa otuda i čudi njegov doprinos urušavanju  srpske policije.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane