Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Požarevac

Požarevac

Raspad "porodiène zajednice" u najveæem zatvoru na Balkanu

  

Sve se deli u Zabeli

 

U KPZ Zabeli  "poslednjih dana" vlada atmosfera kao uoèi raspada kuæne zajednice, kada se grabi sve što može i kada više ne važi ni jedno pravilo morala, etike ili zakona. Sve je dozvoljeno, èak i poželjno, ne bi li se namakla još koja para pre odlaska sa položaja i smeštaja u æeliju

 

Milan Malenoviæ

 

Poslednji film koji je slavni italijanski režiser Pjer Paolo Pazolini snimio pre svog ubistva zvao se "Salo ili 120 dana Sodome". Radnja se dešava u jednom malom mestu iz koga su Nemci otišli, a saveznici još nisu stigli. U tom kratkom razdoblju "nièije vladavine", lokalna vlast organizuje neviðene, opšte orgije za sopstveno zadovoljstvo, oèekujuæi neminovni kraj svog sveta...

   Potpuno identièna situacija vlada danas u srpskim zatvorima, posebno u KPZ Zabeli kraj Požarevca, kako proizilazi iz pisma - apela koji je redakciji Tabloida uputila grupa zaposlenih, zapoèinjuæi ga molbom: "Radnici mole sve institucije i Predsednika države, kao i premijera da pod hitno uvedu prinudnu upravu u Zabeli." Iz pomenutog dopisa izdvajamo i objavljujemo najinteresantnije delove...

 

Porodièna manufaktura lanaca i katanaca

 

Glavni u Upravi za izvršenje kriviènih sankcija (UIKS) faktièki je Velimir Vidiæ, koordinator u Ministarstvu pravde. Osim što je zaposlio svoju ženu i æerku (zadužena za nadzor svih zatvora), kao privremeno i svog sina, iz penzije vraæeni Vidiæ je u Zabeli zaposlio i svog roðenog brata, jednog brata od strica je postavio za zapovednika straže, a drugog, u meðuvremenu upokojenog, postavio za šefa zatvorskog hotela. Sada je na red došao bratanac da postane vaspitaè.

   Kako opisuju radnici u svom apelu, ko Vidiæu nije rod i ne pripada "Kosovskom klanu" za zaposlenje mora da plati. Jednom njihovom kolegi, koji je želeo bolje radno mesto, Vidiæ je rekao: "Ja sam tata za sve zatvore, ja odluèujem. Posao u državnoj službi ti je 3.000 do 5.000 evra, hoæeš ili neæeš." Cenjkanja nema.

   Zaposleni u svom pismu dodaju: "Dobri su otpadali, a loši, poluretadrirani kandidati prolazili. Izveštaji su se prepravljali po potrebi, sa klinikom u Durmitorskoj postoji dogovor... I, svima lepo i korisno."

   Zbog ovakve negativne selekcije i dolazi do haosa u radu najveæeg zatvora na Balkanu koji na kraju može da se završi i tragiènom pobunom samih osuðenika, upozoravaju zaposleni.

   Najveæa otimaèina za radna mesta jeste u Specijalnom odeljenju, gde borave osuðeni èlanovi Zemunskog klana i gde je plata obiènog stražara preko 150.000 dinara, odnosno oko 100.000 dinara meseèno viša od one koju prima isti stražar u Zabeli izvan tog odeljenja. Uz to, naravno, dolaze i druge privilegije koje se dobijaju od rodbine i "poštovalaca" Zemunaca.

   Samo korupcijom može da se objasni da za stražara u Specijalnom biva postavljen Marko Milojeviæ, zvani Kalimero, koji umesto da èuva Legiju sa istim ide u šetnju i slatko se isprièaju uz lizalice Èupa-èups. Njegova devojka je nadzornica Marija, zadužena za pravljenje rasporeda, pa preko nje sreðuje da uvek ima najpovoljnije smene. Inaèe, Marija u susret izlazi i drugima, koji su spremni da je èaste kolaèima ili burekom. Olakšavajuæa okolnost joj je što je nekada išla na Egzit i duvala travu što je, oèigledno, ostavilo posledice na njen mozak.

   Za èuvanje Legije u Specijalnom odeljenju zadužen je i Darko Antiæ, zvani Bebiron i Pekinezer, visok 160 cm, tako da mu se palica vuèe po zemlji. Svima se hvalio da je sve žive podmitio da uðe u Zabelu i da radi kod Legije. Tvrdi da ga je sve to koštalo 5.000 evra, ali da mu se brzo isplatilo.

 

Æira Turban snosi posledice

 

Ko ne uspe da se domogne Specijalnog odeljenja zadovoljava se i poslom u VII paviljonu u Zabeli, koji se naziva i "zatvorom u zatvoru". Tamo su osuðenici smešteni pod posebno strogima nadzorom, pa je i nagrada za prošvercovani mobilni telefon, drogu ili alkohol viša nego po drugim paviljonima. Duge ose su paralelna straža u VII paviljonu, privatna armija, koju kontroliše Vladimir Boškoviæ, zvani Plavi slon, kum zapovednika Janka Stanišiæa. U dopisu zaposlenih se navodi: "Sva prebijanja i teške telesne povrede osuðenicima iskljuèivo nanosi Boškoviæ lièno ili se to dešava po njegovom nalogu." O samoj liènosti Boškoviæa njegove kolege pišu: "On je pokvaren, ljigav, licemeran, lažov, gulanfer i prevarant svih vremena, nepismeni gorštak. Bije bez razloga osuðena lica, sadista i bolesnik. Zbog njega se Alen Cigler penjao na krov VII paviljona. Da li je moguæe da se u VII paviljonu, tokom šetnje osuðenik uz gromobran neprimeæeno popne na krov?!"

   U istom paviljonu su i drugi puleni zapovednika Stanišiæa, koga zaposleni okrivljuju da u krajnjoj instanci rukovodi svim paralelnim stražarskim formacijama u Zabeli. Posebno pominju Sašu Saviæa ("veèiti mladoženja, druži se sa zatvorom i svojom mamom"). Drugi je Branislav Æiriæ, mozak operacija, zvani Æira Turban, zbog zavoja koje nosi na glavi posle susreta sa bivšim osuðenicima. "On bije njih u zatvoru, oni biju njega kada izaðu", piše u dopisu zaposlenih KPZ Zabela.

   Meðu zaposlenima je i Ivan Markoviæ, bos kostolaèkog narkokartela poznat po trgovini narkoticima. O njemu njegove kolege pišu: "To je skroz korumpirani stražar, loš èovek, licemeran i ljigav, disciplinski kažnjavan dok je Zabela imala prave rukovodioce, kao što je bio deda Ljubojeviæ."

   Kako drugaèije nego podmiæivanjem objasniti i èinjenicu da je Janko Stanišiæ jedan od najvažnijih zapovednika u Zabeli, koji vreba pravu priliku da svrgne glavnog zapovednika i svog najveæeg suparnika u formiranju klanova, Gorana Nenadoviæa. Pre prelaska u Zabelu, Stanišiæ je izbaèen iz vojske zbog kraðe vojnih magacina u više navrata i nekorektnog i siledžijskog ponašanja prema vojnicima. U trenutku kada je na insistiranje svojih veza primljen u Zabelu na posao, Stanišiæ èak nije ni imao državljanstvo Srbije i govorio je da priznaje samo suverenu Crnu Goru.

 

Miæa - sto evriæa

 

   U Zabeli je za stalno zaposlen i Borko Crnogorac i to na mestu višeg samostalnog referenta za uslov i pomilovanje, iako je prethodno izbaèen iz SUP Požarevac zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je kriminalcima prodavao informacije i muljao sa oružjem i automobilima. Pošto ima 50 godina, neoženjen je i miljenih upravnika Željka Gradiške, poznatog istopolca, moguæe je da radno mesto nije platio novcem.

   Zaposleni u svom apelu zahtevaju: "Neka odgovori Vidiæ zašto je doktorki Bojani faksom poslao rešenje za stalno, a da ni provera nije za nju uraðena? Željko Gradiška ju je odmah postavio za naèelnicu zdravstvene službe u Specijalnom odeljenju."

   Vaspitaè Milan Veselinoviæ je meðu osuðenicima i kolegama poznat po svom nadimku Miæa sto evriæa. Njegova ljubavnica je Dragana Jovièiæ, poznatija kao Crna Mamba, nekrunisana kraljica vlaških vidovnjaka. Bavi se bacanjem èini, skidanjem crne magije, bajalicama... U slobodno vreme bila je daktilografkinja u Zabeli, a sada radi u matiènoj službi zatvora. Iz suda je svojevremeno bila izbaèena zbog seksualnih afera (u nezgodnoj pozi su je uhvatili baš na Dan žena), to se ponovilo i u SDK. O njoj kolege pišu: "ona ništa ne prièa, samo diže noge."

   Kada zagusti u pomoæ joj priskaèe Miæa sto evriæa pa je umiruje letovanjima u inostranstvu. Za njega to nije nikakav finansijski teret, jer za samo 5 pozitivnih mišljenja datih osuðenicima on može da kupi novi auto.

   Ivan Goluboviæ je glavni operativac Operativnog centra u Zabeli, a o njemu kolege pišu: "Ima harem komandirica, poznat je i kao porno glumac. U školi je bio u G17+, jer je direktorka bila u G47+. Posle je menjao sve stranke i tipove žena."

   O potpunom raspadu sistema i nedostatku svakog morala, zaposleni u svom apelu izveštavaju na sledeæi naæin: "Ne malo puta su se meðusobno tukle grupe stražarki jedne protiv drugih iz ženskog i muškog zatvora, jer nisu mogle da podele švalere i ljubavnike... Tuèe su bile ispred i u krugu zatvora, po kancelarijama i hodnicima pod video nadzorom, a neretko i po ulicama Požarevca. Najgore je kada krenu orgijanja i švaleracije po ustanovi zatvorenog tipa, tu se ne zna ko pije a ko plaæa. U specijalnom odeljenju rade iskljuèivo švaleri sa švalerkama, to je javna tajna. Spojili lepo i korisno."

   Na sve ovo upravnik Željko Gradiška se pravi kao da se ništa ne dogaða. Njega interesuju samo pare i lepi, mazni muškarci. Zbog toga zaposleni u svom apelu nadležnima upozoravaju da u Zabeli uskoro može da doðe do krvoproliæa, ako se ništa ne preduzme i na kljuèna mesta ne dovedu pošteni i osposobljeni ljudi.

 

 

 

 

Mama ima bradu i živi u gradu

 

Dok protežiraju i štite one koji plate za radno mesto ili pristaju da rade za jedan od dva stražarska klana, dotle nadležni proganjaju one koji bi da rade pošteno. Tako su nedavno posmenjivani Gaga Dimitrijeviæ, Saša Gradis i Zora Petroviæ, jer su odbili da rade za gazde Stanišiæa, odnosno Nenadoviæa.

   Dragana Markoviæ je godinama radila u PJ Preporod, potom su je šetali sa jednog na drugo radno mesta, ni jedan referat joj nije nepoznanica, ali nije nièija švalerka, pa još uvek ne može da dobije rešenje za stalno.

   Upravnik Željko Gradiška je tek posle tri godine shvatio da pastorka pravnika Živojina Mišiæa ne dolazi na posao i dao joj otkaz. Do ovog prosvetljenja, Gradiška je došao samo zato što se na to radno mesto namerila žena nadzornika Dejana Raduloviæa, poznata u Požarevcu po tome što forsira visoki standard za sebe i svoga muža, uprkos skromnim platama, a sve to pravda maminim "donacijama" iz Beèa. Èudna je to, bradata, mišiæava i istetovirana "mama", koja plaæa da bi dobila bolji tretman u zatvoru ili neki slobodni vikend pride.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane