Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

Markiza, de sad!

Nikola Vlahović

 

Svi modni stručnjaci i stilisti znaju da je moda jedna poruka, u stvari. Posebno kad je ženska moda u pitanju.

Kako su Vlada i parlament u Srbiji jedino legitimno pozorište, to je izvesno da ministri i ministarke o sebi govore i određenim modnim detaljima. Tako ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, gospođa u šestoj deceniji života, nosi povremeno pantalone sa vrlo nisko spuštenim kaišem koji opet ima preveliku šnalu, toliko veliku i tako pozicioniranu da liči na pojas nevinosti. Liči ali nije.

Jer, ovde je reč o osobi koja slepo sprovodi politiku jednog drugog ministra, koji je istovremeno i predsednik njene stranke. Gospođa Kalanović je izvršitelj volje Mlađana Dinkića i njegov ženski epigon. Dakle, nema govora o nevinosti.

I marketing joj je sumoran kao i njemu. Raspolaže dugačkim korakom za brze šetnje kroz sirote srpske kasabe, usiljenim osmehom i dovoljno grubim licem da razgovor sa njom ne može biti ni mnogo opširan ni mnogo prijatan. Ukratko, jedna sadomazohistička pojava, dovoljno kruta i po potrebi krotka, baš po meri svoga izumitelja ministra opšte prakse Mlađana Dinkića.

Sve bi ovo bila priča o surogatima provincijske birokratije da nisu u pitanju gospodari naših para. I da ti gospodari ne odlučuju o sudbini miliona ljudi.

Jer, kad gospođa ministarka Kalanović kaže da bi autoput Beograd - južni Jadran trebalo da bude završen do 2015. godine i da će na leto početi izgradnja prve deonice od Uba do Lajkovca, te da će deo novca od prodaje 40 odsto akcija Telekoma Srbija biti utrošeno za finansiranje izgradnje tog puta, onda je reč o teškim protivrečnostima. Grublje rečeno, neko laže! Ili predsednik Vlade Mirko Cvetković, koji tvrdi da neće biti prodaje Telekoma, ili gospođa sa nisko spuštenim kaišem na pantalonama.

U oba slučaja, izvesno je samo jedno: narodu će sigurno još jednom biti skinute gaće, one sa kaišem od bezbroj rupa napravljenih od silnog stezanja. A putevi i razni koridori, već odavno služe samo za političku paradu i ni za šta drugo.

Gospođa Kalanović je nedavno prepoznala sve lepote otvaranja već otvorenih autoputeva. Desilo joj se to nedavno kod Kragujevca, a učiniće uskoro isto na još nekoliko mesta. Miris asvalta i bitumena garancija su opstanka u svakoj pobedničkoj koaliciji. Barem je do sada tako bilo.

Ali, ova gospođa ministarka iz nekog razloga ne deluje kao egzibicionista. Najradije bi da je nema tamo gde mora da bude. Do sada je nastupala kabinetski, a od sada će morati javno. I to linijom takozvane južne pruge. Linijom Dinkićeve političke kampanje o trošku prevarenog naroda. Sad će i gospođa Kalanović da koristi ministarsku funkciju u svrhe stranačke promocije parolama: "Mi smo sagradili" ili "Mi vam gradimo".

Istina je drugačija. Farbanje je u toku.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane