Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

PGP RTS: najviše se krade nasitno

PGP RTS: najviše se krade nasitno

 

Mama, kupi mi auto, garažu će mi kupi država 

 

 

  Nekadašnja snažna diskografska kuća, PGP RTS, danas je samo još veliko ime malog izdavača. Iako još postoji kao posebno odeljenje u okvirima Javnog servisa, njegova uloga je svedena na punjenje džepova zaposlenih. Nešto kao moderna Alajbegova slama koju svako razvlači koliko može i kako hoće.

 

Milan Malenović

 

Izgleda da su zaposlenima u PGP-u porasli apetiti, ili su ostali isti, ali su se smanjili prihodi odakle bi se drpalo, pa je počela otvorena pljačka ovog nekadašnjeg giganta.

Sitne pronevere više nisu dovoljne, izgleda. Nekadašnja likvidatorka finansijske službe Slavka Vujasinović, koja je kao nečija miljenica sa jednog prelazila na drugo radno mesto a da ne odgovara za svoje mućke, svojevremeno je o trošku PGP-a u blizini zgrade u kojoj stanuje zakupila garažno mesto u garaži UPIN-a, Mihajla Pupina 113 na Novom Beogradu, za službeno vozilo koje je dužio njen sin Marko, takođe zaposlen na RTS-u. Ni danas još nikome nije jasno kako je Marko uopšte mogao službeno vozilo da koristi u privatne svrhe.

Sporni ugovor potpisuje Stana Guzijan, tadašnji šef prodaje PGP-a, ali ga ne overava službenim pečatom, svesna da PGP-u to parking mesto ne treba. Kasnije je Stana, običnim dopisom (br.1979 od 28.08.2007) navodno zbog servisiranja vozila, izmenila ugovor na službeni auto (zastava 10) koje je koristio tadašnji direktor PGP-a Ognjen Uzelac. Ništa ni tada, možda, ne bi bilo čudno da Uzelac ne stanuje u Rušnju, 20 km udaljenom od garaže.

Ovo je učinjeno u vreme dok je Uzelac bio na godišnjem odmoru, a gospođica Guzijan ga, po rešenju tadašnjeg direktora Marketinga RTS-a Nebojše Nedeljkovića, zamenjivala. Ugovor je proizvodio pravno dejstvo i sve je uredno plaćano, iako je Uzelac za isti saznao tek u maju 2009, kad je stigao upit od Parking servisa o produženju (dve godine po "zaključenju" ugovora, odnosno godinu dana pošto je Marku otkazan angažman na RTS-u).

Ljubav mame Slavke i pažnja prema sinu ovim se nije završavala. Kada se Marko zaljubio, Slavka počinje da odobrava i servisiranje automobila sinovljeve devojke Bojane o trošku PGP RTS. Kao što se vidi iz faktura priloženih Tabloidu, privatni servis Anđelković PGP-u naplaćuje različite usluge na vozilima čije se registracije, pa čak ni modeli, ne navode. Razlog: Markova devojka ima beli mercedes 150 A klase, a u PGP-u su samo vozila domaćeg proizvođača - Zastave. Naravno da mama Slavka odobrava sva plaćanja i po ovakvim, nekompletnim fakturama, budući da ona i svoj hjundai održava na isti način.

Najveća pljačka je, međutim, tek trebalo da usledi. Prilikom renoviranja svoje kancelarije tadašnji direktor PGP-a Ognjen Uzelac odneo je jednu umetničku sliku, rad Jovana Bijelića, u sef u kancelariji Slavke Vujasinović. Kako se posle renoviranja slika nije uklapala u ambijent, ostala je u sefu sve do maja 2008. kada je netragom nestala. Krađa je otkrivena 13.5.2008. Tada je utvrđeno da je slika poslednji put viđena 10. maja, a da u međuvremenu u zgradi nije bilo nikog drugog do obezbeđenja. Direktor Uzelac odmah podnosi krivičnu prijavu OUP-u Čukarica (KU br. 9668), ali se tada ispostavlja da nigde nema fotografije pomenute slike.

Na videlo tako isplivava neverovatni javašluk u PGP-u. Umetnička dela velike tržišne vrednosti (samo pomenuta Bijelićeva slika vredi oko 20.000 evra) niti su katalogizovana, niti osigurana. Jedini snimak ove slike je upravo ova fotografija koju objavljujemo, a koja je nastala sasvim slučajno i to u privatnoj režiji. Da li se u PGP-u tako postupa da bi se zaposlenima omogućilo lakše samoposluživanje?

Čovek koji je u vreme nestanka slike bio šef usnulom obezbeđenju, a današnji direktor opštih i zajedničkih poslova u PGP-u Zvonko Jočić, umesto da i sam proveri kako je moguće da neko iznese umetničku sliku pored straže na ulazu, zaposlene ispituje o sasvim drugim stvarima. Jočić je, naime, neizbežni član svih komisija koje se formiraju u PGP-u. Kao bivši direktor odbrane i zaštite on i slovi za glavnog bezbednjaka PGP-a.

U međuvremenu je direktor Uzelac optužio Stanu Guzijan da poslovnu dokumentaciju dostavlja konkurenciji. Umesto da ove optužbe ozbiljno ispita, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić samo premešta gospođicu Guzijan na drugo radno mesto, a zatim smenjuje i Uzelca i Nedeljkovića.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane