Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Boljevac: Dole i dalje sve gore

Boljevac: Dole i dalje sve gore

 

NN konačno dolijao

 

  "Grupa građana" obavestila je Policijsku upravu u Zaječaru da su "kriminalci i lopovi obavešteni o predstojećim policijskim akcijama koje će biti preduzimane, a iste se preduzimaju tek kad se svi tragovi unište". Naivna neka grupa

 

Z.G.

 

Boljevac, varoš na jugu Srbije, godinama preživljava zaboravljen od državnih institucija, prepušten strahovladi lokalnih moćnika i korumpirane policije, bez nade u bolje sutra i bez ideje kako da se priključi novom veku, koji ovde nije došao, a kad će, ne zna se. Upravo zbog toga, grupa građana, očito uplašenih za svoju bezbednost, napisala je anonimno pismo i poslala ga na adresu Policijske uprave Zaječar, u kome su navedeni razlozi opšteg beznađa, i u kome je sama policija prozvana kao glavna štetočina.

Pismo ipak nikada nije došlo do onoga kome je bilo namenjeno. Razlog je bio strah da se ne prepoznaju autori i da istraga ne krene u tom pravcu, a ne u pravcu koji bi trebalo da ukaže na protagoniste kriminala u ovoj opštini.

Primera ima mnogo. Jedan je posebno slikovit...

 Krajem marta 2007. godine opštinska komisija koju su činili predsednik Zvezdan Milićević i članovi Zoran Konić, Ljubiša Savatijević, Goran Adamović i Srđan Živković zatražila je informaciju od policijske stanice u Boljevcu u vezi sa krađom uređaja za preradu otpadnih voda, a sve kao posledica bezazlenog pitanja odbornika Miće Micarevića u vezi sa ovom rabotom.

Stigao je ubrzo šifrovani odgovor iz policije da je dana tog i tog, podneta prijava protiv NN počinioca.

Ovakva sprdnja sa narodom nije od juče. Lokalna policija odavno već nije servis u službi svih građana, nego privatni servis kriminalnih grupa i pojedinaca u Boljevcu. Da je to tako, govori i porast narkomanije, sve češći slučajevi nezapamćenih pljački i privrednih prestupa. Ali, slučaj nestanka opreme u Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda Boljevčani smatraju krađom veka iz više razloga.

Ipak, opštinska komisija, za razliku od policije, rešila je da se bavi svojim poslom, pa je došla do zapanjujućih podataka. Recimo, postrojenje za preradu otpadnih voda nikada nije bilo fizičko-tehnički obezbeđeno i još uvek se utvrđuje ko je odgovoran za to!

A sve je počelo tako što je više puta sklapan i raskidan ugovor o izgradnji objekta sa beogradskom firmom Vodotehnika, a završilo se tako što je posao dobila zaječarska firma Vodogradnja. Već 2005. godine prijavljene su prve krađe. Ko je krao i kako, ne zna niko - osim policije. Ona mu zna čak i ime. Zove se NN počinilac.

Da u Boljevcu nije ništa bolje nego u drugim delovima južne Srbije govori i nenamensko trošenje sredstava iz takozvanog Nacionalnog investicionog plana (NIP), namenjenih za izgradnju stadiona u naselju Rtanj. Stadion nije ni danas završen. Krivci za ovo spadaju u grupu zaštićenih.

U Boljevcu je sve nešto napola. Nedovršena je fabrika ćumura, nedovršena je fabrika biodizel goriva, radi firma Aero Akva, ali se očekuje brzo zatvaranje... Firma Milenium Group i njena kupovina odmarališta na planini Rtanj posebna su priča. Tu bi morala da radi ekspertska grupa za velike prevare. Naime, prvi tender je poništen, drugi je raspisan ali ponudu nije otvorila komisija nego predsednik komisije, brojevi na koverti i na aktu se nisu podudarali... Konačno je Milenium Group i prošao na ovom tenderu, ali sad, prema tvrdnji izvora u Boljevcu, izbegava obaveze prema bivšim radnicima.

Konačno, u pismu upućenom Policijskoj upravi Zaječar, koje je potpisano sa "Grupa građana", piše između ostalog i to da "...Nije retka pojava da se kriminalci i lopovi obaveštavaju o predstojećim (policijskim, prim. red.) akcijama koje će biti preduzimane, a iste se preduzimaju tek kad se svi tragovi unište."

Skoro kao i u ostatku Srbije. Najpre pljačke, pa onda asanacija terena, potom akcija hvatanja zeca u šumi. A od ražnja nikakve koristi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane