Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Mas(ka) na licu, daska po glavi

 

Nikola Vlahović

 

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas došao je na tu dužnost kao čovek sa diplomatskim iskustvom. Bio je lični asistent predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora u Bundestagu, referent u Diplomatskoj akademiji Ministarstva inostranih poslova, referent za kulturu u ambasadi u Vašingtonu, šef biroa Hans Zajdel fondacije u Vašingtonu i mnogo toga još.

Kako je onda takvom diplomati, koji se uporno predstavlja kao "srpski prijatelj" (takvih smo se nagledali ovde), pao na pamet predlog da Srbija sa Kosovom ubuduće treba da uspostavi odnos kao što su imale nekada dve Nemačke?

Možda mu je neki bivši oficir istočnonemačkog Štazija, a sada "konsultant" BND, šapnuo da nada poslednja umire, i da Srbima treba dati neki "sedativ" da lakše podnesu amputaciju dela svoje teritorije? Možda je zaista reč o Masovom naivnom pokušaju da nekom dobronamernom verbalnom konstrukcijom olakša svojim domaćinima stanje u kome se nalaze. Ali, nije Mas naivan, i u to je teško poverovati...

Naivan je, u stvari, svako ko veruje da "model dve Nemačke" ima veze sa današnjim raspećem Srbije na Kosovu. Tamo je bio podeljen jedan narod, a ovde je jedan narod proteran od strane drugog, uz pomoć te iste Nemačke i drugih američkih saveznika.

Ovih dana, Volfram Mas opet nudi lažnu nadu Srbima obećanjem da će Nemačka preduzeća ulagati u Srbiju i da će njegova država učini sve da Srbija uđe u Evropsku uniju.

Nije prvi put da njegova ekselencija govori suprotno od kancelarke Angele Merkel koja je jasno stavila do znanja da nema daljeg širenja EU, i da je za Srbiju kasno. Volfram Mas govori često o potrebi za multietničkim društvom, dok njegova kancelarka smatra da je "u Nemačkoj multikulturno i multietničko društvo nemoguće".

Ali, nije ambasadoru Nemačke u Srbiji toliko stalo do tih "opštih mesta" koliko do obaveza koje ima prema nemačkim kompanijama...

 Kada se medijski koncern WAZ povukao iz Srbije Mas je napao jednog srpskog ministra, izjavljujući kako "nema razumevanja za njega" (jer ima loš odnos prema WAZ-u).

Mora da se gospodin Volfram Mas raduje prodaji Telekoma, najprofitabilnije srpske firme. Kako i ne bi kad je već poznato da će kupac biti Dojče telekom.

 Naravno da je i on posredovao u toj ozbiljnoj operaciji i time sebe doveo u opasnost da ga domaći lopovi, kao u filmu Balkan ekspres, iznenada udare daskom po glavi i predstave se kao prijatelji i spasioci isto kao što se i on njima predstavio: wir sind freunde!

Kad lopov pokrade lopova, to je vrhunac svake klasične komedije.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane