Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prevara

Prevara

Beobest pod istragom, kupci bez stanova      

 

Poverovali ste nam, dozvolite da vas i dalje varamo!

 

Građevinska mafija odlično funkcioniše u Beogradu, posebno kada se radi o prevari naivnih kupaca. Međutim, to je moguće samo ako deo para odlazi onima na vlasti, a neka mrvica i onima u opoziciji

 

Igor Milanović

 

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, pored mnogih drugih, postoji i predmet KTR-10488/11 u kome se vodi istraga protiv preduzeća Beobest d.o.o. i njegove direktorke Jelene Topalović zbog sumnje da je počinila krivično delo prevare.

U jednom slučaju, koji je konkretno predmet interesovanja tužilaštva, Beobest je sa kupcem 6. marta 2005. sačinio predugovor koji je potpisala direktorka Jelena Topalović. Po ovom predugovoru kupac je bio dužan da u dinarskoj protivvrednosti uplati 15.000 evra, što je on i učinio u predviđenom roku, a zauzvrat bi stekao vlasnička prava na stan koji je Beobest trebalo da sazida do kraja decembra 2005. godine.

Do dana današnjeg Beobest nije ni započeo izgradnju stambene zgrade u čijem bi sklopu bio predmetni stan.

Klasična prevarna priča iz srpske prestonice, reklo bi se. Međutim, slučaj ima i druge aspekte.

Suprug Jelene Topalović je Miodrag Nikolić Feman i upućeni veruju da je on dao novac za početak ovog posla, kao i da je on stvarni gazda firme. Feman se u privatne vode otisnuo još osamdesetih godina prošlog veka. U vremenima nasilnog dolaska demokratije na vlast u Srbiji, Feman je bio član predsedništva Demokratske stranke i jedan od njenih najvažnijih finansijera - istina manje sopstvenim, a daleko više tuđim novcem. Posle je Feman napustio DS i, navodno, prešao u SNS, ali je on to demantovao isto kao i glasine da je bio uključen u organizovanje ubistva novinara Milana Pantića.

U svakom slučaju, Feman je bio i ostao čovek od uticaja, posebno u maloj Jagodini gde mu je sedište kompanije. Samo tako i njegovom zaštitničkom ulogom prema ženinom biznisu može da se objasni činjenica da Jelena Topalović nekažnjeno uzima novac od naivnih kupaca stanova čiju izgradnju nikako ne započinje.

Predugovori koje Beobest na potpisivanje potura svojim klijentima toliko su bajkoviti da bi svakom detetu već trebalo da bude jasno da tu nisu čista posla. Prvo u oči upada cena koja je sa nekih 500 evra po kvadratnom metru više nego povoljna za beogradske prilike. Kada kupci primete da stanovi nikako ne mogu da budu završeni u roku, slede još povoljnije ponude investitora, a sve u cilju navodnog obeštećenja strpljivih mušterija. Nude se nešto veći ili luksuzniji stanovi po istoj, već plaćenoj ceni, ali opet u objektu čija izgradnja nije ni počela. Sve po sistemu: poverovali ste nam već jednom, dozvolite da vas i dalje varamo.

Kod onih najupornijih Beobest pribegava drugom triku: obećava im plaćanje kirije do useljenja u kupljeni stan. To se, zatim, zaista i dešava jedno vreme, a onda uplate misteriozno prestanu.

Kada kupac, konačno, shvati da od obećanog stana u dogledno vreme nema ništa i krene da traži povraćaj svog novca sa sve pripadajućim penalima, iz Beobesta mu odgovaraju da u najboljem slučaju može da dobije onoliko koliko je preostalo posle plaćanja kirija i PDV-a.

Po tome ispada da je kirija prevarenom kupcu plaćana od njegovih rođenih para, kao da to nije bila ugovorena obaveza prodavca?! O prebacivanju PDV-a na leđa kupca i u slučajevima kada se njegov novac samo prošetao kroz Beobestove račune, nema potrebe trošiti reči.

U velikom broju slučajeva Jelena Topalović se u korespondenciji sa kupcima žali na Jelenu Topalović, odnosno Jelena današnjih dana žali se na samu sebe odonomad što je potpisala štetne ugovore sa kupcima, od kojih onda traži razumevanje zbog čega ne može da im da ništa više od sažaljenja.

Da se radi o osobi koja nije bračni drug moćnog finansijera i vlasti i opozicije, sa prvoklasnim vezama u državnoj bezbednosti i njenim naslednicama, Jelena Topalović i njeni saradnici iz Beobesta već bi odavno bili iza rešetaka. Ovako, prevarenim kupcima preostaje još samo nada da će Beobest jednog lepog dana, po mogućstvu pre propasti sveta, uspeti da završi već otplaćene stanove.

  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane