Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Valjevo: Kako je grupa dobrotvora, Srba iz Kanade, u sred zavièaja, oèerupana uz božju pomoæ

 

Pop koji je pokrao i svoje stado

 

Sveštenik Stojadin Pavloviæ je prvo oteran sa mesta sekretara za izgradnju nove crkve u Valjevu, jer je prisvajao novac za sebe, onda su ga vernici najurili iz parohije u selu Pauni kod Valjeva, jer je i tamo uzimao za sebe od para za obnovu crkve, na kraju su ga i sa Divèibara oterali vernici kojima je dojadio svojim kraðama i drugim mahinacijama pomoæu kojih se enormno obogatio. Na kraju se smirio na mestu direktora Patrijaršijske upravne kancelarije u Beogradu

 

 

Sveštenik Stojadin Pavloviæ na Divèibare stiže autobusom i samo sa kandilom u ruci. Odatle je otišao kao jedan od najbogatijih ljudi iz tog kraja. U parohiji zatièe zapoèetu crkvu, te je tako mogao da nastavi svoj raniji obièaj potkradanja preko neimarstva. Registruje Crkvenu opštinu Divèibare, gde sebe postavlja za predsednika, glumicu Vesnu Èipèiæ za sekretara (ubrzo napušta tu funkciju), a za predsednika Upravnog odbora sadašnju predsednicu suda Ljiljanu Kariæ. Pomoæu vernika i manipulacija postaje i predsednik mesne zajednice Divèibare, iako je to protivno crkvenom kanonu. Posle æe sa te funkcije da izdejstvuje da mu mesna zajednica asfaltira parking od 1.000 kvadratnih metara.

Stojadin sebe postavlja i na èelo udruženja graðana za pokretanje revije Beli narcis i lista Beli narcis, gde je i glavni urednik. Iako je list izašao samo jednom sveštenik Pavloviæ je za pokretanje oba glasila dobio ukupno 2,5 miliona dinara bespovratne pomoæi. Novac je netragom nestao, a protiv sveštenika je pokrenuta krivièna istraga koja ni do danas nije okonèana.

Kada je od vernih Srba iz Kanade stigla pozamašna donacija Stojadin osniva komisiju u kojoj je on bio predsednik, pekar Milan Jovanoviæ i službenica turistièke agencije Valjevo Ljiljana Mariæ èlanovi. Komisija se sastala samo jednom, a novac je potrošen za izgradnju turistièko-ugostiteljskog objekta Markovih konaka, nazvanog tako po sveštenikovom sinu Marku, vlasniku objekta.

U meðuvremenu je sveštenik Pavloviæ završio zapoèetu crkvu, pa pored nje zida parohijski dom koji je èetiri puta veæi od crkve i u kome borave platežno sposobni turisti. Markovi konaci su duplo veæi od parohijskog doma, pa vi vidite na šta odlaze pare vernika.

Za potrebe revije Beli narcis mesna zajednica daje 10 kubnih metara drvne graðe za binu na kojoj su nastupili Miki Jevremoviæ i æerka Jelena, grupe Neverne bebe i Divlji kesten i drugi. Kada je sve završeno graða bine je otišla na izgradnju Markovih konaka.

Od Ministarstva turizma i trgovine, a na osnovu lažne dokumentacije, Stojadin Pavloviæ dobija 220.000 evra kredita. Novac je preusmeren na njegovu ženu, popadiju Branku Pavloviæ. Dobijanje para je omoguæio tadašnji pomoænik Bojana Dimitrijeviæa, Rade Pirgiæ. Rade je u meðuvremenu zbog ovakvih dodela kredita pravnosnažno osuðen i sada kao robijaš radi na èuvanju odmarališta KP Zavoda Valjevo na Divèibarama, a boravi u objektu koji je 20 metara udaljen od Markovih konaka.

Jedna dobrotvorka iz Petrovaradina je parohiji zaveštala svoju kuæu na Divèibarama, koju je Stojadin prvo izdavao za 100 evra meseèno, da bi posle dao otkaz stanarima i tu smestio radnike koji su zidali "Markove konake"

Popadija, inaèe, ima i privatnu firmu Narcis cvet preko koje prodaje sve i svašta, ali u okviru crkve. Razlog za ovo je što je crkva osloboðena plaæanja PDV-a.

Zajedno sa direktorom katastra u Valjevu Zoranom Matiæem, sveštenik Stojadin za smešno male pare od seljaka otkupljuje negraðevinsko zemljište na Divèibarama. Posle toga uz pomoæ naèelnice odeljenja za urbanizam i graðevinarstvo Vesnom Mirkoviæ pretvaraju zemljište u graðevinsko i prodaju ga po višestruko uveæanim cenama (u jednom trenutku su za ar dobijali i 5.000 evra). Na kraju je Vesna najurena sa mesta naèelnice, ali se nije išlo dalje u istrazi ove mahinacije.

Stojadin je džipom koji je ilegalno prisvojio zgazio jednog pešaka. Posle toga se pojavljuje pravi vlasnik vozila koji je radio u preduzeæu Vujuiæ, pa je Stojadinov zaštitnik episkop Lavrentije morao da urgira kod vlasnika pomenutog preduzeæa, Vidoja Vujiæa, da se sve mirno završi.

U meðuvremenu smo mi, potpisnici, uspeli da se rešimo sveštenika Stojadina, da ga smenimo sa mesta predsednika MZ-a i udruženja graðana i da ga oteramo sa mesta paroha na Divèibarama, tako da više ne piše za lokalne novine Napred, niti ima više svoju emisiji na lokalnoj televiziji.

Sada se njegovim sluèajem bavi crkvena opština Valjevo. Stojadin je na odlasku predao završni raèun za sve izvedene radove na Divèibarama, u kome se sve slaže do u paru. U meðuvremenu su se pojavili izvoðaèi radova koji tvrde da im nikada ni dinar nije plaæen, a u parohijskoj dokumentaciji nema ni jednog ugovora niti priznanice bilo kog izvoðaèa radova.

 

Slede potpisi pedeset ogorèenih žitelja i vikendaša sa Divèibara

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane