Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja strana

Zadnja strana

 

Suze pokajničke

 

Iskaz dao Srđan Šaper,

svedok-saradnik

 

Izvod iz Zapisnika o ispitivanju svedoka-saradnika Srđana Šapera u prethodnom postupku pred istražnim sudijom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zbog zločinačkog udruživanja i drugih krivičnih dela okrivljenih Borisa Tadića, Dušana Petrovića, Dragana Šutanovca, Bojana Pajtića, Miodraga Rakića, Branka Radujka i drugih u predmetu KPI 82/12. sačinjenog dana 29. novembra 2012. godine.

Istražni sudija Aleksandar Vujičić upoznaje svedoka-saradnika sa njegovim pravima iz ZKP-a kao i na odluku vanraspravnog veća da mu utvrđuje status svedoka saradnika i prihvata uslove koje su dogovorili zastupnik državnog tužioca i okrivljeni.

Okrivljeni je upozoren da će mu u slučaju davanja iskaza koji je drugačiji od onog koji je dao prilikom ispitivanja u svojstvu osumnjičenog biti oduzet status svedoka-saradnika.

Na pitanje istražnog sudije da opiše svoje poznanstvo sa članovima zločinačkog udruženja, njihove međusobne veze, kontakte i dogovore oko vršenja krivičnih dela, svedok-saradnik izjavljuje:

- Poznajem okrivljenog Borisa Tadića od detinjstva. Družili smo se, i poznato je da sam ja, kao član nazovi vokalno-instrumentalne grupe Idoli, u kojoj su još bili Nebojša Krstić, Vlada Divljan i Zdenko Kolar, napisao tekst pesme Retko te viđam s devojkama, posvećenu našem drugu Borisu Tadiću. Grupa se kasnije razišla, Vlada i Zdenko su otišli svojim putem.

Kada je postao ministar za telekomunikacije u saveznoj vladi, krajem 2000 godine, Boris je rešio da nas okupi, ali smo samo Neša i ja došli. Tada sam shvatio da će Boris da napravi velike pare, a bila je to prilika i za mene.

Na pitanje istražnog sudije da li može da opiše početak stvaranja njihovog zločinačkog udruženja, svedok-saradnik izjavljuje:

- Tadašnji srpski premijer Đinđić krenuo je da ''pritegne'' Bogoljuba Karića, većinskog vlasnika Mobtela. Zoran je imao saznanja da je Bogoljub već maznuo preko dve milijarde marona, i odlučio je da mu uzme, barem polovinu, ili da ga uhapsi.

Pozove on Bogoljuba u Vladu Srbije, i bez okolišenja traži pare, ili da mu uzme kompaniju. Bogoljub se vrpoljio, dok nije smogao snage da izusti da je već namirio njegovog ministra Tadića sa deset miliona dolara, u kešu, da je dva puta više para poslao, preko Borisa, i za Demokratsku stranku. Zoran je tada poludeo, šta je sa Bogoljubom dogovorio, i za koliko love ga je pridavio - niko, osim Ružice, ne zna. Boris je brzo smenjen sa ministarskog mesta, ali pun ko brod.

Pre dolaska DOS-a na vlast Boris je u stranci bio zadužen za obuku mladih kadrova. To ga je baš inspirisalo.

Istražni sudija: Opišite, ukratko, početak stvaranja zločinačkog udruženja.

- Kada je nakon ubistva premijera Đinđića akademik Ljubomir Tadić uspeo da preko svojih veza da politički oživi svog sina, Boris je postavljen za ministra vojnog.

E, to je bio početak velike pljačke...

Boris se svima izdavao kao veliki prijatelj izraelskih obaveštajnih službi. Veliki posao je napravio tako što je firmi koju je otvorio na ime svoje tadašnje supruge Tatjane Rodić dao posao nabavke odeće za potrebe Vojske Srbije i Crne Gore. Samo na tom poslu je Boris maznuo preko deset miliona dolara. Onda je ugovarao kupovinu satelita, rasprodaju imovine, naoružanja...

U kabinet ministra vojnog doveo je i svoje dečake, Vuka, Jocu, malog Mikija (Rakića)... Portparolka mu je bila mala Ana Urošević. Boris se bio nameračio na nju. Često su se tukli.

Sećam se toga, kao da je juče bilo, kada sam ja počeo da razvijam poslove, koje sam, uz pomoć Jovice Stanišića razvio i u vreme Miloševića, požalim se Borisu da se plašim da me ne uhvate. Boris se razjari, poče da nabraja ko sve iz sveta stoji iza njega. Kaže mi: "Kevu im jebem, ima da srokam Srbiju. Mučio sam se usred Beograda, i ako mi je otac akademik, a majka ugledna lekarka. Ima sad da im gaće skinem. Što više love imaš, jači si, brate", kaže Boris.

...Kod Borisa smo se okupili svi mi koje danas optužujete. Dogovorili smo se da Borisa proguramo kao predsednika Srbije. Pare smo uzeli od javnih preduzeća. I šakom i kapom. Saša Crkvenjakov nam je dao sve reklame, veliku lovu smo drpili.

Kada je 2004. Boris izabran za predsednika, ja sam obezbedio pare da platimo 20 miliona evra da Toma prizna da je izgubio na izborima. Boris je obećavao Nemcima da će raditi u njihovu korist, isto je to nudio i u Tel Avivu, a Amerima se kleo da će svaku njihovu zamisao sprovesti u delo.

Istražni sudija: Opišite nam te vaše sastanke na kojima ste utvrđivali zadatke svakog člana grupe.

- Uglavnom je Boris pravio kombinacije. Njemu se, kada je malu Anu poslao u Rim, u našu ambasadu, mnogo svideo ovaj grad. Jurcajući za Anom, Boris je svake nedelje znao da odleti do Rima. Tu ga je uhvatila njihova Sismi, te je Boris ušao sa mafijom u kombinacije.

Ponudili su mu članstvo u upravnom odboru jedne poznate banke, a oni su mu obećali punu zaštitu njegovog uloga. Boris je meni, Neši i Đilasu omogućio da preko RTS-a drpimo lepe pare. Naše agencije su od Tijanića dobile sve poslove. I mi smo Tijaniću namestili dobru kintu. Kupovali smo mu džipove, njegova kćerka baš ume da ih skoka. Saša nama ugovore, mi njemu deo. On služi i reži na druge za nas.

Kad je Branka Radujka poslao u Telekom, Boris je svima nama obezbedio dobru kintu...

Branko je plaćao sve medije koji su radili za nas. Mi smo dobijali kintu od Radujka da prodajemo za njegov račun oglase, veliki deo smo drpili mi, a koske smo davali medijima koji su morali da nas slušaju i veličaju.

Mali Miki je bio zadužen za rad sa biznismenima i javnim preduzećima. Pre predaje NIS-a Rusima, Boris je naredio da se na njegov račun prebaci oko pedeset miliona evra, a po raznim osnovama NIS je plaćao opštinske odbore naše stranke, kupovao im kola, isplaćivao zaposlene. Samo na marketingu smo od NIS-a uzeli preko 60 miliona. Evra. Boris je za sebe odvojio 30 miliona.

Mnogi misle da je Mlađa najveću kintu uzeo. On je budala, Boris je znao da pravi lovu. Sve je išlo kao podmazano. Mali Miki zove tajkune, kao, "gospodine, vi ste tražili prijem kod predsednika Tadića". Ljudi se snebivaju, Miki je uporan i zakazuje sastanak. Pre nego što krenu na sastanak, naš čovek im diskretno saopšti da treba da ponese neko milionče, da se predsednik razneži, a shvatiće to kao odanost njegovoj partiji.

Nema iole značajnijeg čoveka od kojeg Miki nije uzeo kintu. Neki su se kleli da nemaju keša, sve im je u fabrikama, u mašinama, da su dužni i ružni. Ali Miki im je odmah ponudio kredit kod naše banke. Dobije kredit, Borisu kinta, a on vraća. Ako ne vrati, udavi se, ili mu oprostimo kintu.

Istražni sudija: Kako je došlo do razdora u vašem zločinačkom udruženju?

- Godinama je sve funkcionisalo besprekorno. Boris je putovao svuda po svetu. U Hrvatskoj je bio veliki Hrvat, u Italiji veći katolik od Pape, u Turskoj velikoturčin, u Nemačkoj je veličao Nemce.

Svuda se izvinjavao, obećavao, poklanjao...

Bojan Pajtić je pravio svoju Razvojnu baku Vojvodine, osnovao je Fond za razvoj AP Vojvodine, sve je osmislio da išamara kasu vojvođansku. Čanka smo potkupljivali sa malo kinte, banči po Novom Sadu, ali sluša. Borisu ne smeta Bojan, mali zna da plaća.

Onda je Bojan počeo da šuruje sa Šuntanovcem, a Šuki da šuruje sa Amerima. Potpuno se osamostalio. Pravi svoju kintu, rasproda svu vojnu imovinu. Pola milijarde evra je zaradio sa svojom ekipom. Lepa je to kinta. Dule Petrović se osamostalio. Pokorio je Podrinje i Srem, proširio se i na Novi Sad. Dule Dupe je težak oko pola milijarde evra. Ipak, Boris računa na njega, odobrio mu je poslove. Moj drug Đilas ima svoju kintu, ali šamara beogradski budžet nemilice. Ugrađuje se u svaki posao. Misli da smo mi maloumni.

I onda je došla Borisova bolest. Ameri ga zarazili virusom 2009. na pregledu u njihovoj vojnoj bolnici. Lupus u progresiji, teško diše. A svi mi guramo ga da stoji, da putuje, da obećava, da rasprodaje. Sad je na samrti, a mi u ćorki. Samo ću ja sačuvati kintu, kao svedok saradnik, ako me neki ludak ne kokne posle suđenja. Džaba smo brate pravili toliku kintu, sjebasmo državu i narod, a na kraju i nas skenjaše...

Istražni sudija konstatuje da se svedok zaplaka te se današnje ispitivanje prekida...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane