Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Pastir u postelji

 

Nikola Vlahović

 

Njegova svetost patrijarh Pavle napunio je 11. septembra 2009. godine tačno 95 godina prolaznog, ovozemaljskog života. Njegov rođendan proslavljen je skromnom liturgijom u kapeli Vojnomedicinske akademije koja nosi ime "Sveti Luka krimski".

 Patrijarh Pavle inače već dugo vremena leži u ovoj bolničkoj ustanovi, te je ova "priručna" kapela verovatno zbog njega i napravljena. Ali, kakve su mu zdravstvene prilike, ni do nje ne može da stigne... Vesti govore da su patrijarha posetili i predsednik Vlade Mirko Cvetković i predsednik države Boris Tadić, ali taj grupni portret nigde nije objavljen, pa je misterija o vegetiranju srpskog pastira i dalje ostala misterija...

Ta rođendanska liturgija bila je divna prilika da večiti "kalif umesto kalifa", vladika crnogorsko-primorski Amfilohije, još jednom promoviše svoju ulogu vršioca dužnosti svih pravoslavnih poslova u Srbiji. Prilika je bila izvanredna. Dok je Amfilohije činodejstvovao rođendanskom liturgijom u kapeli VMA, patrijarh je istovremeno sa kreveta ove vojne ustanove blagosiljao sve redom: od osoblja VMA do svog vernog naroda.

Potom je Amfilohije obznanio novinarima da je patrijarh "dobro i zdravo", te da je ovaj četrdeset i četvrti poglavar Srpske pravoslavne crkve, koji je već 19 godina na prestolu Svetog Save, sasvim sposoban za vršenje svoje dužnosti.

Mene samo Bog može smeniti, reče jednom patrijarh Pavle, misleći na silne obračune koji su počeli odmah po njegovom utamničenju na Vojnomedicinsku akademiju. Formalno, biće da je patrijarh u pravu. Suštinski, u SPC već dugo vlada jedno v.d. stanje, isto kao i u državi, na radost brojnih klanova, pa čak i dobro organizovanih bandi zamaskiranih u sveštenike. što duže patrijarh Pavle bude u krevetu VMA, duže će i oni trajati.

 Ova razularena grupa, brojni klanovi i svi "samostalni sindikati" unutar SPC, žive za svaku priliku u kojoj će vladika Amfilohije protumačiti patrijarhov "zdravstveni bilten", na prikladan način. Njegova svetost ima da traje dok se obračuni u Crkvi ne završe. Ili, ima da traje dokle god obračuni traju.

Onaj ko finansijski i organizaciono preživi, biće režiser tužne svečanosti, a povodom upokojenja patrijarha Pavla. Do tada će vladika crnogorsko-primorski povremeno saopštavati kako Pavle šeta parkovima Banjice, i sluša ptice kako poju.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane