Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Domci

Domci

 

Kako su se voleli nesmenjivi rukovodioci Doma RVI u Beogradu

 

Dvojac, a krade kao osmerac

 

Za kolovođe nezakonitog i u svemu skandaloznog poslovanja u beogradskom Domu RVI, već sada može da se kaže da su od ranije poznati organima gonjenja. Uskoro će, zvanično makar, da ih upozna i nadležno tužilaštvo...

 

Milica Grabež

 

 

Početkom 2010. godine, tačnije 1. februara, Uprava kriminalističke policije u Beogradu, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), primila je, i odmah prosledila nadležnom tužilaštvu, krivičnu prijavu protiv Slobodana Vukašinovića, predsednika Saveta Doma Ratnih vojnih invalida, Branke Stojić, upravnice Doma RVI, Tomislava Plavšića, predsednika gradskog odbora Ratnih i mirnodopskih invalida, Ilije Zagorca, potpredsednika gradskog odbora RMVI, i Tatjane Milosavljević, zaposlene u Domu RVI.

U svojstvu punomoćnika opštinskih odbora RVMI Voždovca, Novog Beograda i Zvezdare, prijavu je potpisao advokat Milan Zindović.

U samoj prijavi doslovno piše da "...Zbog postojanja osnovane sumnje da su kao odgovorna lica, Slobodan Vukašinović, predsednik Saveta Doma RVI, kome je odavno istekao mandat, i Branka Stojić, Upravnica Doma RVI, u periodu od 2007. godine do današnjeg dana, nenamenski trošili budžetska sredstva, koja se u skladu sa zahtevom Gradskog odbora udruženja RMVI dodeljuju, od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, a da pri tom Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju za 2008. godinu nije razmatrao nadležni odbor, niti je izvršen uvid u finansijsku dokumentaciju, već je isti potpisan od strane predsednika Nadzornog odbora na zahtev Tatjane Milisavljević, kao i predstavnika stručnih službi, iako je znala o navedenim nezakonitostima...".

 

Ova krivična prijava u nastavku dobija oblike savršenog sinopsisa za kriminalni scenario, pa u daljem razobličavanju organizovane pljačke i samovlašća u Domu RVI, podnosioci kažu:

"...Zbog osnovane sumnje da su Slobodan Vukašinović, kao predsednik Saveta Doma RVI kome je odavno istekao mandat, i Branke Stojić, upravnice Doma RVI, izdavali u zakup raznim pravnim i fizičkim licima poslovni prostor koji se nalazi u Beogradu, u ulici Savski trg broj 9, a da o tome nisu dostavljali izveštaj nadležnima organka Udruženja RVI, zbog čega se nije moglo utvrditi koji prostor je izdavan, u kojoj površini, te kako se postupalo sa sredstvima dobijenim po osnovu zakupa poslovnog prostora, budući da navedena sredstva nisu ni prikazana u Izveštaju o materijalno-finansijskom poslovanju pod stavkom Prihodi, pa je na taj način nastupila imovinska šteta u neutvrđenom iznosu..."

 

U razotkrivanju skandaloznih nezakonitosti, potpisnici krivične prijave protiv dugogodišnje klike koja rukovodi Domom RVI u Beogradu kao svojim privatnim preduzećem, otišli su i do takvih detalja da će nadležno tužilaštvo imati pune ruke posla. Naime, u prijavi je pomenut i kredit u visini od 70.000 evra, dignut u korist jednog privatnog preduzeća, a za koji su Slobodan Vukašinović i Branka Stojić založili kao hipoteku nekretninu na Savskom trgu broj 9, a koja je u vlasništvu Udruženja RMVI, što je flagrantna zloupotreba službenog položaja kažnjiva po zakonu. Osim preduzeća Stojić-Vukašinović, kao saizvršitelji ovog prestupa navedeni su još i Tomislav Plavšić, kao predsednik gradskog odbora RMVI (koji je i osnivač Doma), i Ilija Zagorac, kao potpredsednik, jer su o svemu bili upoznati ali nisu preduzeli odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti.

Potpisnici ove krivične prijave preciznije opisuju ovo kriminalno delo, pa kažu da su prijavljeni "...kao odgovorna lica u Udruženju RVI omogućili preduzeću Medilens iz Beograda, koje je registrovano na adresi udruženja, dakle u ulici Savski trg broj 9, dobijanje kredita kod ovlašćene banke u Beogradu, prema našim saznanjima Rajfajzen banke..."

 

Potpisnici krivične prijave protiv kolovođa mutnih radnji u Domu RVI, uputili su policiju i tužilaštvo na prikupljanje dokaznih materijala tako što su predložili da se izvrši uvid u list nepokretnosti 682, Katastra opštine Savski venac, zatim da se prikupe obaveštenja od računovodstva udruženja, obaveštenja od zaposlenih, obaveštenja o nezakonitostima o radu prijavljenih iz dopisa-predstavke broj 24/09 od 16.12. 2009. godine, potpisane od strane predsednika Opštinskog odbora RMVI opštine Novi Beograd Borislava Kijca, i predsednika Opštinskog odbora RMVI opštine Zvezdara Jovanke Jolić...

Konačno, tokom predugog čekanja na pravosudno raskrinkavanje preduzeća Stojić-Vukašinović, javili su se i novi svedoci malih i malo većih prestupa ovog neobičnog poslovnog partnerstva, pa će sve doći na red i po zakonu. Jer, čak i u Srbiji, reda i zakona mora biti.

 Tužilaštvo je prijavu prosledilo Odeljenju za privredni kriminal Policijske uprave u Beogradu, koju je u fioku stavio načelnik odeljenja Morić. Njegova odgovornost takođe se utvrđuje.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane