Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila

Stanje potpune nemoći: u Srbiji nema ko da hapsi

 

Korupcija sa grejs periodom

 

Srpska vlastela dobila je zadatak da do juna počne sa međusobnim hapšenjem. Do tada, pljačkaši imaju dovoljno vremena da još nešto otmu, računajući potom na obećani komfor kućnog pritvora. Hoće li to tako biti, razmatra Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Josip Bogić

 

Dugo najavljivanu kandidaturu Srbije za ulazak u Evropsku uniju vlastodršci su proslavili igranjem  kozaračkog kola, baš kao nekada. Upravo kad je prestalo to omiljeno kolo "levih kolonista", koje se tom prilikom razvuklo u hali Beogradskog sajma, stigao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin - sa spiskom novih uslova! Najvažniji od svih uslova za pregovore sa EU biće hapšenje političara i tajkuna umešanih u kriminal i korupciju, upravo u onoj oblasti gde je doskora vladajuća koalicija na sva zvona zvonila da je najjača, na čelu sa ministarkom pravde Snežanom Malović kao koordinatorom Vlade u borbi protiv korupcije!

To dalje znači da je neko lagao Evropu! Nisu li donedavno visoki Vladini činovnici i sam predsednik države davali silne izjave o tome kako je organizovani kriminal u Srbiji mrtav i kako mu je zadat smrtonosni udarac, i da ostaje samo jedan mali deo pa da korupcija bude uništena?! Slične izjave u istom stilu davali su  i članovi prethodne vlade. A nakon njih kriminal i korupcija sve veći! Svi oni govorili su o borbi protiv kriminala i korupcije; neki bivši a i sadašnji su čak tvrdili da su uništili i razbili kriminal! Pa otkuda on ponovo izniče?! Nijedna afera (od tolikih brojnih mafija) nema sudski epilog! Svakim danom Srbija živi sve gore i gore, posebno od početka demokratskih promena. Mnoga deca kada kreću u školu, nemaju ni za užinu, dok se deca tajkuna i elite razmeću parama po kafićima i drugim javnim mestima.

 

Nije zadovoljstvo nego obaveza

 

Čim Crnogorci u junu ove godine počnu pregovore o pristupanju EU, u Srbiji će odmah morati da počne žestok obračun sa visokom korupcijom i kriminalom! U junu, dakle, kad počnu pregovori, Crna Gora će odmah otvoriti poglavlja 23 i 24 koja se tiču borbe protiv korupcije i kriminala. Već od tog dana ništa više neće biti isto ni za Srbiju, ni za zemlje koje će tek početi pregovore, jer će odmah morati da reše probleme u vezi sa tim poglavljima. Nadalje, bez obračuna s tajkunima i korumpiranim političarima, ali i svim oblicima kriminala, naša zemlja ne može da napreduje. Ranije su se ta poglavlja otvarala pri kraju pregovora, ali od ovog leta to će prvo morati da bude rešeno. Na pitanje da li će se i u Srbiji desiti "slučaj Sanader", Kacin kaže da na to mora da odgovori Beograd. Nema sumnje da će pravosudni organi i policija morati i te kako da rade.

Među prvima se oglasio direktor policije Milorad Veljović, koji kao papagaj poručuje da niko neće biti zaštićen i da će mu biti zadovoljstvo da hapsi! Ne treba direktoru "zadovoljstvo da hapsi", to je po zakonu -  njegov zadatak! Potrebni su mu znanje i odrečan stav prema političarima i kabinetu u koji ide po mišljenje šta treba da radi. Ako sam dobro razumeo direktora policije, do sada nije bilo kriminala i korupcije i te pojave će se tek desiti.

On "lično smatra" da je visoka korupcija rak-rana našeg društva, da je policija spremna da se s tim uhvati u koštac, da taj posao mora da obavi profesionalna policija, koja mora da ima podršku i ostalih državnih organa; da neće dozvoliti da bilo ko utiče na policiju, da neće biti zaštićenih, i da će hapsiti sve koji su umešani u korupciju i kriminal; svako ko se ogrešio o zakon moraće da odgovara; visoka korupcija je usko povezana sa organizovanim kriminalnim grupama, te da to treba razbiti... Sve same naučene fraze...

Nije rekao da je on deo te organizovane kriminalne grupe koja se zove politika. On po tom principu treba da hapsi one koji su ga postavili na to mesto! Ovom svojom izjavom pokazao je po ko zna koji put da nije direktor policije i da ga niko ne pita ni za šta. Da je samostalan i nezavisan u svom radu, kao što najavljuje, odavno bi zatvori bili puni onih koji su ga postavili na to mesto, u znak zahvalnosti za lojalnost i poslušnost. A to će se desiti "na sveti nikad"...

 

Zar Jelko treba da kaže šta nam je posao?

 

Srbija će do kraja godine dobiti datum početka pregovora za ulazak u EU, ali tek kada se ispuni uslov svih uslova - obračun s korupcijom na najvišem nivou. Koliki je poznavalac posla direktor policije, govori i ova njegova izjava. Kao i da nema pojma šta je visoka korupcija! Problem ove države je visoka korupcija koja nije kažnjiva i koja je ozakonjena kroz razne privilegije koje su nagrađene ogromnim sumama novca, a ona se ne rešava hapšenjima! Da je u pitanju iskrena borba protiv korupcije, najpre on ne bi bio na tom mestu, a i mnogi drugi koji vode ovu državu. Iskrena borba protiv korupcije znači borbu protiv privilegija, odnosno u krajnjem slučaju novca za koji se svi bore. 

EU i građani će zahtevati više prava i pravde, a oni koji su umešani u kriminal moraju da budu procesuirani, pod uslovom da se nađu materijalni dokazi za to, jer su svi tajkuni i političari radili po zakonu, koji su, naravno, sami doneli. S tim ova vlast ne može da se obračuna, jer neće ići protiv sebe. Politički sistem je postavljen po principu ucena tako da je koalicija na vlasti u situaciji kao u kozaračkom kolu - svi jedni druge čvrsto drže "za najosetljiviji deo", i niko ne sme niti da popusti, niti da pojača stisak jer bi se to lančano odrazilo na sve igrače u kolu. Pošto je Srbija podeljena kao plen po feudima, niko ne sme da dira u tuđi feud, jer bi u tom slučaju došlo do pada Vlade. U takvoj situaciji nema ko da hapsi, niti ima ko da se  hapsi. Obračun sa tajkunima i korumpiranim političarima ova vlast ne može da počne jer su međusobno povezani. 

Primer za to je poslednja uloga SPO-a u parlamentu i njegove ucene sa kvorumom. Ali kada je zaprećeno da će se sprovesti istrage u institucijama, u kojima su oni u upravnim odborima ili su direktori, odmah su se uhvatili skupštinske fotelje. Nedugo zatim se povlači pretnja, prekida istraga i nastavlja se po starom. Zar ovakav dogovor i ponašanje nisu indikator gospodinu Veljoviću da započne istragu, nego mora neko sa strane - poput Jelka Kacina - da kaže šta treba da rade policija i istražni organi u Srbiji?!

 

Da ovi odu, a da novi ne dođu

 

Pošto u Srbiji o hapšenjima ne odlučuju tužilac i istražne sudije, već Savet za nacionalnu bezbednost na čelu sa predsednikom države i šefom kabineta, bez ukidanja ovako naopako postavljenog sistema ništa nema  od hapšenja. Ovakvo stanje potrajaće sve dok se tužilaštvo ne osamostali, a sud počne da radi svoj posao. Kako se to radi u Evropi mogu da posvedoče skori događaji u Nemačkoj kada je predsednik dao ostavku zbog sumnje da je učestvovao u korupciji, ili u Španiji sa zetom španskog kralja optuženog za neplaćanje poreza, pa afera sa bivšim predsednikom MMF-a Stros-Kanom itd...

Ako se ipak krene sa hapšenjima, onima koji to budu radili neće biti teško budući neće mnogo da pogreše  ako krenu da hapse sve odreda.  

Izvor korupcije u Srbiji su političke stranke i njihovi finansijeri, tajkuni, koji su se dočepali fabrika i preduzeća preko partija i stranaka kada su bili na vlasti, i onih koji su sada na vlasti. Kada se lopovi povuku iz politike, neće biti nikakve istrage, važno je da su otišli i da više ne vode državu, a to što su oštetili državu za nekoliko miliona, u najgorem slučaju čeka ih "ukor razrednog starešine".

Kao što niko nije kaznio Miloševićeve tajkune i glavne stratege kriminala, tako ni ovde ne očekujem nikakve spektakularne događaje. To je "varalica" za lakoverni narod, koji se na svakim izborima iznova i iznova vara. Samo da ode Milošević, pa kad ode Koštunica, da odu Tadić i žuti, teći će med i mleko. A u iščekivanju boljih, poštenijih, iskrenijih prođe život... U međuvremenu dolaze sve gori i gori. Što reče jedan čovek: "Daj bože da odu ovi sa vlasti, a da ne dođu ovi novi".

Ako se i budu pokrenuli postupci protiv 2.004 lica sa spiska koji je čelnicima države poznat i koji je dostavljenog iz Evrope, u šta sumnjam, to će vlast prikazati kao mešanje u unutrašnje stvari suverene države! I nikom ništa.

Tajkuni i političari treba da uživaju do juna ove godine i da do tada nesmetano rade, jer ima još vremena da se krade naveliko. Do juna, baš kao što je to slučaj sa kreditima, kriminalcima, tajkunima i političarima ostaje 'grejs period' za nesmetanu krađu i korupciju. Naravno, to će biti i period pripreme da u slučaju nepovoljnog ishoda na izborima, naprave dobru odstupnicu. Kamatu će možda nekada da plate narodu!

 

 

 

Sve se zna, ali nije bitno...

 

U Srbiji se sve zna, ali nikakve vajde od toga... Zna se ko učestvuje u organizovanom kriminalu, zna se ko je sve korumpiran, ko je vršio brutalno divljačke privatizacije, ko je ugasio srpske solventne banke, a time i privredu, da bi doveo strane da pljačkaju narod, zna se ko je učestvovao u nabavci vakcina i ko je na čelu farmakomafije, zna se i ko pljačka državu kroz javne nabavke, ko zarađuje na dogovorenom kursu, kao što se zna i ko sarađuje sa tajkunima i koga sve oni finansiraju, ko sarađuje sa kriminalcima, te ko je na čelu svake mafije, kojih ima koliko i ministarstava.

 

 

 

Najnovije dostignuće ove vladajuće garniture je jedan "plemeniti patent": umesto zatvora, nagodba i oprost duga. Kriminalci u Srbiji već se raduju što će svoja nedela "ispaštati" u kućnim papučama, ogrnuti bademantilima, zavaljeni u foteljama...

                                                                            

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane