Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Valjevo

Valjevo

Saobraćajna golgota Andrije Jevtovića

 

Poginulo se, više puta

 

Da i "obična" saobraćajka, (hvala bogu) bez težih posledica, pored ovakvog pravosuđa lako postane razlog za uterivanje novca, dokazuje slučaj poštenog autolimara iz Gornjeg Milanovca

 

M. Grabež

 

Autolimar iz Gornjeg Milanovca Andrija Jevtović do kraja života pamtiće 19. decembar 2002. godine. Na Svetog Nikolu Andrija je oko 9 sati uveče svojim vozilom, na klizavom putu u selu Ćelije, opština Lajkovac, udario u putničko vozilo kojim je upravljao izvesni Igor Aleksić. U udesu su lakše telesne povrede zadobile, osim vozača Aleksića, i njegova trudna žena Dušica i saputnica Nataša Pavlović.      

Gospodin Jevtović je otac troje dece, i ujutru iz Gornjeg Milanovca kreće u Lazarevac da poseti povređene, da im se izvini, da ih kao pristojan čovek obiđe, ponudi pomoć oko lečenja, ako je potrebna. Na njegovu sreću, svi putnici su živi i zdravi, tako da mu sa srca pada veliki teret. I gospođa Nataša Pavlović je, nakon što je prebačena na Urgentni centar u Beogradu, posle pregleda puštena kući.

Dve godine nakon saobraćajne nesreće Opštinsko javno tužilaštvo u Lajkovcu podnosi optužnicu kojom tereti Andriju Jevtovića da je odgovoran za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja, podvodeći sporni događaj pod pravne norme. U optužnici se navodi da je gospođa Nataša Pavlović zadobila teške telesne povrede, i da je bila na lečenju u Urgentnom centru, mada je Andrija svojim očima Natašu video u njenoj kući u Lazarevcu, kada ju je posetio odmah nakon saobraćajnog udesa.

Predmet krivice Andrije Jevtovića tada preuzima predsednik Opštinskog suda u Lajkovcu  Radomir Bućković, koji je u ovom predmetu postupao i kao istražni sudija. Presuda glasi: Andrija Jevtović se osuđuje na dva meseca zatvora uslovno i da plati troškove krivičnog postupka.

Od tada Andrija u svojoj uglednoj autolimarskoj radnji radi samo za advokate. Okružni sud u Valjevu ukida presudu iz formalnog razloga, jer je predsednik veća u ovom predmetu postupao i kao istražni sudija. U ponovljenom postupku sudi sudija Milan V. Stefanović. On donosi tri puta presude, kojima Jevtovića osuđuje na novčanu kaznu od 70.000 dinara. Simbolična kazna, može se reći. Sudija Stefanović prikriva medicinsku dokumentaciju koja je falcifikovana i dovodi "stručnog svedoka" dr B. Pešića kojeg upućuje u spise predmeta u sudnici i zbog toga odlaže za pola sata početak suđenja. Okružni sud je tri puta nalago Opštinskom sudu da uvaži predloge odbrane u vezi sa saslušanjem svedoka, veštaka i izvrši uvid u medecinsku dokumentaciju.

Autoimara iz Gornjeg Milanovca boli, međutim, to što sudije montiraju proces. Oštećena Nataša Pavlović nije bolnički lečena i nije zadobila teže telesne povrede, što je bitan element za kvalifikaciju krivičnog dela.

Ostavljajući poslove u radionici, Andrija u Beogradu uspeva da dobije kopiju iz upisnika koja se vodi o primljenim pacijentima, u kojoj piše da je Nataša Pavlović nakon pregleda puštena kući, bez terapije, koja nije bila potrebna, i da su joj povrede lakše prirode. I komandir Policijske stanice Lig obaveštava Andriju da u policiji postoji depeša kojom su od PS Savski venac u Beogradu obavešteni da je Nataša tom prilikom zadobila lakše telesne povrede, i da je otpuštena sa pregleda, bez terapije.

Sudija Milan V. Stefanović je sada sudija Osnovnog suda u Valjevu, jer je sud u Lajkovcu ukinut. Sudija tera svoje, i ne dozvoljava Andriji da dođe do istine. Sudija želi da pokrije oštećene, koji su već naplatili 720.000 od Garantnog fonda, zbog teških i lakih telesnih povreda.

U kafani u Ćelijama zamenik osnovnog javnog tužioca u Valjevu Mile Nikolić mu, u prisustvu advokata Veljka Smiljanića, traži da mu besplatno popravi auto, a da, navodno, tadašnjem predsedniku suda, odnese novac. Zbog ovakvih tužiočevih spletki, predsednik suda nije ni prošao reizbor. Limar odbija ponudu, smatrajući je nečasnom.

Jedan događaj, saobraćajni udes bez težih posledica, promenio je život vrednom i časnom čoveku Andriji Jevtoviću, koji od tada godinama radi samo da bi plaćao advokate, veštake, svedoke...

Limar je, ovih dana, podneo pritužbu Visokom savetu sudstva, očekujući da će se njegov slučaj zakonito rešiti. Da li će uzaludno biti radovanje, jer u "Kući pravde", svi gledaju u svoje leve ruke.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane