Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Mafija

Mafija

Pljačka "Navipa" uz pomoć naoružane garde u vreme državnog i crkvenog praznika

 

Lanac povezanih lopova još nema bukagije

 

Kada su videli da će klasičnim metodama ubijanja nekada slavnog proizvođača alkoholnih pića "Navipa" potrajati duže nego što se mislilo, sadašnji vlasnici i njihovi satrapi pribegli su ogoljenoj, klasičnoj otimačini. Da ubrzaju stvar... Nadležna tužilaštva i policija se prave ludi, dajući dobro organizovanoj bandi još vremena da završi svoj posao

 

Igor Milanović

 

Počeo je poslednji čin smišljenog uništavanja "Navipa" a.d., nekadašnjeg lidera u proizvodnji alkoholnih pića. Egzekutor je organizovana kriminalna grupa koju čine generalni direktor u ostavci Milenko Damjanović, prokurista Dubravko Šer (Scherr) iz Hrvatske, kao i član Upravnog odbora Branislav Trbojević, dok su planeri Dimitrije Miki Aksentijević, biznismen iz Švajcarske u bekstvu, za koga se smatra da je od privatizacije prikriveni većinski vlasnik "Navipa", kao i Goran Marinković, navodni suvlasnik "Navipa" sa 24 odsto akcija (mada se pretpostavlja da su i to Aksentijevićeve akcije), koji je istovremeno i najveći dužnik, jer se njegovim firmama u Bosni isporučuje roba koja se nikada ne naplaćuje.

Krajem decembra prošle godine Damjanović donosi sudbonosnu odluku da se sva roba, umesto direktno velikim kupcima (kao što su "Merkator", "Idea", "Metro", "Delez"...), isporučuje opskurnoj Uniji distributera i to sa rabatima do 50 odsto i bez garancija plaćanja. Pošto u ovom potezu nema ni trunke elementarne poslovne logike, jasno je da je Damjanović na ovaj način želeo da "Navip" otera u stečaj kako bi Aksentijević mogao da rasproda njegove vredne nekretnine (samo u Zemunu preduzeće ima osam hektara građevinskog zemljišta). Ove njegove namere su na videlo izašle 26. januara 2012. na sastanku u Agrobanci, kada je izjavio da će dugovi biti otplaćeni od prodaje imovine i da će neprodati ostati samo pogon "Crkvenac" i delovi "Navip Fruškogorca".

Shvativši da je poslovanje sa Unijom distributera najobičnija prevara, nadležni u "Navipu" odbijaju da tamo isporuče robu. Koliko Damjanović i njegova banda ozbiljno posluju pokazuje i primer od 8. februara ove godine kada je magacionerima prosleđena slika ekrana na kome se vidi nalog za isporuku Uniji i zatraženo da se isti realizuje?! Kako su oni to odbili, referente prodaje zovu u kancelariju direktora gde ih maltretiraju Damjanović i Šer u prisustvu direktora prodaje Zorana Ćuluma i direktora Dušana Ležaja.

Pošto je tročlanoj bandi oko Damjanovića, koji je u međuvremenu podneo ostavku ali po potrebi nastavlja da vrši funkciju, postalo jasno da prebacivanje robe iz "Navipovih" u magacine Unije neće ići tako lako kao što su zamislili, pribegava se otvorenoj i bezočnoj pljački. Koristeći Uredbu Vlade Srbije o štednji energije, Damjanović radnike šalje na odmor od 10. do 17. februara.

Nakon što su tako ispraznili krug firme u Zemunu, Damjanović i Šer 15. februara, na crkveni i državni praznik, u 9 časova i 15 minuta ulaze u "Navip" i na razgovor u svoje prostorije pozivaju prisutne članove obezbeđenja, koje tu zatim zadržavaju. U međuvremenu, po nalogu direktora, u krug fabrike upadaju pripadnici privatnog obezbeđenja "Sion Gard" d.o.o. predvođeni svojim direktorom Šukovićem, "uspostavljaju kontrolu" nad svim objektima i kapijama, pa u magacin propuštaju dva šlepera koje je poslao Marinković! U njih se zatim bez ikakvih pisanih naloga utovaruje roba ukupne vrednosti od oko 35.000.000 dinara i jedan šleper uspeva da napusti "Navip", dok drugi u međuvremenu okupljeni radnici zaustavljaju na kapiji.

Pozvana je i policija koja je izvršila uviđaj, odbegli šleper je viđen u Surčinskoj ulici 21b na Novom Beogradu, gde je magacin Unije distributera, ali oteta roba nikada nije vraćena. Unija čak odbija i da "Navipu" preda spisak proizvoda koji su joj dostavljeni, kao i otpremnice i fakture po kojima je dostava izvršena. Jasno je da je i Unija deo pljačkaškog lanca.

Protiv odgovornih za ovu neverovatnu pljačku pokrenuti su istražni postupci koji nečijom voljom tapkaju u mestu, tako da se pljačkašima pruža prilika da dovrše "Navip".

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane