Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPIZODA 14

EPIZODA 14

Niko nije od juče

 

Piše: Zoran Milojević

Dame i gospodo. Drugarice i drugovi, proleteri svih zemalja (ujedinite se!) i domaći izdajnici! Evo, u zdravlju i veselju preživeh 2009. godinu. U Novu godinu ulazim sa puno Elena, jer po rečima gospodina Cvetkovića, živeću bolje za 1,5 odsto. O Novoj godini slušam razne komentare. Moj komšija, penzioner Stavra, vajka se: "Više volim Novu godinu nego seks, Nova godina mi je češća!" Komšija Vučko, bakalin, jadikuje: "Kako vreme brzo teče, dva puta seks sa ženom i ode godina!" Meni je seksa preko glave, imam ga na svakom mestu, u svakom obliku i formi.

Evropa nam "odblokirala" prelazni sporazum. Tako to ona radi sa nama. Sve je prelazno! Sve me podseća na pružne prelaze po Srbiji! Svi su neobezbeđeni! Naša komisija ne može da utvrdi tačno mesto na kom je ubijen Čiča. Treba to da im pokažu strane arhive. Kad mi ubijamo Srbe, to drugi pažljivo beleže, a mi onda kukamo za onima koje smo pobili. Srbima će Britanci, Rusi ili Amerikanci da pokažu gde su ubili svog komandanta. Srbi, bre, sram vas bilo!

Joška Broz osnovao Novu komunističku partiju. Brozna vremena nam kucaju na vrata, nagoveštavajući nove brozomornosti. Virus zvan "Brozota" preti da napadne novom pandemijom srpske organizme. Od virusa "Brozota" je zabeležena visoka stopa smrtnosti kod obolelih Srba. Lek protiv ovog virusa se nalazi u svakoj srpskoj pljuvački. Treba je sakupiti u ustima i njome politi svaki zametak brozitizma koji vam zakloni Sunce. Ovaj lek je delotvoran, pogotovu u početnoj fazi "novobrozitizama", koji je, izgleda, mutirao u virus kojim se izaziva dijareja, u narodu poznata kao bolest "počesto, pa je poretko".

Srbijica nastavlja život sa Vojvodinom i njenim statutom u sebi. Napadnuta raznim virusima, pa i ovim naslednim virusom kojim je Srbijicu zarazio bolesnik Kardelj, Srbijica se brani belim lukom, kuvanom rakijom i slaninom u vreme posta. Mnogi se ljute što "Srbijičani" smrde od takve terapije, ali zaboravljaju da od smrada niko nije umro. Meni, recimo, kad neki prebace da se osećam kao "Srbijičanin", ja mu direktno u lice - podrignem!

Šta bih poželeo u Novoj godini? Voleo bih da Srbija ne zaudara na netalentovane kompozitore i njihove pesme za njihove umetnice! Voleo bih da se Srbijom ne širi kanalizacioni vonj iz usta pijanih književnika! Voleo bih da Srbija bude očišćena od ekološkog zagađenja koje po njoj šire nepismeni i netalentovani novinari, kojima je mesto na farmi! Voleo bih da svi muzički urednici u Srbiji dobijaju upalu Eustahijeve trube, jer ionako najveći broj njih misle da je to muzički instrument nastao u starom Egiptu. Voleo bih da uđem u redakciju Tabloida i čujem da vrše proširenje članstva, recimo - sa mnom!

U Novoj godini se nadam "daljoj demokratizaciji društva", "daljoj demonizaciji nas nezaposlenih pedesetogodišnjaka", "daljoj dokapitalizaciji vlasti", "daljoj degradaciji opozicije", "daljoj devastaciji ljudskog otpada sa deponija i institucija sistema" i da ne dobijem svinjski grip.

Sebi želim novi roman koji će, konačno, napasti ljubomorne protuve koje bi rado pisale protiv mog pisanja. Ne volim što ćute, tako me ljute!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane