Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

Kopija stvarnog života

Piše: Rajko Roki Dvizac

 

Pod 1 - Ja sam Rajko Roki Dvizac a ovo je RTV Svetac, kolumna rekordne čitanosti u Srbiji. Da bi i dalje ostalo tako, morate pod hitno da mi pošaljete novac - 500,00 dinara po domaćinstvu. Bez obzira na to da li čitate ove novine ili ne. Obaveza važi i za nepismene. Ko im je kriv što su nepismeni. Dobročinitelj prosvete, gospodin ministar Žarko Obradović, javno je obećao da će od ove školske godine besplatno deliti knjige za đake prvake. Šta čekate - upišite se. Malo je onoga što je u Srbiji besplatno. Uzmi dok se ne predomisle. Pa šta onda ako su to knjige?! Poklonu se u zube ne gleda, zar ne? Uostalom, osim za čitanje, knjige su dobre i za ukras, za podmetače ili pridržače, za potpalu, za pravljenje papirnatih aviona, pa čak i da se od njih zavije cigara. Zato, opravdanja za nepismene nema. Nepismeni - pravac u škole po besplatne udžbenike, a svi zajedno (pismeni i nepismeni) na poštu i odma' mi šaljite pare. Oni koji to ne učine, na moju veeeliku žalost biće tuženi sudu. Spor ćete sigurno izgubiti. Da se to ne bi dogodilo (još ćete morati da plaćate i sudske troškove), lepo vi meni pošaljite moje pare. Tako će RTV Svetac i dalje biti kolumna rekordne čitanosti. Kad ovom taktikom može da se služi RTS, mogu i ja, Rajko Roki Dvizac, javni kolumnistički servis demokratske (i ostale) Srbije.
Pod 2 - Dao sam nalog svojoj ženi da u goste obavezno i pod hitno pozove glumicu Seku Sablić. Zašto baš nju? Pa je l' vi gledate televiziju? Gde god Seka krene, ona sa sobom nosi kesu od tri kilograma praška za pranje veša. I obavezno ga, nezadovoljna belinom veša, poklanja. Zato, Seko moja, dobro mi došla. Belo, volim te čisto belo.
Pod 3 - Stop, vi ste žena. Postoji i bolji način za pranje sudova. To je vaš muž - papučić. Muž - papučić, preporučen od svih vodećih lepih žena.
Pod 4 - Šta radiš, komšija ministre? Zezam krizu. A šta na to kažu predsednik i premijer? Samo ladno.
Pod 5 - On je bio loš konobar, on je bio običan pumpadžija, on je bio ulični prodavac novina, on je bio propali prodavac nameštaja, on je bio neuspešan student, on, i on i on... oni su bili niko i ništa, a sada su turbo milioneri. A ja, ti i vi smo bili gospoda, a sada grebemo, grebemo i ništa. Lonac nade za nas je prazan. Ispraznili ga turbo milioneri.
Pod 6 - Kad god pogreši neko u Vladi, neko od političara, na televiziji prete: "To neće ni oni, ni država platiti, već narod"!!! Zašto narod? Dokle narod? Nit' luk jeo, nit' luk mirisao. Pa sve dok ova država ne postane pravna.
A kada će? Onda kad narod uzme govnjivu motku u ruke. Lopovi znaju zašto.
Pod 7 - Finale Zvezda Granda, koje emituje RTV Pink, oborilo je sve rekorde gledanosti. Trenutak istine,koji emituje ista televizija, oborio je sve rekorde uljudnosti, privatnosti i ponižavanja pojedinaca. A zaštitnik naroda ćuti li ćuti. Valjda, po njemu, još nije trenutak za pravnu istinu. Trenutak istine će sigurno biti i ostati zapamćen kao najveći TV blam u istoriji televizije i kao najveći greh druga gospodina Željka Mitrovića.
Pod 8 - B 92, to nije stvarna, to je virtuelna Srbija. Šta radite, bre!
Pod 9 - Zašto štrajkači u Srbiji idu peške? Zato što u Srbiji malo-malo pa poskupi gorivo. Ima se - može se. Niko nikom ne odgovara. Ili jesi ili nisi - bogat.
Pod 10 - Pitali malog Roma gde se održava Univerzijada u Beogradu? Kako gde, pa iza gradonačelnikove ograde - odgovori kao iz topa mali Rom.
Pod 11 - Ako pod hitno neko pametan ne uđe u TV Enter (ulaz), ova TV kuća će morati da promeni ime u TV Exit (izlaz).
Pod 12 - Došao Beograđanin posle 10 godina iz inostranstva u svoj rodni grad i odmah uključio TV Studio B. Gledao, gledao, gledao i posle 10 minuta jedva promucao: "Al' je ovo nekad bila dobra televizija"! I gledana - zaključi on i prebaci na RTS.
Pod 13 - Šeta brzim prugama Srbije Boža ministar "ne zna se čega" i srete kod Lapova neke ljude kako leže gladni, bosi i goli na pruzi. Zabrinuto zapita šta to rade. Štrajkujemo, kažu oni uglas, gladni smo, a Vlada ne mari za nas. A to, odgovori Boža osmehujući se. Imam ja za vas radosnu vest. Isplatiće nam zaostale plate - povikaše s nadom u glasu štrajkači. Ma više od toga, odgovori Boža. Obezbedićemo vam liberalizaciju viznog režima, pa možete do mile volje da štrajkujete po prugama širom Evrope.
Da li je ovo basna ili vic? Ne, to je Trenutak istine RTV Pink.
Pod 14 - Šta je prava Nemoguća misija? Da se kazne pravi krivci za tuču profesorke hemije i đaka u Sremskoj Mitrovici. Riba smrdi od glave. A zna se ko su glavonje u prosveti.
Pod 15 - Postoji Nemoguća misija 2. To su lokalni mediji koji su slobodni i objektivni a nisu pod dirigentskom palicom lokalnih vlasti. Ako su slobodoumni i objektivni, onda su pred bankrotom, a ako su oni drugi, onda nisu mediji već obični informatori lokalnih vlasti. Sada vam je jasno zašto većina tih lokalnih medija svoje informatorske emisije zovu Info. Poreklo nije od objektivne informacije, već od (političkog) informatora. Da me niko ne bi dir'o, ja sam od moje lokalne televizije napravio mali Info-biro. Moja televizija - moja kuhinjica.
Pod 16 - Zašto političari i na plus 40 nose odela? Ne diraj mi lik i delo, kad sam vaki nikaki uš'o u skupo odelo.
Pod 17 - Leto je, vreme je TV repriza na televizijskim kanalima. Bolji život (na RTS-u) više ne može da se računa kao repriza. To je vapaj za lošim devedesetima.
Pod 18 -  Da li će Srbija ući u Evropsku zajednicu? Da, možda, ne?! Da, ako verujemo televiziji. Ne, ako verujemo stvarnom životu oko nas.
Pod 19 - Pitali dinar kako uspeva da opstane i odoli evru? Pa, kaže lakonski on, svi lažu, jedino sam ja izmišljen.
Pod 20 - Predlog za Piramidu (TV Pink) kako da izabere najuspešnijeg predsednika opštine u Srbiji. Kako - lako! Pa za svaki zatvoren lokal za vreme njegovog mandata dodeli mu se po 1 poen, za zatvorenu zanatsku radionicu 2 poena, a za svaku uništenu fabriku po 3 poena. Onaj koji sakupi najviše poena, postaje pobednik - najuspešniji predsednik opštine.
Sedim na piramidi, joj da moj profesor, koji me je oborio na popravni, sada vidi! Sram ga bilo - neka se stidi.
Pod 21 - Koga to nema u Narodnoj skupštini Srbije? Pa, nema predstavnika dve najugroženije i najmnogobrojnije vrste: seljaka i nezaposlenih. Koga nema, taj i ne postoji sve do... izbora.
Pod 22 - Slatki moji, mogao bih o televiziji da vam pričam danima. Samo, zeza me recesija. Sve što napišem, sve što kažem, odnese vetar zaborava. Ma šta se brinem. Uostalom, ovo nisam ja.
Ovo je samo moja kopija!                 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane