Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Carina

Apel carinika iz Dimitrovgrada

Ne pišite pisma

Tridesetoro carinika iz Carinarnice Dimitrograd pisalo je direktoru Uprave carina Srbije, žaleći se na rad direktora carinarnice. Pismo su svojeručno potpisali, ali im direktor Petronijević nije otpisao. Pustio je Ivana Stoimenova da se surovo obračuna sa onima koji su ukazali na njegovu nesposobnost i nestručnost.

Piše: Insajder C-134

Upravnik Carinarnice Dimitrovgrad Ivan Stoimenovpostavljen je na ovo radno mesto na predlog poslanika Narodne skupštine Srbije Zorana Petrova iz Dimitrovgrada, i uz podršku poslanika Boška Ristića, advokata iz Niša i člana Demokratske stranke.
Protivkandidat gospodinu Stoimenovu bio je izvesni Zoran Stojić, službenik sa najvišim IQ u srpskoj carini, član Mense, fakultetski obrazovan i sa znanjem nekoliko svetskih jezika.
Ipak, progurali su Stoimenova, a postavili niški kadar za direktora JP Komunalac-Dimitrovgrad, koji vrši naplatu parkinga na graničnom prelazu Gradina.
Naplata ide bez fiskalnih kasa, a u kasu se sliva oko 4,5 miliona evra godišnje, od čega deo ide za kampanju DS-a.
U decembru prošle godine 30 radnika potpisalo je pismo za smenu Stoimenova, među  kojima su i tri bivša upravnika, šest aktuelni šefova, 15 fakultetski obrazovanih radnika.
Uz pretnje i pritiske svi potpisnici peticije su premešteni, smenjeni i pod pretnjom unutrašnje kontrole ućutkani.
Rezultat poslovanja sadašnjeg upravnika je - manjak robe u magacinima Carinarnice Dimitrovgrad u vrednosti oko 500.000 evra! Istraga UBPOK-a je u toku.
Ali, manjak nije jedini problem. Samo po jednoj tužbi advokatske kancelarije Jolović iz Savske ulice u Beogradu, potražuje se oko 12.000.000 dinara (iz magacina Carinarnice Dimitrovgrad ukradeno je 4.500 firmiranih parfema i mnoštvo firmirane robe).
"Osnovna funkcija službe stavljena je u drugi plan. Smanjuje se promet robe i putnika, smanjena je naplata, smanjen je broj otkirvenih pekršaja... Nestručan i neažuran rad, rotacija radnika na radna mesta za koja nisu osposobljeni, vreme za postupanje se produžava zbog straha od mogućih posledica i montiranih procesa koji se usmeravaju protiv neposlušnih i nepodobnih (po upravnikovoj tvrdnji - ''nezadovoljnih i lenjih radnika'') su prioritet..."- navode nezadvoljni radnici Carinarnice Dimitrovgrad u pismu koje su poslali direktoru Uprave carina Srbije Predragu Petronijeviću.
Nezadovoljni radnici upozoravaju direktora Petronijevića da njihov šef u Dimitrovgradu nije sposoban da vrši svoju dužnost. I navode:
 "Izbegava subjektivnu odgovornost (ne potpisuje nijedan akt bitan za rad Carinarnice), ne shvatajući da je objektivno odgovoran za sve što se dešava u Carinarnici. I kao po definiciji mobinga, onaj ko ne može sopstvenim zasluženim autoritetom da iznudi poštovanje, bavi se zakulisanim radnjama, snimanjem, praćenjem, istraživanjem ko se šta o njemu usudio da kaže, tendencioznim pritiskom na policiju i tužilaštvo naneo i dalje nanosi štetu sopstvenoj službi. Zaposleni troše energiju na dokazivanje ispravnosti i zakonitosti rada, u sopstveno rukovodstvo nema poveranja, a oni kojima veruje svakog dana čine nezakonitosti i posledice će uslediti.
Na kolegijumima se najmanje raspravlja o poslu, o unapređenju rada, o ispravljanju krive slike o carinskoj službi, ali se zato žustro raspravlja o izjavama i postupcima nekih radnika koje on smatra protivnicima. U medijima najavljene, a neotkrivene količine narkotika pravdaju se time da su se krijumčari uplašili i pobegli, prekršaji sa bižuterijom proglašavaju se zlatom, otkrivanjem malo povećane radioaktivnosti (na nivou mobilnog telefona) uznemirava se javnost, privredni prestupi u štampi se kvalifikuju kao krijumčarenje, 'zahladneli odnosi sa pograničnom policijom' su diskutabilni i za razmišljanje...
Računari koji su nam neophodni za rad iskorišćeni su za povezivanje sa kamerama koje su zaista potrebne i mogu biti od koristi, ali nemaju smisla ako službenici nemaju na čemu da rade.
Rukovođenje i organizacija posla su voma složen i osetljiv posao, koji pored veštine zahteva i znanje i učenje, a čovek koji nam je pretpostavljen je na nivou srednjoškolca, krijumčara, odnosno obaveštajca koji u svom radnom veku nikada nijedan carinski dokument nije obradio niti bi to sada znao bez obzira na 'visoke kvalifikacije' koje poseduje. Sve što je do postavljenja na ovo radno mesto uradio kao radnik odeljenja istrage, sve je na štetu države što se već nazire i što ćemo veoma brzo argumentovano dokazati. Kao i u svakom poslu gde 'neznanje najgore sudi', on u svakom postupku vidi prevaru, a u svakom radniku lopova, pa bez ikakvog pokrića u znanju i iskustvu on srlja u 'lov na veštice'. On iz sopstvenog iskustva u toku dugogodišnjeg minulog rada (vođa smene na putničkom prometu) ne može da shvati da carinik može da uradi posao bez dodatne nadoknade i da je zadovoljan da je uopšte u radnom odnosu", navodi se u pismu carinika iz Dimitrovgrada, upućenog direktoru Uprave carina Predragu Petronijeviću.
Gospodin Petronijević nije se oglasio. Ali jesu oni koji su u pismu prozvani. Potpisnici pisma su razjureni, osramoćeni... Srpska posla. E pa sada pišite, i potpisujte se državnim rukovodiocima.
     

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane