Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Stav

 

ŠTA POSLE?

 

Predizborna kampanja je odvratna. Prljava i lažljiva. I jedni i drugi se optužuju na isti način. Više se na zna šta je ko i kada govorio. Ni spotovi im se više ne razlikuju. Jednima spotove rade Amerikanci, drugima izraelska agencija. Neverovatno, bore se za glasove građana Srbije, dok im spotove rade strane agencije. Niko ne odgovara na pitanje - ko plaća te agencije? Ko plaća kampanje? Odakle novac dolazi? Kada srpska javnost bude dobila taj podatak, sve će nam biti jasno. Uglavnom, nastavlja se zamajavanje zavedenog naroda

 

Branko Dragaš

 

Nametnut je ponovo izbor - između dva zla. Treba da biramo manje zlo. Tako smo prevareni već nekoliko puta. Tragedija naše političke stvarnosti je što smo dovedeni u takvo političko beznađe. Ko je za to kriv? Politički ološ koji nas dvadeset dve godine laže, krade i obmanjuje. Ko je kriv što nam oni to rade? Mi, građani Srbije, mi smo jedini krivci.

Naš veliki nacionalni problem je što smo - povodljivi. Vidim da ponovo paketi idu prema biračima. Neki dobijaju ulje, šećer, so i brašno, dok neki dobijaju 20 evra. Toliko košta glas u Srbiji. Niko o ovome ne govori, jer svi to rade. Potkupljuju birače. Ili paketima i novcem ili lažnim obećanjima. Predlagao sam da se ovakvo ponašanje političkih stranaka krivičnim zakonom sankconiše. Ko bude davao lažna obećanja i ko bude potkupljivao birače, da se krivično goni i da mu se zabrani bavljenje politikom i svako drugo javno delovanje. To je savremeni ostracizam. Naravno, nijedna politička stranka to ne prihvata. Politički cirkus se nastavlja. Nema spasa Srbiji sa ovakvim političkim strankama. Nastavlja se naša agonija.

Političke stranke nastavljaju da vređaju inteligenciju naših građana. Naši građani pristaju na sva maltretiranja i ponižavanja. Naši građani veruju u predizborne laži političkih stranaka. Veruju ponovo u milijarde koje dolaze i veruju da će pobednici ovih izbora otvoriti stotine hiljada radnih mesta. Veruju građani da će se bez velikog rada, muke i odricanja nekako ipak dokopati boljeg života. Nažalost, to je -prevara!

Podla prevara! Kažem vam to javno i otvoreno. Političke stranke varaju građane i obećavaju im ono što nije realno. Niko ne sme da im saopšti pravu istinu. Životnu istinu koju građani osećaju svakoga dana.Životnu istinu da se većina građana svakoga dana bori da preživi. Prema poslednjim istraživanjima skoro 73 odsto građana su egzistencijalno ugroženi. Izbori će se završiti i cirkus će otići iz našeg grada. Ostaće siromaštvo, beznađe i razočaranje. Izbori će se završiti i svi glavni politički akteri će biti namireni. Dogovori su već postignuti. Partijski interesi su usaglašeni. Koalicije pripremljene. Sve političke stranke će biti dobitnici ovih izbora. Političari će profitirati. Samo će Srbija da izgubi.

Šta posle izbora? Novu vladu će da sačeka prazna kasa. Za prva dva meseca 2012. godine budžetski deficit je dostigao rekordni minus od 37.239 milijardi dinara. To znači da će ovim tempom do kraja godine narasti preko 230 milijardi dinara. Novu vladu će dočekati rekordni pad industrijske proizvodnje, poređenje u februaru u odnosu na februar prošle godine beleži pad od čak 12,8 odsto. Novu vladu će dočekati januarski pad zaposlenosti za 2,4 odsto, rast nezarađenih plata u javnom sektoru u februaru za 12,4 odsto, pad trgovine na malo za 5,8 odsto, rast cena hrane, rast stope inflacije, pad kursa dinara, pad izvoza, rast spoljnotrgovinskog deficita, dočekaće obaveze prema inostranstvu od 5,1 milijardi evra, razorena privreda, nelikvidna preduzeća, prezaduženi građani koji ne mogu da vrate šest milijardi evra uzetih kredita, negativan BDP i armija nezaposlenih, siromašnih i prevarenih građana, čija će očekivanja biti nerealna, jer je takva bila i politička kampanja.

Predizborna obećanja će iskopniti u noći kada se budu objavljivali izborni rezultati. Kada se bude ustoličila nova vlada, koja će biti kompromisna vlada političkih stranaka, ona će biti pod velikim pritiskom nerealnih i trenutnih očekivanja građana. Šta će ta nova vlada da uradi? Hoće li se odupreti tom pritisku svojih birača? Neće. Hoće li imati snage da napravi temeljan zaokret u ekonomskoj politici? Neće. Zašto? Iz dva razloga. Zato što je širila lažna obećanja u predizbornom cirkusu i zato što će biti sastavljana od političkih diletanata koji ne znaju ekonomiju, ali imaju jaku želju da vladaju i moraju da namire gladna usta svojih političkih sledbenika.

Poznavajući sve političare danas na političkoj sceni Srbije, njihove bolesne sujete, uobrazilje, pohlepu i lenjost, ne možemo da očekujemo da ćemo dobiti valjanu vladu. Pritisnuta nerealnim obećanjima građana, koji će tražiti sve i odmah, novu vladu će uhvatiti panika. Pošto su svi društveni i privredni potencijali iscrpljeni, niko više nema vremena ništa da čeka, manevarski prostor nove vlade gotovo da ne postoji. Nesposobni i nestručni, uplašeni pred valom narodnog nezadovoljstva, tek tada će shvatiti da su, mada pobednici izbora, postali žrtve. Uskočili su u Titanik kada je on počeo da tone i kada su se poraženi ukrcali na male čamce za spasavanje.

Šta će uraditi nova vlada? Isto ono što se danas dešava u Hrvatskoj. Kukuriku koalicija bi danas izgubila izbore koje je dobila pre četri meseca. Građani su razočarani lažnim obećanjima. Isto će se desiti i kod nas. Više je nego izvesno da će nova vlada povući najlakše rešenje za nju.

Koje je to najlakše rešenje? Pa, to je bar jasno, pozvaće u pomoć - MMF. Nova vlada će tražiti finansijsku pomoć ekonomskih ubica iz MMF-a. Tada će tek svima biti jasno zašto se MMF povukao pre izbora. On se sada vraća na velika vrata kao spasilac.

Mediji se neće osloboditi. Nova vlada će blokirati svako kritičko mišljenje. Nova vlada će sprovoditi stari totalitarizam. To je već dobro uvežbala u predizbornoj kampanji. Cilj je opravdavao sva makijavelistička sredstva. MMF će biti prikazan kao jedino rešenje za naš spas. Tako će se MMF vratiti na mesto zločina da uradi ono što nije uradio prošli put do kraja. Imaće veliko pokriće za svoj nastup, jer je došao na poziv nove vlade. Politika MMF-a je poznata. Tu se decenijama ništa ne manja. MMF će obećati finansijsku pomoć novoj vladi, da bi se izbegao bankrot države, ali će tražiti sledeće: povećavanje PDV-a, prodaju Komercijalne banke, "Dunav" osiguranja, "Telekoma", EPS-a i svih javnih i javno-komunalnih preduzeća, smanjivanje javne potrošnje, pad penzija, otpuštanja iz javnog sektora, smanjivanje budžetskog deficita, tražiće postavljanje svojih kontrolora u vladi, koji treba da prate sprovođenje nametnutih mera. Nova vlada će sve prihvatiti.

Srbija će izgubiti suverenitet. Niko se više neće sećati lažnih obećanja o investicijama i zapošljavanju. Životni standard iz dana u dan će padati. Socijalni kriminal će razarati društvo. Politički ološ i tajkuni će nastaviti da se bogate na rasprodaji preostalih resursa. Koliko može da traje takvo stanje? Može da traje dok se ne potroše pare od preostale rasprodaje. Te pare mogu da traju godinu dana od rasprodaje. Nakon toga, prevareni, sluđeni i opljačkani građani Srbije će morati, hteli oni to ili ne, da izađu na - ulicu. To će im biti jedino rešenje. Moraće građani da se vrate izvornoj demokratiji i da sruše kulise propalog totalitarizma. Tada će preko 90 odsto siromašnih građana tražiti spas u istini. Tek tada će zaista shvatiti da je Srbija namerno uništena i da nema spasa dok se ne suočimo sa realnom ekonomijom. Tada će shvatiti da moraju da slušaju ljude koji im govore istinu i koji znaju šta treba da se radi.

Istina je da ćemo se spasti kada prestane da se laže i da se krade. Istina je da smo bankrotirali. Istina je da se možemo izvući znanjem, radom, štednjom i stvaranjem pobedničkog tima. Istina je da moramo mnogo da radimo i da štedimo da bismo stvorili pretpostavke za bolju budućnost naše dece. Istina je da su političari ološ i da Srbija mora da se demokratizuje. Istina je da moramo da oslobodimo okovane medije. Istina je da novi ljudi treba da dođu da upravljaju državom. Istina je da moramo srušiti politički totalitarizam i ustati u odbranu republike.

Ima rešenja, gospodo drugovi! Ima rešenja za spas države i nacije. Ima rešenja za spas građana Srbije. Morate se spremiti za ta rešenja. Morate biti spremni da se žrtvujete za spas države i nacije. Ne moramo da ginemo, ali moramo sebe da promenimo. Moramo da, napokon, uništimo tu povodljivost, sprdanje i zavist. Moramo da se modernizujemo i oduhovimo. Na početku smo borbe za demokratiju i republiku. Stiže novo doba.

Pripremajte se za ulične proteste i pobunu. Pripremajte se za socijalnu revoluciju. Mi sami moramo da se izborimo za sebe. Mi sami moramo da uspostavimo direktnu demokratiju. Velikim uličnim protestima građana izborićemo se za nove demokratske principe. Nije sve izgubljeno. Istorijski talas stiže. Ništa više nije isto. Sledite ono što je zapisano. Imamo nove ljude. Duhovne i poštene ljude koji vole Srbiju i znaju kako da se spasemo. Nemamo izbora, moramo uspeti. Novu vladu treba srušiti na ulici posle sto dana. Sto dana je dovoljno da se pokažu.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane