Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Proces

Proces

 

Slučaj Bobana Miletića Bapsija

 

Kafka u Zaječaru

Da je priča o pravu i pravdi u Srbiji jedna najobičnija sprdnja, pokazuje i neverovatan slučaj Bobana Miletića Bapsija, pisca i aforističara, proganjanog i kažnjavanog za vreme režima Slobodana Miloševića, a onda od novog režima maltretiranog do današnjih dana...

N.V.

 

Svako zlo ima svoje duplo dno. Dokaz tome je i napredovanje izvesnog Veroljuba Cvetkovića, inače sudije, koji je 9. juna 2000. godine u Okružnom sudu u Zaječaru potuno protivpravno, kršeći sve zakone, osudio pisca i aforističara Bobana Miletića Bapsija na pet meseci zatvora zbog knjige "Srbijo, majko, plači".

Naime, Miletićev birokratski dželat, onako nelustriran, posle 5. oktobra 2000. godine nastavlja svoju uspešnu karijeru sudije, te tako već 2005. godine prelazi, ni manje ni više, nego u - Vrhovni sud Srbije! Da li je ovaj čovek zadužio nečim i novi režim pa je u demokratskoj reformi pravosuđa pod komandom Nate Mesarović prošao njen hvaljeni i besprekorni reizbor sudija i sada sudi u Apelacionom sudu u Beogradu? Mora da odgovor na ovo pitanje znaju čak i nedotupave režimske udvorice u Beogradu a ne samo korumpirani vlastohlepci u Zaječaru.

Nasuprot svemu ovome, sudija Opštinskog suda u Knjaževcu mr Vladimir Radivojević, koji je Bobanu Miletiću Bapsiju presudio odštetu za nezakonito hapšenje i pritvor, i koji je bar delimično ispravio nepravdu učinjenu prema njemu i članovima njegove porodice - nije prošao reizbor!

Ali, da bi stvari bile jasnije, treba podsetiti da je presudu od 9. juna 2000, kojom je Miletić osuđen zbog kritike Miloševićevog režima kroz svoju knjigu pod naslovom "Srbijo, majko, plači" ukinuo Vrhovni sud Srbije dana 28. decembra 2000. i vratio u Zaječar na ponovljeno suđenje. Do novog suđenja nikada nije ni došlo, jer je Miletićevu amnestiju potpisao tada tek izabrani predsednik SRJ Vojislav Koštunica.

U toku 2001. i 2002, u nameri da naplati odštetu od države za sve što mu se mimo zakona desilo, Miletić nudi državnim organima vansudsko poravnanje pa je, kad to nije uspelo, krenuo da pravdu traži na sudu (sam je kasnije konstatovao: "Bolje da nisam").

 Nakon bezbroj ročišta, 2006. godine, presudom Opštinskog suda u Knjaževcu, za nezakonit pritvor dobio je milion dinara (tada 12-13.000 evra). Ovu presudu Opštinskog suda u Knjaževcu potvrdio je Okružni sud u Zaječaru G.ž.1200/06 20.6.2006. i presuda je postala pravosnažna. U izvršnom postupku pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu, a čije rešenje je potvrdio Okružni sud u Beogradu, stečeni su uslovi da Miletić podigne taj novac. To je i uradio u oktobru 2006.

Tri godine kasnije, demokratska Srbija traži od Bapsija da vrati 700.000 dinara, i to sa kamatom! Jer je u međuvremenu Vrhovni sud Srbije, u kome je sudio i Bapsijev dželat Veroljub Cvetković, usvojio reviziju javnog pravobranioca Srbije, i dosudio baspiju samo 300.000 odštete.

Naravno, Miletić je u međuvremenu novac potrošio, jer mu niko u ovoj neobičnoj zemlji nije propisao da ne sme svoj novac da troši, a ni rok za to mu nije određen. Sam Miletić kaže: "...Meni je savest čista pred Bogom i narodom. Ni na jednog sudiju, a bilo ih je poprilično, počev od Opštinskog suda u Knjaževcu, zaključno sa Okružnim u Beogradu, nisam vršio pritisak, podmićivao ili ucenjivao. Novac mi nisu dosudile neke moje privatne sudije, niti sam u državni trezorao sa heklerom i čarapom na glavi kao neki... Ove sudije što su mi dosudile novac su sudije Republike Srbije i valjda su išle u istu školu gde i Vida Petrović-Škero, bivši predsednik VSS, i njeni potčinjeni u tom sudu, a koji su mi sudili reviziju - nezabeleženu u istoriji VSS dugoj 163 godine... Zbog ove revizije mene sada zamenik republičkog javnog pravobranioca tuži radi neosnovanog obogaćenja!".

Za štetu koju sud pričini strankama, odgovara Republika Srbija. Tako piše u zakonu. Ali, sada Opštinski sud u Zaječaru odlučuje, bez navođenja osnova, da Bapsi vrati 700.000, plus troškovi, pod pretnjom plendibe imovine. Izgleda da tek počinje. Bapsiju sad plene imovinu! Došla Republika Srbija po ono što nije njeno! Tužilja neosnovano veruje da je puno dala! Kao da je država na pravdi Boga robijala umesto Bapsija!

Sve je isto, samo njega nema.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane