Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Advokati

Advokati

 

Niški pravni užas: Slučaj Smiljka Kostića i njegovih advokata Šoškića i Miloševića

 

Priznaj, dakle mrtav si čovek

 

Koliko srpskih advokata opljačka svoje klijente do gole kože? Koliko je onih koji klijente prodaju protivnoj strani, ili otkucaju policiji? Smiljko Kostić to zna bolje nego iko drugi 

 

 

M. Brkić

 

Ruski pisac Varlam Šalamov, u memoarima u kojima opisuje svoje hapšenje i slanje u logor na Kolimi, kaže da su oni koji su uhapšeni - preživeli zahvaljujući savetima onih koji su uhapšeni pre njih. Novopridošlom sužnju savetovali su, šapatom - čuvaj se advokata.

Srpska advokatura je i danas opterećena delovanjem advokata-provokatora, saradnika policije, doušnika tajnih službi, funkcionera političko-policijskih strana i, povrh svega, gramzivih i besprizornih ljudi.

Ovo je samo jedna od priča o zlodelima onih koji zastupaju građane.

Gospodin Smiljko Kostić bio je direktor Duvanske industrije Niš kada su ga uhapsili i priveli istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu, koji mu je, "zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja", odredio pritvor. Bilo je to 9. februara 1988. godine, kada je gospodin Kostić izgubio slobodu, po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Vlajka Stojiljkovića.

U pritvoru je okrivljeni Kostić proveo pune tri godine, sve dok ga petočlano veće Okružnog suda u Nišu nije oslobodilo od optužbe za zloupotrebu službenog položaja i istom presudom ga osudilo na dve godine zatvora zbog navodnog "nesavesnog poslovanja u privredi".

 

Sistematska pljačka

 

Pune tri godine trajala je drama Smiljka Kostića da dokaže svoju nevinost i lažne optužbe.

U zatvoru je Kostić bio izložen teškim patnjama, ali će svakako do kraja života pamtiti taj 19. oktobar 1999. godine, kada su ga u pritvorskim prostorijama posetili njegovi branioci, beogradski advokat Slobodan Šoškić i niški Slavoljub Milošević.

Uzbuđenom pritvoreniku Smiljku Kostiću podmetnuli su otkucani tekst "PRIZNANJA", zahtevajući da ga potpiše. Nakon što je Kostić potpisao "PRIZNANJE" ("Priteran materijalnim dokazima osumnjičeni je priznao svoju zločinačku delatnost", saopštavali su organi reda pre tridesetak godina i u Srbiji), njegovi branioci su hemijskom olovkom dodali da je Kostić dužan da im obojici plati po 150.000 maraka, plus troškove plaćene istrage. Ovih 300.000 maraka trebalo je da advokati, navodno, predaju sudiji koji sudi Kostiću.

Advokati su bili zvanični, strogi i pretili su klijentu otkazivanjem punomoćja i visokom kaznom zatvora.

Njih dvojica su za odbranu od Kostićeve supruge već bili dobili iznos od 130.000 maraka!

Nakon što je odlukom suda pušten iz pritvora, advokati traže od Smiljka da im isplati još 300.000 po "priznanju" koje im je dao u pritvoru. (Eh, taj islednički duh Slobodana Šoškića.)

Opljačkan i prethodnim isplatama u visini od 130.000 maraka (u to vreme nijedan američki advokat ne bi naplatio svoju odbranu), Kostić obaveštava svoje branioce da taj novac nema.

Advokati presavijaju tabak i podnose tužbu Opštinskom sudu u Nišu, računajući da je prva violina niškog pravosuđa Danilo Nikolić, predsednik Okružnog suda u Nišu.

Sudija Opštinskog suda u Nišu Snežana Todorović u celosti usvaja tužbeni zahtev advokata Slobodana Šoškića i Slavoljuba Miloševića i obavezuje tuženog Smiljka Kostića da im isplati iznos od po 150.000 maraka, a po "priznanju" koje im je dao u pritvoru.

U ovom postupku sudija angažuje i sudskog veštaka finansijske struke Radivoja Nikolića da utvrdi kolika je vrednost advokatskih usluga koje su izvršili tužioci - advokati Šoškić i Milošević, u predmetu okrivljenog Kostića. Veštak utvrđuje da je advokat Milošević preplaćen za iznos od 127.000 dinara, a advokat Šoškić za 51.948 dinara, u vreme kada su primili novac od Kostićeve supruge 1988. godine! Ipak, "priznanje" sudija uzima kao dokaz i preplaćeni advokati dobijaju još po 150.000 maraka, koliko im priznaje sudija Snežana Todorović.

Okružni sud u Nišu delimično preinačava prvostepenu presudu, ali obaveza Kostića da plati genijalne advokate ostaje!

 

Ništa ne potpisujte

 

Protiv pravnosnažne presude Okružnog suda u Nišu, Smiljko Kostić ulaže reviziju Vrhovnom sudu Srbije. I javni tužilac Srbije podnosi zahtev za zaštitu zakonitosti protiv presuda sudova u Nišu, tražeći da obe presude Vrhovni sud Srbije preinači i odbije tužbeni zahtev.

Gospodin Kostić se ponadao da će u "kući pravde" (Vrhovnom sudu Srbije) uvažiti makar zahtev za zaštitu zakonitosti javnog tužioca Srbije. Ali... Nisu Šoškić i Milošević mačji kašalj.

Vrhovni sud Srbije, u veću kojim predsedava sudija Stojan Jokić (sudija iz Niš), presude niških sudova se samo kozmetički šminkaju, a zahtev za zaštitu zakonitosti javnog tužioca Srbije odbacuje.

Presuda izrečena Smiljku Kostiću je konačna, neoboriva, neopoziva.

Opštinski sud u Nišu doneo je i rešenje o izvršenju, kojim je, prvo, dok je g. Kostić bio gradonačelnik Niša, naložio skupštinskim službama da mu obustavljaju dve trećine plate i šalju ih na račune advokata Šoškića i Miloševića, a potom je doneo novo rešenje, da se Kostiću, do kraja života, uzimaju dve trećine penzije za račun njegovih bivših branilaca!

Koliko srpskih advokata opljačka svoje klijente do gole kože, koliko je onih koji klijente prodaju protivnoj strani, ili otkucaju policiji?

 

 

 

 

Otvori oči

 

Većina advokata su danas u Srbiji puki siromasi, jer pošteno obavljaju svoju profesiju. Nažalost, postoji i stotinak advokata provokatora sa najgorim kriminalnim svojstvima, koji se bogate na nesreći svojih klijenata.

Kada angažujete advokata, ništa ne potpisujte, nikakva "priznanja". U svakom slučaju, čuvajte se advokata.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane