Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na tragu

Na tragu

Sremska Mitrovica: a porodica Guslov mislila da je među svojima

 

Ukrali bi i fekalni otpad, a ne samo evre u kešu

 

Ko je opljačkao sirotinju: TV Pink, Nemoguća misija ili Fondacija Divac? Ili svi oni zajedno

 

Milan Malenović

 

U broju 207 Tabloid je pisao o porodici Dikić sa Novog Beograda, kojoj je driblajući zakon i zdrav razum sudija Dragiša Slijepčević oteo stan. Pre nekoliko dana članovi ove opljačkane porodice su se lancima vezali za skupštinu Beograda i pretili da će da se zapale ako im ne bude dozvoljeno da i dalje žive u stanu u kome su pola veka.

Porodica Milovana Guslova, trenutno u Sremskoj Mitrovici, nema čak ni toliko sreće da im neko otima stan, jer ga i nemaju. Devet članova ove porodice, od čega dvoje staraca i petoro dece od četiri do 24 godine, žive bezmalo na poljani. Milovan je Srbin iz Hrvatske, bio je u Vojsci RSK, teško je ranjen na frontu i u komi je proveo više nedelja. Ratni haos ih je iz Hrvatske oterao u Vojvodinu. Od jednog poznanika, kod koga su radili, dobili su kamionsku prikolicu u kojoj su živeli nekoliko godina. Milovanovi roditelji u toj prikolici još uvek provode svoje staračke dane.

Marta 2007. godine za njihovu sudbinu se zainteresovala ekipa emisije Nemoguća misija TV Pinka. Zajedno sa jednim dnevnim listom pokrenuli su akciju sakupljanja humanitarne pomoći koja je trajala od 14. do 31. marta 2007. U akciju se uključio i Vlade Divac sa Fondacijom Divac. Dana 12. marta u selo Laćarak, kod porodice Guslov došla je ekipa TV Pinka sa Mirjanom Stojanović na čelu. U uključenju uživo Vlade Divac je rekao da za početak akcije prilaže pola miliona dinara.

Kada je akcija krenula Milovanu se 19. marta javio direktor Nemoguće misije Vlada Stefanović i rekao da je sakupljeno 17.000 evra i da porodica počne da traži kuću u koju bi se uselila. Guslovima nije trebalo dva puta govoriti: odmah su našli skromni plac u selu i naručili materijal za malu kuću. Najvažnije je Milovanu bilo da porodica posle toliko godina dobije normalno kupatilo u kome deca mogu da se okupaju.

Po završetku akcije, Milovana je zvala načelnica lokalne samouprave Vasilija Brocić i rekla mu da je po njenim saznanjima sakupljeno 40.000 evra. Iz Nemoguće misije i Fondacije Divac niko se više nije ni javljao. Milovan je počeo da sumnja da nešto nije u redu i počeo je da zove sve koje je znao kao organizatore ove akcije.

U Fondaciji Divac je dobio Maju Divac, Vladinu blisku rođaku, koja mu je rekla da je čula za njegov slučaj i da će sve proveriti. Milovan je trebalo da je za tri dana pozove na mobilni. U dogovoreno vreme Maja mu se odazvala samo da bi mu rekla da je napustila Fondaciju i da tamo nešto nije kako treba.

Milovan je uspeo da stupi u kontakt i sa Predragom Sarićem iz emisije Rikošet, koji mu je rekao da je sakupljeno više od 20.000 evra, ali da je pare u džep strpao Danijel Jelovac, jedan od direktora Nemoguće misije.

Konačno je Milovana pozvao izvesni Janković, advokat iz Beograda, koji se predstavio kao zastupnik Vlada Divca. On mu je na jednom sastanku isplatio 2.500 evra, koje je navodno poslao Divac, uz uslov da se više ne pominje ime ovog našeg košarkaša.

Naknadno je Milovan dobijao još poneku crkavicu, kao, na primer, od banke kod koje je bio deponovan novac iz humanitarne akcije, i to na računu gde je jedini ovlašćeni bio Danijel Jelovac. Sveukupno je dobio nešto više od sedam hiljada evra, taman koliko je trebalo da plati za onaj mali plac i za cigle kojima bi sazidao dva, tri odeljenja. Za više nije bilo para, kao ni za struju i vodu. To je dobio uz pomoć Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara za rad i zapošljavanje. Sada se Milovanova deca kupaju bar u lavoru u šupi, a ne u dvorištu. Za sanjano kupatilo nije bilo para.

Neko je pokupio novac namenjen porodici Guslov, to je jasno. Ostaje samo još da se vidi ko, ali tužilaštvo nikako da pokrene istragu koju je Milovan Guslov inicirao. Verovatno se plaše da saznaju ko je lopov. Milovan se tog saznanja ne boji i najavio je da će sredinom oktobra da započne štrajk glađu ispred Fondacije Divac ili TV Pink, baš kao i porodica Dikić ispred Skupštine grada.

Obespravljenima i opljačkanima samo još to i preostaje.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane