Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Slučaj jedne advokatice i njenog klijenta

 

Nada umire poslednja

 

Legalizacija bespravno izgrađenih objekata unosan je posao. Kako za državu, koja će kroz takse u budžet uneti dosta novca, tako i za razne mahere koji bi u svemu samo da se malo okoriste

 

M.T.

 

Živorad Petrović iz Smedereva, siroti penzioner sa penzijicom od 16.000 dinara, čuo je prošle godine da može da legalizuje svoj ranije podignuti objekat. Smatrao je da je bolje da ga u postupku zastupa neko tome vičan, pa se obratio advokatici Nadi Mitrović-Rakić sa kancelarijom u smederevskoj Omladinskoj ulici broj 6.

Krajem maja Petrović odlazi kod ove advokatice i odnosi joj potvrde o plaćenoj kućarini još od 1962. kada je zgrada podignuta, kao i kupoprodajni ugovor za zemljište. Pošto je pregledala papire Mitrović-Rakić svog klijenta obaveštava da će ga to koštati 19.000 dinara, i on joj odmah isplaćuje traženu svotu. Uzevši novac, ona je samo pogledala na sat i, rekavši: "Žurim, imam suđenje", ispratila svog novog klijenta iz kancelarije ne izdavši mu nikakav račun.

Od tada, evo već više od sedam meseci, Petrović nije od svoje advokatice dobio nikakvo obaveštenje o tome da li je i šta preduzeto u njegovom predmetu. Umesto nje na telefonske pozive bi se javljalo lice zaposleno u kancelariji, sa standardnim obaveštenjima da je gospođa na putu "u Pančevu, Novom Sadu", itd.

Kako se i dalje ništa nije dešavalo, Petrović je jednoga dana stao pred advokatsku kancelariju u želji da svoju pravnu zastupnicu vidi kada dolazi i da joj zatraži da mu vrati novac i dokumentaciju. Umesto toga, advokatica Mitrović-Rakić pozvala je policiju da privede nezadovoljnog klijenta.

U policiji su imali razumevanja za Petrovićeve probleme i odmah su ga pustili. Od advokatice, međutim, ni posle toga ništa nije dobio, čak ni pošto se požalio disciplinskom tužiocu Advokatske komore Srbije.

Sada penzioner Petrović razmišlja - šta se desilo sa njegovom dokumentacijom i parama koje je platio? O čemu razmišlja advokatica Mitrović-Rakić, nikome nije poznato.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane