Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pelješenje

Pelješenje

Graðevinske prevare: zavrtanje ruku u prisustvu vlasti 

 

Da je imao više i izgubio bi više

 

Kako je vlasnik subotièkog "Kominga" Gvozden Joviæeviæ ojadio Miroslava Mitroviæa za 200.000 evra i uništio mu firmu

 

Sredoje Simiæ

 

Kada je Miroslav Mitroviæ, direktor privatnog preduzeæa MM Mozaik iz Lazarevca, "ušao u posao" sa Gvozdenom Joviæeviæem iz Beograda, vlasnikom subotièke graðevinske forme Koming, nije ni sanjao da æe da upadne u prevarantsko-biroktarsko-pravnu mrežu, iz koje sada na sudu pokušava da pronaðe izlaz.

Mitroviæ kaže da ga je Joviæeviæ "zavrnuo" za (najmanje) 200.000 evra, da mu je zbog toga propalo preduzeæe, a on se našao u problemima do guše. Gotovo da nema šanse da iz ove prevare ispliva živ i zdrav.

MM Mozaik æe za desetak dana u steèaj zbog blokade od 10-tak miliona, ali je, kaže Mitroviæ, realni dug oko pet miliona dinara.

 

Ko koga proverava

 

Mitroviæ je saradnju sa Komingom, kao dobavljaè graðevinskog materijala i izvoðaè završnih radova, poèeo u vreme izgradnje fabrike Voda Voda, Si&Si Grup u Vrujcima. U poèetku nije bilo problema. Svi su, manje više, bili zadovoljni. Saradnju su nastavili i kod gradnje hotela u okviru fabrike Voda Voda. Mitroviæu je nuðeno da produži poslovnu saradnju i kad je poèela izgradnja fabrike Sinalko, ali se neækao zbog problema koje je, veæ tada, imao sa firmom Koming.

Joviæeviæ je, naime, za obavljene poslove firmi MM Mozaik dugovao 1,3 miliona dinara. Umešao se i Vojin Ðorðeviæ, vlasnik Si&Si Grup i za dug i nove isporuke i usluge ponudio kompenzaciju njegovom vodom. Po reèima Miroslava Mitroviæa, prihvatio je ovu ponudu, jer je voda bila tražena, a u saradnji sa Komingom i Si&Si Grupom video je šansu za razvoj svoje firme.

Dug Kominga prema MM Mozaiku poèeo je da raste, pa je Joviæeviæ ponudio menice koje mogu da se eskontuju i unovèe. Radilo se o pozamašnom dugu i velikoj kolièini materijala, koju je Mitroviæ trebalo da isporuèi, pa je konsultovao banku. Univerzal banka je pristala da ih prati. Ona æe mu, meðutim, kasnije, zajedno sa Joviæiæem, "doæi glave", tvrdi Mitroviæ. Dobio je menice Si&Si Grup i Kominga i eskontirao ih. Banka ih je prihvatila. Mitroviæ se uzdao u kontrolu banke. Verovao je, veli, da proveravaju bonitet davaoca menice, ali se to nije desilo. Doduše, banka je zaštitila sebe, ali ne i MM Mozaik.

Pri kraju gradnje fabrike Sinalko, deo sredstava je ostao neobezbeðen, a deo blokiran pri naplati menica. Krajem 2006. godine, Koming je bio u blokadi više od sto miliona dinara. Firma MM Mozaik je bukvalno uništena. Mitroviæ se našao u velikim problemima. Samo zašto što je verovao Gvozdenu Joviæeviæu.

Ali, tu prièa, nažalost, ne završava. Umesto da stane i "povuèe ruènu", direktor MM Mozaika ide iz greške u grešku. Kad je kompleks u Vrujcima bio pred završetkom, novac je koliko-toliko stizao iz Si&Si Grup, tako da je i Mitroviæ ponešto mogao da naplati od Kominga. Onda je Joviæeviæ, sa gorèinom prièa Mitroviæ, poèeo prièu da ugovara gradnju novih objekata u Beogradu, u Ulici Stojana Protiæa 40 i u Sarajevskoj 51. Direktor MM Mozaik je ponovo progutao udicu. Prihvatio je saradnju i dao Joviæeviæu na ruke 72.000 evra, na ime isplate radnika koji su radili na izgradnji fabrike Sinalko u Vrujcima, i za dobijanje lokacije u Ulici Stojana Protiæa 40" u Beogradu, kod hrama Sv. Save.

 

Velika prevara

 

U proleæe 2007. godine, Mitroviæ konaèno shvata šta se dešava, da ga Joviæeviæ vuèe u propast. Veæ tada mu je dugovao više od 11 miliona dinara i 72.000 evra. Da bi namirio (stari) dug, direktor Kominga je Mitroviæu dao dva stana u zgradi, koju je gradio u Subotici. Vredeli su mnogo manje od duga, ali je gazda MM Mozaika hteo da bar delimièno reši problem. Mitroviæ je, meðutim, ponovo navuèen na tanak led.

Njegovom advokatu Dušanu Bulatoviæu je cela prièa bila sumnjiva, pa su otišli u Suboticu, i sve proverili. Šokirali su se kad su videli da je na zgradu, gde je Mitroviæ, navodno, dobio dva stana, upisana hipoteka èetvrtog reda. Tako je ostao i bez subotièkih stanova.

Od leta 2008. godine, kada je shvatio da se "radi o velikoj prevari, koja ne može lako da se prevaziðe", Mitroviæ i njegovi saradnici su uporno pokušavali da stupe u kontakt sa Gvozdenom Joviæeviæem, kako bi našli neko rešenje. Kao njegov poverilac, hteo je, kaže, da se bar izgrade stanovi u Ulici Stojana Protiæa 40, kako bi se barem delomièno obeštetio. Ubrzo je, meðutim, shvatili da je sve što Joviæeviæ prièa - obièna laž! Ojaðeni Mitroviæ tvrdi da je gazda Kominga prodao 80-90 odsto stanova u Stevana Protiæa 40, i od kupaca uzeo više od 800.000 evra, a da na parceli nije ni lopata zabodena. Tamo je, kažu, "mrtvo more". Štaviše, ugovor o suinvestiranju sa vlasnicima parcela je raskinut, tako da radovi nisu mogli ni da zapoènu.

Na ime duga Kominga, preduzeæe MM Mozaik je u toj zgradi trebalo da dobije dva stana, površine 143 kvadrata. Mitroviæ je sa Joviæeviæem o tome sklopio ugovor, overio ga u sudu, platio takse, došao kuæi i suoèio se sa (novim) problemom: saznanjem da sve što je uradio i platio, ne vredi ništa! Ukapirao je da je, u stvari, prevaren. Joviæeviæ je, naime, jedan od ta dva stana prodao (i) izvesnoj Darinki Joksimoviæ za 65.000 evra. Kad je saznao da je direktor MM Mozaika protiv njega podneo kriviènu prijavu, Joviæeviæ mu je poslao zahtev za raskid ugovora (?!)

 

 

 

 

 

Stanovi virtuelni, hapšenje pravo

 

 - Nažalost, 70 odsto kupaca virtuelnih stanova u Ulici Stojana Protiæa 40 je, kao i ja, dosta dugo verovalo Joviæeviæu. To je klasièna prevara sa "debelim" umišljajem. Zato sam, u martu 2009. godine, Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu, podneo kriviènu prijavu protiv Gvozdena Joviæeviæa, kojom tražim da me obešteti, odnosno novèanu naknadu od 11.243.000 dinara i 72.000 evra. Sada istragu vodi beogradsko Prvo osnovno tužilaštvo. Zamenik tužioca mi je rekao da je predmet na obradi u policiji. Upravo sam saznao da je Gvozden Joviæeviæ nedavno uhapšen u Subotici. Po èijem nalogu i zašto, ne znam. Jer, Joviæeviæ je "zavrnuo" mnogo graðana. Nisam samo ja prevaren - kaže Miroslav Mitroviæ.

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane