Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Rakovica: Demokratska inkvizicija i teror nad 1.100 ðaka

 

Red, rad i dijagnoza

 

Kako je manijakalna kulturno-prosvetna revolucija jednog nezdravog èoveka, koji je pre devet godina postavljen za direktora osnovne škole u Rakovici, dozlogrdila i ðacima i zaposlenima, svedoèe Tabloidovi izvori, žrtve neèuvenog terora nad zdravim razumom

 

N. Vlahoviæ

 

Punih devet godina na èelu Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici nalazi se izvesni Stanislav Stevuljeviæ, kadar Demokratske stranke i štiæenik predsednika rakovièkog odbora Cvije Babiæa, te predsednika opštine Rakovica Bojana Miliæa (zeta Branka Radujka, direktora Telekoma).

Da bi ova stranaèko-porodièna "leða" Stanislava Stevuljeviæa bila sigurnija, brigu vodi i roðena sestra Branka Radujka, Renata Miliæ-Radujko, gradska sekretarka za finansije.

Kakvu to prosvetnu renesansu u srpsko školstvo uvodi Stevuljeviæ uz snažnu stranaèku logistiku, Tabloidu su poverili zaposleni nastavnici, prve žrtve svakodnevnog terora koji on sprovodi u ovoj ustanovi.

 

Paranoja metastazirala

 

Prema njihovom svedoèenju i priloženoj dokumentaciji, Stevuljeviæ je osoba sociopatskog ponašanja, te mu nije strano da uèenike hvata za vrat, preti im i maltretira ih, o èemu svedoèe i roditelji napadnute dece u više pisanih izjava.

U Stevuljeviæevoj kancelariji je uramljena slika Zorana Ðinðiæa pored koje su sveæa i slavski kolaè, a na desktopu njegovog kompjutera instalirana je njegova fotografija na kojoj se rukuje sa Borisom Tadiæem. Ova mala sobna ikonografija ne bi bila od znaèaja da Stevuljeviæ i zaista nije nastao pod pokroviteljstvom Demokratske stranke, kojoj sada on pomaže, finansirajuæi je izdavanjem poslovnog prostora škole (ukupan meseèni prihod od rentiranja je oko milion dinara meseèno).

Za pet godina, Stevuljeviæ je promenio ni manje ni više nego sedam psihologa, zbog straha da njegovu skrivenu dijagnozu neko ne otkrije. Jer, èovek koji se hvali svojom fotografijom na kojoj visoko uzdignuto drži biè (korbaè, prim. red.), i ispod koje piše "Rad-Red-Disciplina", ne može, prema shvatanju njegovih zaposlenih kolega, nikako biti normalan prosvetni radnik.

Da je to tako, nižu se i druga svedoèanstva...

Stanislav Stevuljeviæ je opsednut gajenjem ogromnih kolièina cveæa, pa mu škola lièi na malo bolji garden-centar. Iz nepoznatih razloga zakljuèava školsku kuhinju tokom radnih dana, ponedeljkom je uveo obavezno sviranje državne himne, na školskom akvarijumu napisao je upozorenje: "Ne uznemiravaj ribice!", uveo je video-nadzor na svim moguæim mestima u školi, a postoje indicije da je to uèinio i u nastavnièkoj zbornici radi lakšeg praæenja ko i kako o njemu prièa.

Kako je tokom proteklih devet godina njegova paranoja metastazirala u ozbiljan proces, zaveo je i posebnu, udbašku administraciju, pa tako postoje èitavi "dosijei" o zaposlenom osoblju i ðacima koje vodi kao "službena tajna - poverljivo", ili kao "službena beleška o vanrednom dogaðaju", u kojima su zaposleni pedagozi u obavezi da saèinjavaju izjave, zapažanja i slièno, sa potpisom "razgovor obavio"...

Ali, nije ni Stevuljeviæ izbegao izazove lepše strane života. Prema jednoglasnoj tvrdnji Tabloidovih izvora, veštim pokrivanjem njegovih (i stranaèkih) finansijskih igara u školi i oko nje, svesno je doveo budžetsku inspekciju u zabludu prilikom rutinske kontrole poslovanja u Osnovnoj školi "Nikola Tesla".

Da je detaljnije proèešljana relacija sa privatnim preduzeæem "NUN", vlasništvo izvesnog Nebojše Stojanovskog, koji rakovièkim osnovcima nudi svoju školu plivanja, ili da je zaista utvrðeno da li Viša medicinska škola "Milutin Milankoviæ" (koja koristi pomoænu zgradu osnovne škole) plaæa zakup 2.000 ili 3.500 evra meseèno, bilo bi mnogo toga jasnije.

Ovako, Stevuljeviæu je ostavljeno da hara ovom ustanovom i dalje, prireðujuæi nove skandale u okolnostima kad je struèno usavršavanje nastavnog osoblja mislena imenica, a budžet za tu obavezu ravan nuli.

 

Veruje u policiju

 

Rakovièka naèelnica za obrazovanje, Nada Æosiæ, obaveštena je o ovim i drugim nepodopštinama i obeæala je zaposlenima da æe Stevuljeviæev cirkus izaæi na videlo, ali...

Pre devet godina, kad je ovaj "demokratski kadar" po svemu sudeæi nezakonito izabran, tim povodom je sastavljena i tužba Ustavnom sudu Srbije, ali se tu i zaustavila zbog stranaèko-porodiène podrške koju ovaj èovek oèito i dalje uživa.

Uprkos svemu, Stevuljeviæ ne ispušta iz ruku "finansijsku suštinu" svoga, na prvi pogled sumasišavšeg projekta.

Na svaki drugi pogled, jasno je kao dan da je ovde reè o dobro razvijenom lokalnom biznisu koji je od znaèajne koristi rakovièkom odboru Demokratske stranke.

Da je to tako, potvrðuje i okolnost da je smenjena prethodna šefica raèunovodstva u školi, a na to mesto dovedena izvesna Nada Simiæ, Stevuljeviæeva ljubavnica (izvori preciznije kvalifikuju pa kažu valerka").

Dugogodišnji školski pedagog Milanka Smiljkoviæ, koja je kao struèni saradnik-pedagog provela na tom radnom mestu skoro èetvrt veka, detaljno je opisala u jednom obraæanju nadležnima i prirodu ove veze, te je navela i dužinu njenog trajanja (osam godina!), ali i brojne, mnogo znaèajnije èinjenice koje Stevuljeviæa teško optužuju kao nasilnika kome nije mesto ni na položaju koji zauzima ni u samoj profesiji.

 Naime, gospoða Smiljkoviæ doslovno kaže da se Stevuljeviæ "...ponaša autoritarno, nasilno, vièe, ispituje, pretresa, èak i fizièki nasræe na njih, vrlo èesto poziva policiju i kad problemi mogu da se reše na normalan naèin, u mom prisustvu je pokušao da davi uèenika...".

U daljem opisu Stevuljeviæevih nastranosti, Milanka Smiljkoviæ piše da mu je omiljena disciplina psihièko maltretiranje struènih saradnika, njihovo èesto prinudno zadržavanje i nakon radnog vremena bez realnih potreba, te da je i sam žrtva "zarobljenog uma", jer u školi provodi vreme od osam sati ujutro do sedam sati uveèe.

Istina, svedoèe Tabloidovi izvori, Stevuljeviæ je najveæi deo dana pod apsolutnom kontrolom svoje ljubavnice, te mu to uzimaju kao olakšavajuæu okolnost.

Konaèno, ne treba zaobiæi ni tu èinjenicu: jedna javna liènost u Rakovici doslovno je poverila Tabloidovim izvorima da su svi upoznati šta Stevuljeviæ radi, i dodala: "...Ne znamo gde æemo sa njim...".

Dok neko ne smisli još bolje i društveno odgovornije radno mesto za liènost ovakvo bogatog psihološkog profila, rakovièki osnovci, njihovi nastavnici i roditelji moraæe da ga trpe.

 

 

 

 

 

Nije normalno

 

Da je Stevuljeviæ ozbiljan problem za 1.100 rakovièkih ðaka i njihovih roditelja, govori i podatak da je ovaj èovek svojevremeno pretio svom ðaku da æe mu otkinuti polni organ, da je jednom uèeniku dao novac da kupi marihuanu kako bi isprovocirao drugog uèenika za koga je sumnjao da se bavi preprodajom narkotika (žrtve Stevuljeviæevog ludila poverile su ovo svom pedagogu Milanki Smiljkoviæ, prim. red.).

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane