Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

 

Nacionalni park KBC Bežanijska kosa

 

 

Nemojte me otpustiti, druže patrijarše

 

 

Tabloid je već pisao o stanju u KBC Bežanijska kosa i tamošnjim kadrovima, Tomičinim hajducima, pa i aktuelnom direktoru dr Vladimiru Kovčinu... ili izvesnom Marijanu Zoviću, bivšem šefu kabineta Radeta Markovića i pulenu Mihalja Kertesa, koji je posle svega postao direktor za javne nabavke Bežanijske kose...

 

...

 

 

Pored već pominjanog pravnika Marijana Zovića jedna od retkih zverki je dr Vojkan Radosavljević, "čuveni" profesor, magistar i doktor nauka. I sve bi to bilo lepo da se ne zna na koji je način došao do tih titula. Inače, i dr Radosavljević je kadar Mihalja Kertesa, koji ga je kao svog pulena zaposlio u KBC Bežanijska kosa, gde je u stilu svog mentora odmah prionuo da se "afirmiše" lažnim predstavljanjem, plagijatima i drugim malverzacijama.

Svima je poznato kako je magistrirao - pred praznom salom u kojoj je bila samo komisija u čijem sastavu je bio i dr Kovčin. Nije bio prisutan čak ni neko da pušta slajdove, već je to radio sam dr Radosavljević. Možete samo misliti koja je vrednost tog magistarskog rada kada se nije usudio da ga brani pred publikom, pa čak ni pred svojim najbližima, roditeljima i suprugom. Na sličan način je i doktorirao.

Dr Kovčin ga je zaposlio u Dnevnoj onkološkoj bolnici, gde je dr Radosavljević, uz njegovu saglasnost, trgovao lekovima iz donacija i humanitarne pomoći, a kada su ga sestre otkrile, uz pomoć tadašnjeg načelnika dr Kovčina ceo slučaj je zataškan, iako je tadašnji direktor, profesor Momčilo Babić, hteo da ga otpusti. Od tada je poznata i čuvena izreka - "Molim vas kao patrijarha - nemojte me otpustiti!" - koju je klečeći ispred dr Babića izgovorio dr Radosavljević. Kada je dr Kovčin napustio KBC Bežanijska kosa, dr Radosavljević nije više imao podršku i novi načelnik dr Nataša Milićević ga je sklonila sa odeljenja. Međutim, dr Radosavljević je nastavio sa usponom svoje karijere lažnim predstavljanjem i plagijatima naučnih radova, o čemu mogu da posvedoče pokradeni doktori Dimitrije Ponomarev i Vera Vukić.

Dr Radosavljević se, na primer, lažno predstavio na skupu mladih onkologa u Lisabonu 2001. godine, kao nacionalni predstavnik za Jugoslaviju, što je izazvalo zaprepašćenje svih prisutnih, s obzirom na to da je na skupu bila prisutna zvanično delegirana dr Svetlana Jezdić sa Instituta za onkologiju Srbije. Ovaj međunarodni skandal je doveo do niza prepiski tadašnjeg rukovodstva KBC sa direktorkom hemioterapije Instituta dr Nadom Babović. Sticajem nesrećnih okolnosti, doktorki Babović je u to vreme preminuo suprug u KBC Bežanijska kosa, i to baš kada je bio dežuran dr Vojkan Radosavljević. Kada je sreo doktorku umesto da joj izjavi saučešće, obratio joj se rečima: "Doktorka, je l' Vi znate da sam ja pokušavao da spasem Vašeg muža a Vi pišete protiv mene".

Obmane i lažna predstavljanja ni tada nisu prestala. Dr Radosavljević je od sledećeg direktora, profesora Tomislava Ranđelovića, tražio plaćeno odsustvo za učešće na međunarodnom kongresu onko/pulmologa u Beču 2002. godine, kao predavač po pozivu. Pri tome je kao dokaz podneo falsifikovanu prepisku sa organizatorom sastanka, koji zaista i jeste pozivao dr Radosavljevića, ali ne Vojkana nego Davorina iz Instituta za onkologiju Srbije.

Nikome do danas nije jasno kako je dr Radosavljević tada izbegao krivičnu odgovornost. Možda uz pomoć svoje supruge koja radi u policiji, i Mihalja Kertesa. Zahvaljujući njima on je nesmetano nastavio da radi naplaćujući prijeme u bolnicu, koje je unapred dogovarao za dane kada dežura, o čemu mogu da posvedoče mnogi pacijenti. Poznata je i čuvena njegova rečenica koju je izgovorio mnogim pacijentima: "Ja volim milka čokoladu, ali uvijenu u - 100 evra".

Po povratku dr Kovčina u KBC Bežanijska kosa ponovo je dobio svog zaštitnika koji ga je postavio na mesto šefa i sklonio celu dokumentaciju iz njegovog dosijea koji su formirali prethodni direktori, pa je samo pitanje vremena šta će novo "baron Minhauzen" izmisliti. Kako stvari stoje, moguće je da je izmislio i svoj magisterijum i doktorat, što bi trebalo proveriti.

Druga retka zverka koju štiti dr Kovčin najbolja je prijateljica dr Radosavljevića, a zove se Jelica Bjekić, doživotni načelnik Odeljenja endokrinologije. Dr Bjekić je dobro naučila zanat od dr Radosavljevića - da je lažno predstavljanje najbolji put do uspeha. Poznato je da je dr Bjekić pala na specijalističkom ispitu, a zahvaljujući svojim političkim vezama uspela je da obezbedi pečat subspecijaliste endokrinologa i to bez diplome. Zahvaljujući sadašnjem direktoru dr Kovčinu vršila je mobing nad svojim potčinjenima, koji su mu se u više navrata obraćali molbama za pomoć. Sve te molbe dr Kovčin je ignorisao i dozvolio joj da radi šta hoće.

Pitanje je koliku su korist stekli dr Bjekić, lažnim predstavljanjem kao subspecijalista endokrinolog prepisujući skupe lekove i dajući predloge za penzije, i dr Kovčin koji joj je to dozvoljavao. Na ovo pitanje treba da odgovore istražni organi. Eto takav kadar gaji direktor Kovčin na šefovskim i načelničkim mestima brukajući našu ustanovu.

U prilogu ovog teksta su neki od mnogih dokaza da su svi navodi tačni, a sva obimna dokumentacija, koja  bi i inače, po propisima o dostupnosti informacija od javnog značaja, trebalo da bude dostupna, nalazi se u arhivi KBC.

 

Zabrinuti radnici KBC "Bežanijska kosa"

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane