Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

Kako srpska policija pokriva organizovane pljačke i prevare

 

Plava braća na plavim rekama

 

Stara je izreka da nema prave pljačke, ako iza nje ne stoji policija. Grupa policijskih službenika Policijske ispostave za bezbednost na rekama posetila je redakciju Tabloida, opisujući stanje u svojim redovima kao tragično. Umesto da kontrolišu reke i organizovane kriminalne grupe, policajci rečne policije, po nalogu svojih načelnika, legitimišu građane. Koliko su bogati načelnici policije, koji pokrivaju kriminal?

 

M. B.

 

U nastavku akcije suzbijanja korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako je 25. juna saopštila direkcija policije, lišili su slobode: Slavišu Purića, osnivača i vlasnika preduzeća INTER-EXPORT iz Beograda, Radomira Jokića, direktora preduzeća INTER-EXPORT iz Beograda, Marka Jokića, direktora preduzeća SUPPER SLAP iz Beograda, i Duška Milinkovića, rukovodioca proizvodnje preduzeća INTER-EXPORT, zbog, kako je saopšteno, postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju policije navedeno je da su Radomir Jokić, Duško Milinković i Marko Jokić,  pod uticajem Slaviše Purića a bez saglasnosti javnog preduzeća Srbijavode, organizovali eksploataciju i prodaju šljunka i peska iz korita reka Dunav i Sava, koji predstavljaju javno dobro Republike Srbije, u količini od 300.000 kubnih metara. Na taj način oni su neovlašćeno pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 166.761.915 dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu koji im je odredio pritvor. Istraga tek treba da utvrdi postojanje osnovane sumnje da su pritvorena lica izvršila navedena krivična dela.

Prema saopštenju iz direkcije policije, slobode su lišeni i đorđe Skendžić, Dejan Dašić i Oliver Milićević, inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Generalnog inspektorata Vodoprivredne inspekcije, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi. Oni su vršili kontrolu rada navedenih preduzeća, a nisu donosili rešenja o zabrani eksploatacije šljunka i peska. I oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni istražnom sudiji.

Izvori Tabloida iz Uprave policije za grad Beograd tvrde da su vlasnik i rukovodioci preduzeća INTER-EXPORT godinama imali zaštitu visokih rukovodilaca ove policijske uprave.

Prošle godine inspektori Policijske ispostave za bezbednost na rekama, koja je organizaciona jedinica Uprave policije pri Policijskoj upravi za grad Beograd, vršili su kontrolu samohodnog bagera-refulara Tiče 1, vlasništvo preduzeća INTER-EXPORT.

Bagerom je vađen šljunak sa dna Dunava, a prilikom kontrole, o čemu je sačinjena službena beleška ovlašćenog policijskog službenika, ustanovljeno je da za ovaj samohodni bager nije postojala dozvola vodoprivredne zajednice za eksploataciju šljunka. Zapovednik je inspektorima rečne policije pokazao dozvolu i elborat, koje je dobio za drugi bager, ali je i njima istekla važnost 2006. godine.

Za samohodni bager-refular pod imenom Tiče, vlasništvo istog preduzeća, Kapetanija je izdala zabranu rada, ali je on neometano radio.

Kada su policijski inspektori obavestili komandira Policijske ispostave za bezbednost na rekama Sašu Stefanovića, on je inspektorima naredio da napišu posebnu izjavu, koju će samo njemu da dostave, i da je ne zavode.

Sve do lišavanja slobode, Slaviša Purić bio je čest gost u prostorijama Policijske ispostave, kod komandira Saše Stefanovića. Kako nam je potvrdilo nekoliko policijskih inspektora, Stefanović je naredio da se Purićeve posete ne zavode u knjigu poseta, a dežurnim policajcima je rečeno da je Purić ''kolega iz MUP-a"!

Inspektori rečne policije, čiju je delegaciju primio i glavni urednik Tabloida, tvrde da je uoči hapšenja Slaviše Purića, komandir rečne policije Saša Stefanović otišao na letovanje u Grčku, i da mu je letovanje bilo plaćeno.

Inspektori rečne policije, u razgovoru sa urednikom Tabloida, opisali su stanje u Policijskoj ispostavi za bezbednost na rekama - kao onespokojavajuće. Prošle godine sa mesta komandira smenjen je Zoran Stanković zvani štiklica, a postavljen je Saša Stefanović, koji je doveden iz Policijske stanice Stari grad, kao tek svršeni akademac. On je iz Vranja i plaši se vode, što je zaključila i novinarka Rada đurić u Beogradskoj hronici, kod koje je on bio gost.

Očekivane promene u radu ove policijske jedinice - izostale su. Zoran Stanković još ima punu podršku načelnika Uprave policije Slobodana Vukolića i doskorašnjeg načelnika ove uprave, a sada pomoćnika načelnika Policijske uprave za grad Beograd, Nikole Popovca.

Komandir Saša Stefanović je, da bi pokrio Stankovićev višegodišnji rad, odmah počeo da progoni sve stručne policajce koji su znali šta je sve Stanković sa svojom ekipom radio u rečnoj policiji, a što je dovelo i do hapšenja Slaviše Purića i njegovih saradnika. Inspektori od karijere raspoređeni su u druge stanice, a u rečnoj policiji sada rade policijski službenici koji  su kvalifikovani bravari, limari, mesari, oštrači noževa... Oni umeju da drže jezik za zubima. Komandir Stefanović je zamenio sve pomoćnike, kako bi se zaboravilo šta su sve bivši komandir Stanković i njegova kamarila radili u rečnoj policiji.

čim je premešten u Dežurnu službu, Zoranu Stankoviću je sagrađen nov brod koji vredi 20.000 evra, a koji je usidren u akvatorijumu marine Dorćol-Tikvara, kod Nebojšine kule. U policiji tvrde da mu je brod sagradio izvesni Mile Mravović. Stanković je sebi kupio novi auto, kao i detetu, kupio je plac i u Crvenki gradi kuću, koju je stavio pod ploču. Sve od svoje policijske plate!

Rečna policija je svoja plovila, čamce i brodove servisirala u Brodotehnici, čiji je sada vlasnik Slaviša Purić.

Rečna policija remontuje danas čamce u servisu Mileta Mravovića iz Ostružnice, koji ispostavlja visoke račune, a iznosi su i po nekoliko miliona dinara. Prilikom remonta tri patrolna čamca, Mravović je zamenio takozvane zet noge, pa je tom prilikom stavio obe desne, i polovne dihtunge, što govori o njegovoj stručnosti. Sva tri čamca su nesposobna za upotrebu. čamci imaju volvo motore po 250 konjskih snaga i duple elise na zet nogama. Svaka elisa košta po hiljadu evra.

Danas rečna policija nema nijedan upotrebljiv patrolni čamac, koji bi mogao da pruži ozbiljnu pomoć havarisanim plovilima i ljudima na rekama. A policajci koji su stručno osposobljeni za noćnu i dnevnu plovidbu rekama pod svim uslovima, i koji nisu imali nikakvih šteta na plovilima za vreme svog savesnog rada (uplovljavali su u Drinu i Moravu), njima je onemogućen pristup i upravljanje čamcima.

Novi komandir je aktivnosti policijskih službenika Policijske ispostave za bezbednost na rekama sveo na legitimisanje građana na obalama Dunava i Save! U patrolnom listu, koji je pokazan uredniku Tabloida, stoji nalog za kontrolu dozvola sportskih ribolovaca na obali, a pod tačkom sedam i ''otkrivanje mogućeg atentarora na novinarku O. B.", kao i praćenje sportskih utakmica van Srbije. Kontrola šverca i nedozvoljene trgovine na Dunavu i Savi nije predviđena, a nije je moguće ni izvršiti jer su plovila onesposobljena.

Novost u radu Policijske ispostave za bezbednost na rekama je novi hangar, u koji su smeštene kancelarije policijskih službenika i prateći objekti, a čija izgradnja je plaćena 4,5 miliona evra.

Izvori Tabloida tvrde da je prilikom preseljenja u novi hangar, koji se nalazi na Savskom nasipu bb, došlo do pljačke alata u vrednosti od najmanje 20.000 evra. Odneti su muzički stubovi marke daiva, televizori, kožne stolice i garniture, klima-uređaji, koje su pukovnici policije skidalu u dva stata posle ponoći (zatečen pukovnik žika Jovičić). Opljačkana je kuhinja, odneti su čak i lonci, šerpe, servisi... Odneto je sve što se odneti moglo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane