Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Zaječar: Okružni zatvor kao primer nezakonitosti i kriminala

 

 

Kriminalci zatvoreni kriminal otvoren

 

  Radnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Zaječaru prošlog su avgusta ministarki pravde Republike Srbije Snežani Malović uputili peticiju za smenu načelnika ove službe Zorana Mušića. Ministarka na to nije ni trepnula, ali su zato u međuvremenu kriminal i nečasne radnje u zatvoru procvetali

 

 

Poštovana redakcijo,

 

Zbog teških kriminalnih radnji, zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava, obraćamo vam se s namerom da vas upoznamo sa situacijom u Okružnom zatvoru Zaječar.

Organizovana grupa na čelu sa upravnikom Radivojem Živkovićem, načelnikom Službe obezbeđenja Zoranom Mušićem, načelnikom Službe za obuku i upošljavanje Goranom Spasićem, vaspitačem u zatvorenom odeljenju Borislavkom Paunović, učinila je niz teških krivičnih dela.

Evo nekoliko primera teških malverzacija, krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja od strane ove organizovane grupe:

- Godina 2008. Vršilac dužnosti upravnika Zoran Mušić, uz pomoć načelnika Gorana Spasića, proneverio je 3.000.000 dinara za navodno renoviranje nove farme, koja je istureni objekat Okružnog zatvora Zaječar.

- Godina 2008. Kao v.d. upravnika Zoran Mušić i načelnik Goran Spasić primaju mito od osuđenika Branislava Lađevca od 2.000 evra za izlazak u poluotvoreno odeljenje, a zbog mogućnosti izlaska u grad i na vikend. On je osuđen za teško ubistvo na 10 godina, jer je na monstruozan način ubio najboljeg druga, raskomadao ga i delove tela razbacao po Beogradu. Pitanje je i kako je i došao iz Niša kod nas na izdržavanje kazne. Iz poluotvorenog odeljenja u više navrata beži i ne snosi sankcije.

- Godina 2008. Mušić je i dalje v.d. upravnika. Kod osuđenika Gorana Grkića iz Ćuprije, glavnog narkodilera, u zatvorenom odeljenju zatvora pronađen mobilni telefon. Daje Mušiću 2.000 evra i izlazi u poluotvoreno odeljenje. Tu koristi sve pogodnosti kao najprimerniji osuđenik.

- Čim je stupio na dužnost upravnika Okružnog zatvora Zaječar 1. januara 2009, Radivoje Živković postavlja za vaspitača u zatvorenom odeljenju svoju rođenu sestru Borislavku Paunović, koja u sprezi sa bratom, za novčanu nadoknadu, daje pogodnije grupe i tretmane. Zar to nije sukob interesa?

- Februar-avgust 2009. Načelnik Zoran Muš uz pomoć ml. zap. Zorana Ignjatovića i pritvorenika Draže Božića i Ninoslava Ćirića organizuje unošenje mobilnog telefona za pritvorenika Nedžmedina Hajrovića uz nadoknadu od 5.000 evra. Pritvoreni Hajrović iz Novog Pazara odgovara za četiri kilograma heroina, a njegovoj porodici se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za trgovinu narkoticima.

- Jun 2009. Osuđenik Ninoslav Ćirić pre pravosnažne presude ide na izdržavanje kazne u KPZ Niš pa je posle samo mesec dana prebačen iz KPZ Niš u OZ Zaječar. Posle nekoliko nedelja, iako je presuda nepravosnažna, iz zatvorenog odeljenja je prebačen u poluotvoreno odeljenje, odakle bez problema koristi vikende i izlaske u grad. Isti je višestruki povratnik i lokalni narkodiler. Ceo grad zna da je prodao skupoceni audi da bi sebi obezbedio bolji tretman u zatvoru Zaječar. Šta mislite, kome je dao novac za to? Naravno, vaspitačici Borislavki, upravniku i načelniku službe Zoranu Mušiću.

- Mart 2009. Osuđenik Aleksandar Kevac napada komandira Bogdana Jankovića, koji ga zatiče u kupatilu kako pakuje heroin za dalju distribuciju u zatvoru i kroz razbijeno staklo od tuš-kabine beži iz paviljona i kruga zatvora. Na licu mesta pronađena su dva grama heroina u PVC kesici, a veća količina na jakni osuđenika. Advokat Jugoslava Rodić, branilac Aleksandra Kevca, po ustaljenom "protokolu" sklapa dil sa upravnikom da se Kevac dobrovoljno vrati u zatvor, a da pri tom ne snosi nikakve sankcije. Krivičnu prijavu nadležnim organima nikada nisu podneli ni upravnik ni načelnik Službe obezbeđenja, čija je to dužnost. I kada je gore navedeni osuđenik posle bekstva vraćen u zatvor, od strane načelnika Zorana Mušića je naređeno da se smesti u sobu i da ga niko nije pipnuo. Heroin je ostao kod načelnika Mušića i nikada nije predat PU Zaječar.

- Mart 2009. Komandir Milan Serjević, komšija i dobar prijatelj Zorana Mušića, bez razloga u stroju tuče osuđenika Virijevića. Svi osuđenici stupaju u generalni štrajk odbijajući da uzimaju hranu. Postupak nije pokrenut protiv komandira, a OPC Beograd nikada nije poslat vanredni izveštaj o stupanju 110 osuđenika u štrajk glađu.

- Osuđenik Igor Kostić je prebačen iz KPZ Niš u OZ Zaječar i za bolji tretman u OZ Zaječar upravniku daje mito od 5.000 evra. Za taj novac, uz pomoć upravnikove rođene sestre Borislavke Paunović, vaspitača u zatvorenom odeljenju, izlazi u poluotvoreno odeljenje, odakle dva puta beži.

- Avgust 2009. Osuđenik Igor Kostić pokušava bekstvo i iz zatvorenog odeljenja tako što se popeo na krov zatvorenog odeljenja prilikom šetnje. Disciplinski postupak nikada nije pokrenut iako je prijava napisana, a upravnik je naredio da se nikako ne upotrebe sredstva prinude. Upravnika zove tata, a upravnikovu sestru vaspitačicu Borislavku zove mama.

- Vaspitačica Borislavka, upravnikova sestra, radi u zatvorenom odeljenju. Za svaki bolji tretman-kategoriju ima svoj cenovnik, isključivo u evrima.                           I

- Septembar 2009. Auto-mehaničar Branislav Radović bez i jednog dana rada u službi za odezbeđenje prelazi da radi kao vođa smene u zvanju nadzornik straže. Isti taj Radović je visok čak 159 cm i primljen je u zatvor bez lekarskog uverenja. Svoje radno mesto je kupio novcem od otpremnine koju je uzeo iz Fabrike kablova Zaječar, gde je pre toga radio. Novac je dao načelnicima Mušiću i Spasiću.

- Septembar 2009. Stariji komandir Dragan Stanković krade po samoposlugama, biva uhvaćen od policije, a načelnik Zoran Mušić kažnjava ga sa 20 odsto čak - jedan mesec. Da li takav radnik zaslužuje da radi u uniformisanom sastavu? Zaslužuje, jer materijalno pomaže načelnika Službe Zorana Mušića.

- Januar 2010. Nadzornik Milan Ranđelović, sin bivšeg upravnika Ljubiše Ranđelovića, popravlja svoje vozilo u servisu Maki u Knjaževcu, a na izdržavanju kazne je zet vlasnika servisa. Posle obavljenog servisa, otišli su na ručak u lokalnoj kafani. Ne preduzima se ništa, jer su njegov otac i Radovan Korać dobri prijatelji.

- Septembar 2009. Savetnik Radovan Korać dobija, tačnije uzima tri praseta sa nove farme. Platio nije, ali zato štiti načelnika Zorana Mušića, načelnika Gorana Spasića i upravnika Radivoja Živkovića.

- Mart 2010. Stariji komandir Miliša Ranđelović, kao vođa smene, pušta sa izdržavanja kazne osuđena lica po dva dana pre isteka kazne. To je najteži oblik disciplinske i krivične odgovornosti. Štiti ga načelnik službe Zoran Mušić, jer mu Miliša održava ceo vozni park, kao poznati automehaničar u gradu.

Od jula 2009. do marta 2010. više puta smo se obraćali i ministarki pravde i direktoru Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija. Nije preduzeto ništa. Zbog toga smo podneli peticiju za smenu načelnika Službe obezbeđenja Gorana Mušića. Potpisali su je svi radnici Službe obezbeđenja i predata je ministarki pravde i direktoru Uprave.

 

           Radnici Službe obezbeđenja Okružnog zatvora Zaječar

 

 

 

 

Po Kodeksu ponašanja državnih službenika bila nam je dužnost da o svim nepravilnostima i nezakonitim radnjama obavestimo nadležne više instance.

Po istom kodeksu, zbog toga ne smemo da snosimo nikakve sankcije, a ipak smo sankcionisani na najgore načine: otkazima, suspenzijama, premeštajem u druge zavode, disciplinskim postupcima, premeštajem na druga radna mesta, smanjivanjem ocena, prevremenim penzionisanjem...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane