Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Augijeve štale srpskog zdravstva

 

Ako nema Peška, pljačkanje je greška

 

Imenovanjem penzionisanog general-majora, patologa Zorana Stankovića za ministra zdravlja, njegov promoter Mlađan Dinkić planirao je da na taj način zaštiti svog vernog partijskog saborca u milionskim pljačkama Tomicu Milosavljevića, dotadašnjeg ministra zdravlja u četiri mandata

 

Ana Lešo

 

   Zaposleni u zdravstvu očekivali su od svog kolege, sadašnjeg ministra Stankovića, da bar malo očisti od kriminala ovu značajnu službu. Računali su na lično poštenje Zorana Stankovića, koji je, za potrebe vlasti, i ranije pozivan da napravi pokriće i za kriminal u ministarstvu odbrane Srbije.

   Klinički centar Srbije, kao jedan od čvorišta i najjačeg uporišta delovanja zdravstvene mafije, potpuno je izvan kontrole ministra Stankovića.

   Kada je na čelo Kliničkog centra Srbije postavljen docent Đorđe Bajec, zaposleni su takođe očekivali da će on, kao kadar Demokratske stranke, i izabranik Borisa Tadića, oterati iz KCS i strpati u zatvor nesmenjive lopove.

   Docent Bajec se, ponesen podrškom predsednika svoje partije, zaletao smenivši akademika Predraga Peška, dotadašnjeg zamenika direktora KCS i direktora Prve hiruške klinike.

   Akademik Predrag Peško je, međutim, bio težak zalogaj za docenta Bajeca. Gospodin Peško je i za potrebe Demokratske stranke, i za potrebe džepova Borisa Tadića, opelješio srpsko zdravstvo, njegove fondove i strane donacije za nekoliko desetina miliona evra. Naravno, nezaobilazan učesnik u Peškovim pljačkama je i bivši ministar (u četiri mandata) Tomica Milosavljević, kao i njihove partije DS i G17 Plus.

 

Čišćenje odozgo

 

   Ministar Zoran Stanković  najavio čišćenje zdravstva od mita i korupcije i privođenje pravdi najvećih ''igrača''.

Od tih najava, očigledno, nema ništa. Ministar se trudi da periferno rešava probleme oko nabavka opreme, uglavnom tamo gde veliki igrači više nemaju interesa da se ugrađuju. Mafija se konsolidovala i spremno čeka izbore, jer u svim strankama ima svoje ljude na glavnim funkcijama, a pre svega u Demokratskoj stranci i  Srpskoj naprednoj stranci.

Đorđe Bajec je, u međuvremenu, ušao u sve nagodbe i uzeo svoj deo kolača od pljački u Kliničkom centru  Srbije, umesto da bandu raskrinka, kako se kleo pred predsednikom države. Sve mafijaše iz KCS, koje je prozivao po novinama, nakon postavljenja za direktora ove ustanove, uzeo je za saradnike!

Docent Bajec je prozivao TEC - tehničku službu Kliničkog centra u izjavi za listove Večernje novostima i Blic, tvrdivši da ne zna čija je i ko je vlasnik ove službe, niti kako ona  funkcioniše u Kliničkom centru.

Šef tehničke službe je, sada njegov njegov intimus Kosanović, koji radi isključivo po njegovim naređenjima, ali TEC je i dalje vlasništvo Radeta Vučićevića i Predraga Peška, sa kojima je Bajec sklopio dogovor o reketu koji im svakodnevno uzima, a koji u vreme Vojka Đukića ovi nikome nisu plaćali.

A reč je o milionima dinara koji mesečno za razne potrebe prođu neoporezovano kroz tu službu, a koje imenovani podele, izbegavajući sve moguće zakonske regulative.

Kako je moguće da vrh države, koji je Bajeca postavio na ovo važno mesto, nije reagovao na to kada je Bajec otvoreno u novinama prozvao TEC kao kriminalnu organizaciju, da bi sada otvoreno sarađivao sa njima?

Takođe, vrh države ništa nije uradio povodom slučaja direktora Prve hirurške klinike Predraga Peška, koga je Bajec smenio kao okorelog kriminalca, a zatim ga ponovo vratio i napravio s njim nagodbu.

Čak je akademik Peško bio predsednik komisije za naučno zvanje na fakultetu, i opet onaj koji je postavio Bajeca da očisti Klinički centar Srbije, nije reagovao na sklapanje dilova sa kriminalcima koje je trebao da očisti?

 Za šefa pravne službe docent Đorđe Bajec postavio je izvesnu Vesnu Ninić, ali sve pravne poslove u kliničkom centru i dalje obavljaju Miodrag Trifunović, poznat po aferama sa stanovima, o čemu su mediji godinama pisali, kao i Biljana Dimitrijević koji pripadaju starom establišmentu ove ustanove, protiv koga je Bajec dobio mandat da ih očisti.

 Zašto vrh države dozvoljava takav status u pravnoj službi Kliničkog centra, kad oni godinama ne mogu ni da "ispeglaju" papire o mahinacijama, a kamoli da ih potpuno prikriju, jer su u pitanju milijarde dinara?

Trenutno u kliničkom centru funkcionišu dve pravne služba - ona manja, odana Bajecu, čiji je šef Vesna Ninić, i koja se ne pita ni za jedno ključnu, već samo piskara, i druga pravna služba na čijem čelu su provereni manipulatori Trifunović i Dmitrijevićeva koji rade isključivo po nalozima Peška, i za njegove potrebe.

Kako je moguće da državni organi nisu ispitali malverzacije ovih ljudi, kada su radnici pravne službe detaljno opisali sve mahinacije i podneli  dokazni materijal decembra 2007. godine i predsedniku Tadiću i tadašnjem premijeru Koštunici , opisujući odliv miliona evra u džepove ovih pljačkaša?!

Nepunih godinu dana posle predaje ove dokumentacije, a zahvaljujući delimično i toj dokumentaciji, docent Bajec je dobio mesto direktora Kliničkog centra Srbije, sa nalogom da sve saradnike Predraga Peška - Radeta Vučićevića, Miodraga Trifunovića,Vojka Đukića i druge preda organima gonjenja.

Ali, umesto da ih otera, dolazi do Bajecovog saveza sa tim prestupnicima, jer je očigledno da ga drže u šaci zbog paljenja četvrtog sprata KBC Dragiša Mišović, što je očigledno njegovo delo, u kome su mu pomogli njegovi stranački drugovi.

Kako je moguće da državni organi koji o svemu navedenom imaju dokaze, i dalje ne ulazi policija, a ni inspekcija KCS, na način  kako su ulazili u druge bolnice,  i ako je to crna rupa budžeta Republike Srbije vec decenijama?!

 Lekari koji su hapšeni po Kliničkom centru u Beogradu, svi do jednog su inspektorima MUP govorili - "Hapsite nas a ovi vam odnose milione ispred nosa", što govori o opštoj otimačini koja vlada u upravi Kliničkog centra Srbije, kojoj se namerno ne staje na put.

U intimnim krugovima direktor Đorđe Bajec se žali da ga je predsednik  Srbije Boris Tadić osujetio u hapšenju Predraga Peška, koji je ključni igrač zdravstvene mafije, i da je posle toga odustao od dalje borbe "s njima".